ei
a
24°
15°
22°
16°
22°
16°
21°
16°
Gf
16 RECEPT WEER
Bistecca alla
pizzaiola
24'Kitchen
Vandaag
JSmL
Morgen
Vandaag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Twee zonnige
dagen
Neerslag
Weeradvies
El
El
El
[iüJ
k
BESTRIJD
KLIMAATRAMP
KLIMAATEFFICIËNT
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
weer
iplaza)
9
10
5
8
10
8
10
8
9
8
WEER IN EUROPA
TONZON heeft een grotere
klimaatopbrengst terwijl de
klimaatkosten veel lager zijn.
TONZON.NL/KLIMAATEFFICIËNT
Morgen
Woensdag
Donderdag
VLOERISOLATIE
maandag 29 juli 2019
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Bistecca
- 4 entrecotes, 1 el olijfolie,
zout
Saus
- 2 knoflooktenen,
2 el olijfolie, 2 blikken
gepelde tomaten, 3
takken verse oregano,
tl gedroogde
chilivlokken, zout
Erbij
- 2 paprika's, 500 g groene
asperges, 8^ el olijfolie,
800 g krielaardappels,
zout en peper,
rozemarijn, 2 tenen
knoflook, 3 el groene
olijven, bosje oregano
PC
- Maak de paprika's schoon en snijd in
vier stukken en rooster op de
barbecue. Wrijf de asperges in met 1 el
olijfolie en leg op de barbecue. Gooi
wat takken rozemarijn tussen de kolen.
- Zet een koekenpan op barbecue. Snijd
de aardappels doormidden. Voeg 2 el
olie toe en bak de aardappels.
- Hak een paar takken rozemarijn.
Kneus de knoflook en voeg bij de
aardappels.
- Schraap of trek de geblakerde schil
van de paprika's.
- Wrijf het vlees lichtjes in met 1 el
olijfolie. Bestrooi royaal met zeezout.
- Grill het vlees 3-4 minuten per kant op
de barbecue en laat even rusten.
- Steek de barbecue aan.
- Zet de krielaardappels op in een laag
water en kook 5-8 minuten voor. Breng
nog een pan water met zout aan de
kook. Blancheer de asperges 3-4
minuten in het kokende water.
- Laat het vlees uit de koelkast op
temperatuur komen.
- Voor de saus: Pel en snijd de knoflook
fijn. Verhit 1 el olijfolie in een
koekenpan en fruit de knoflook 1-2
minuten. Laat de tomaten uitlekken
(het sap wordt grotendeels niet
gebruikt in dit gerecht). Snijd de
oregano.
- Voeg de tomaten, oregano en
chilivlokken toe aan de pan. Zet de pan
aan de zijkant op de barbecue, voeg
nog 1 el olijfolie en een scheutje van
het tomatensap erbij en laat circa 10
minuten inkoken. Breng op smaak met
een snuf zout.
Neerslagkans 10%
3> Neerslagkans 20%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
06:26
06:55
07:21
06:25
07:45
Krammersluizen West 07:45
cm
-170
-181
-195
-130
-152
-139
uur
19:00
19:25
19:50
19:00
20:16
20:16
cm
-163
-173
-187
-123
-141
-129
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
o Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
00:07
181
12:41
197
Terneuzen
00:26
206
13:02
222
Hansweert
00:55
221
13:28
239
Roompot buiten
00:09
137
12:46
149
Yerseke
14:15
173
Krammersluizen West
13:56
162
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60%
DAGRECORD Hoogst 31,fC in 1969 Laagst 5,1°C in
GEMIDDELD Minimum 13,2°C I Maximum 23,3°C
1962
Michiel Severin
@Weerplaza
De extreme hitte is voorbij, maar
het zomerweer niet. Deze week zit
de zomer stevig in het zadel, al zal
niet elke dag even zonnig verlopen.
Maandag en dinsdag heeft de zon
wel de overhand en in sommige
regio's schijnt ze zelfs volop. De wind
is vrij rustig en waait maandag vaak
uit het westen tot zuidwesten. In de
middag wordt het 25 of 26 graden,
alleen dicht bij zee zijn de maxima
een fractie lager. Dinsdag draait de
wind naar het zuiden tot zuidoosten
en blaast dan weer warmere lucht
het land binnen. In het oosten wordt
het een graad of 29. De warmte
kondigt geen nieuwe hittegolf aan.
Dinsdagavond en de rest van de
week maken we kans op buien en is
het minder warm.
Zon: A 05:55 21:35
Maan: A 02:48 19:31
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 01 augustus
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
GLAS!
MALLORCA