ei a a Hartige taart met uien 22° 14° 22° 15° El El El k k Gf 16 RECEPT WEER Vandaag Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag Zaterdag 22° 15° Zon/maan Morgen Neerslag Waterstanden Weeradvies BESTRIJD KLIMAATRAMP KLIMAATEFFICIËNT Vandaag nog flink warm TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? 24'Kitchen Ingrediënten 2 blikken (a 50 g) ansjovis 20 zwarte olijven Bereidingswijze WEER in de regio 0mm 9 6 6 10 9 9 8 9 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA TONZON heeft een grotere klimaatopbrengst terwijl de klimaatkosten veel lager zijn. TONZON.NL/KLIMAATEFFICIËNT Vrijdag Morgen 21° 17° Donderdag VLOERISOLATIE dinsdag 30 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 4 personen Bereiding: 45 minuten Uientaart 800 g uien (5 grote uien) flinke scheut olijfolie zout en peper 1 tak rozemarijn 1 rol pizzadeeg (koeling) Salade 300 g haricots verts 1 tl dijonmosterd 3 el dragonazijn 6 el olijfolie zout en peper 150 g gemengde slablaadjes 1 bos basilicum - Verwarm de oven voor op 225°C. - Pel en snijd de uien in dikke ringen. Verhit een royale scheut olie in een braadpan. Voeg de uien met zout en peper toe, draai het vuur laag en bak 20-30 minuten, tot ze zacht, zoet en gekaramelliseerd zijn. - Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Blancheer de haricots verts in 4-5 minuten beetgaar. Spoel lauwwarm en laat uitlekken. - Klop een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de haricot verts door de dressing. - Hak de rozemarijn heel fijn en doe bij de uien. - Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Verdeel de uien erover. - Trek de ansjovis los in twee delen en leg ze in een rasterpatroon op de uien. Leg er steeds een olijf tussen. Liever wat minder ansjovis? Halveer de filets dan nog over de lengte, dan heb je aan 1 blikje genoeg. - Bak de taart circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. - Meng de slablaadjes met de haricots verts, scheur de basilicumblaadjes en meng er doorheen. - Neem de uientaart uit de oven, snijd in stukken en serveer met de salade. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4> Neerslagkans 10% £57 Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% Rotterdam Zierikz o Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 05:57 21:33 Maan: A 03:39 20:33 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 01 augustus Vandaag 4 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:26 07:55 08:18 07:17 08:45 cm -180 -192 -207 -134 -157 Krammersluizen West 08:35 -142 Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke 01:35 Krammersluizen West 01:16 155 147 uur 19:52 20:25 20:50 19:45 21:15 21:15 13:35 13:55 14:25 13:35 02:36 02:19 cm -181 -191 -205 -134 -154 -139 216 242 259 162 174 162 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORDHoogst33,313in20021 Laagst5,6°Cin 1915 wPPr GEMIDDELD Minimum 13,2°C Maximum 23,313 Vandaag waait er een zuidelijke wind, waardoor de temperatuur stijgt naar 25 graden in het zuidwesten tot 29 graden in het oosten en noordoosten, 's Ochtends schijnt de zon flink, maar later ontstaan er forse stapelwolken en die kunnen plaatselijk tot een regen- of onweersbui uitgroeien. Tijdens de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en later neemt de kans toe op een regen- of onweersbui. De minima komen rond 15 graden uit. Woensdag overdag trekken er verspreid enkele buien over het land, verder schijnt de zon van tijd tot tijd. Het wordt 21 tot 24 graden, daarmee is de hitte overal voorbij. Er waait een matige, aan zee soms krachtige zuidwestenwind, 3 tot 6 Bft. Ben Lankamp @Weerplaza Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen MÜNCHEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48