ei
a
a
Hartige taart
met uien
22°
14°
22°
15°
El
El
El
k
k
Gf
16 RECEPT WEER
Vandaag
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
22°
15°
Zon/maan
Morgen
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
BESTRIJD
KLIMAATRAMP
KLIMAATEFFICIËNT
Vandaag nog flink
warm
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG? 24'Kitchen
Ingrediënten
2 blikken (a 50 g) ansjovis
20 zwarte olijven
Bereidingswijze
WEER in de regio
0mm
9
6
6
10
9
9
8
9
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
TONZON heeft een grotere
klimaatopbrengst terwijl de
klimaatkosten veel lager zijn.
TONZON.NL/KLIMAATEFFICIËNT
Vrijdag
Morgen
21°
17°
Donderdag
VLOERISOLATIE
dinsdag 30 juli 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet
voor 4 personen
Bereiding: 45 minuten
Uientaart
800 g uien (5 grote uien)
flinke scheut olijfolie
zout en peper
1 tak rozemarijn
1 rol pizzadeeg (koeling)
Salade
300 g haricots verts
1 tl dijonmosterd
3 el dragonazijn
6 el olijfolie
zout en peper
150 g gemengde
slablaadjes
1 bos basilicum
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Pel en snijd de uien in dikke ringen.
Verhit een royale scheut olie in een
braadpan. Voeg de uien met zout en
peper toe, draai het vuur laag en bak
20-30 minuten, tot ze zacht, zoet en
gekaramelliseerd zijn.
- Breng ondertussen een pan water met
zout aan de kook. Blancheer de
haricots verts in 4-5 minuten beetgaar.
Spoel lauwwarm en laat uitlekken.
- Klop een dressing van de mosterd,
azijn en olijfolie. Breng op smaak met
zout en peper. Meng de haricot verts
door de dressing.
- Hak de rozemarijn heel fijn en doe bij
de uien.
- Leg het deeg met bakpapier op de
bakplaat. Verdeel de uien erover.
- Trek de ansjovis los in twee delen en
leg ze in een rasterpatroon op de uien.
Leg er steeds een olijf tussen. Liever
wat minder ansjovis? Halveer de filets
dan nog over de lengte, dan heb je aan
1 blikje genoeg.
- Bak de taart circa 10 minuten in de
voorverwarmde oven.
- Meng de slablaadjes met de haricots
verts, scheur de basilicumblaadjes en
meng er doorheen.
- Neem de uientaart uit de oven, snijd in
stukken en serveer met de salade.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<4>
Neerslagkans 10%
£57 Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50%
Rotterdam
Zierikz
o Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 05:57 21:33
Maan: A 03:39 20:33
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 01 augustus
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:26
07:55
08:18
07:17
08:45
cm
-180
-192
-207
-134
-157
Krammersluizen West 08:35 -142
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke 01:35
Krammersluizen West 01:16
155
147
uur
19:52
20:25
20:50
19:45
21:15
21:15
13:35
13:55
14:25
13:35
02:36
02:19
cm
-181
-191
-205
-134
-154
-139
216
242
259
162
174
162
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORDHoogst33,313in20021 Laagst5,6°Cin 1915 wPPr
GEMIDDELD Minimum 13,2°C Maximum 23,313
Vandaag waait er een zuidelijke wind,
waardoor de temperatuur stijgt naar
25 graden in het zuidwesten tot 29
graden in het oosten en noordoosten,
's Ochtends schijnt de zon flink, maar
later ontstaan er forse stapelwolken
en die kunnen plaatselijk tot een
regen- of onweersbui uitgroeien.
Tijdens de nacht naar woensdag
is het wisselend bewolkt en later
neemt de kans toe op een regen- of
onweersbui. De minima komen rond
15 graden uit. Woensdag overdag
trekken er verspreid enkele buien
over het land, verder schijnt de zon
van tijd tot tijd. Het wordt 21 tot 24
graden, daarmee is de hitte overal
voorbij. Er waait een matige, aan zee
soms krachtige zuidwestenwind, 3
tot 6 Bft.
Ben Lankamp
@Weerplaza
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
MÜNCHEN