a a a 38° 18° 26° 18° 24° 18° 12 RECEPT WEER JSmL Caribische garnalen IHI 158 851 i 158 [ioJ k k k TONZON 24 Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Extreem hete lucht Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 38° 18° WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza 9 3 4 3 3 5 8 WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE WEES ER OP TIJD BIJ Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE DUURZAAM Zaterdag Zondag donderdag 25 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - neutrale olie om in te frituren, 500 g gepelde garnalen, 3 el Jamaican jerk-kruiden, 1 pak tortilla's, zout Salsa - 1 kleine ananas - olijfolie - 1 kleine rode ui - 1 jalapeno - bosje koriander - 1 limoen - zout en peper Extra nodig - (frituur)pan, vijzel, meta len of houten (in water geweekte) spiesjes - Steek de barbecue aan. - Verwarm olie in een (frituur)pan tot 175° C. - Snijd de buitenkant van de ananas, snijd door de lengte in vieren en verwijder de harde kern van elk stuk. - Meng de gamba's met de jerk-kruiden en zet apart om kort te marineren. - Wrijf de stukken ananas in met olijfolie, leg ze op de barbecue en gril ze circa 3 minuten per kant tot mooie grill- strepen ontstaan. Zet apart. - Pel en snipper de rode ui fijn, snijd de jalapeno in ringetjes en de koriander fijn. Doe in een grote kom, rasp de schil van de limoen erboven en pers het sap erboven uit. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en doe ze erbij, samen met een scheut olijfolie, zout en peper. Zet in de koeling. - Snijd de tortilla's in acht gelijke punten. Frituur mooi goudbruin en laat uit lekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout zodra ze uit de frituur komen. Rijg de garnalen op spiesjes en grill ze op de barbecue circa 3 minuten per kant. Serveer de garnalen met de salsa en zelfgemaakte tortilla-chips. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 01:25 01:51 02:56 01:38 03:35 Krammersluizen West 03:20 cm -179 -190 -198 -142 -157 -149 uur 02:05 02:30 15:06 02:04 15:40 15:35 cm -173 -185 -165 -139 -121 -114 Rotterdam -0»- Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% Hoogwater Vlissingen 08:26 173 20:50 166 Terneuzen 08:50 195 21:10 188 Hansweert 09:16 214 21:36 206 Roompot buiten 08:46 134 21:05 126 Yerseke 09:50 158 22:06 148 Krammersluizen West 09:56 150 22:08 144 Neerslagkans 20% 14 Neerslagkans 20% Breda Eindhoven ai uvvei pen Breda Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Ben Lankamp @Weerplaza Vanochtend drijven mogelijk wat wolkenvelden over het zuiden en zuidwesten van het land, maar in de middag schijnt de zon volop. Er waait een matige zuidoostenwind, 3 of 4 Bft. Het wordt opnieuw extreem heet, namelijk 35 of 36 graden in het noorden tot 39 graden in het zuiden, misschien afgerond zelfs 40 graden. In de nacht naar vrijdag blijft het kwik ruim boven de 20 graden. Vrijdag overdag wordt het onstabieler, er ontstaan stapelwolken en 's avonds komt er mogelijk een onweersbui opzetten vanuit het zuiden. Het wordt 34 of 35 graden in het noorden tot 38 graden in het zuidoosten. In het weekeinde neemt de kans op onweer flink toe en geleidelijkwordt het minder heet. DAGRECORD Hoogst 31,6'C in 20061 Laagst 6,1°C in GEMIDDELD Minimum 13,2°C I Maximum 23,3°C 1973 Zon: A 05:50 21:41 Maan: A 00:55 14:44 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 >GOW LUXEMBURG PARIJS MnurHFM - Tl 'WENEN ZURICH BOEDAPEJ BORDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56