a
a
a
38°
18°
26°
18°
24°
18°
12 RECEPT WEER
JSmL
Caribische
garnalen
IHI
158
851
i
158
[ioJ
k
k
k
TONZON
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Extreem hete lucht
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
38°
18°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer
iplaza
9
3
4
3
3
5
8
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
WEES ER OP TIJD BIJ
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
DUURZAAM
Zaterdag
Zondag
donderdag 25 juli 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- neutrale olie om in te
frituren, 500 g gepelde
garnalen, 3 el Jamaican
jerk-kruiden, 1 pak
tortilla's, zout
Salsa
- 1 kleine ananas
- olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 1 jalapeno
- bosje koriander
- 1 limoen
- zout en peper
Extra nodig
- (frituur)pan, vijzel, meta
len of houten (in water
geweekte) spiesjes
- Steek de barbecue aan.
- Verwarm olie in een (frituur)pan tot
175° C.
- Snijd de buitenkant van de ananas,
snijd door de lengte in vieren en
verwijder de harde kern van elk stuk.
- Meng de gamba's met de jerk-kruiden
en zet apart om kort te marineren.
- Wrijf de stukken ananas in met olijfolie,
leg ze op de barbecue en gril ze circa
3 minuten per kant tot mooie grill-
strepen ontstaan. Zet apart.
- Pel en snipper de rode ui fijn, snijd de
jalapeno in ringetjes en de koriander
fijn. Doe in een grote kom, rasp de
schil van de limoen erboven en pers
het sap erboven uit. Snijd de gegrilde
ananas in blokjes en doe ze erbij,
samen met een scheut olijfolie, zout en
peper. Zet in de koeling.
- Snijd de tortilla's in acht gelijke punten.
Frituur mooi goudbruin en laat uit
lekken op een bord met keukenpapier.
Bestrooi met een beetje zout zodra ze
uit de frituur komen.
Rijg de garnalen op spiesjes en grill ze
op de barbecue circa 3 minuten per
kant.
Serveer de garnalen met de salsa en
zelfgemaakte tortilla-chips.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
01:25
01:51
02:56
01:38
03:35
Krammersluizen West 03:20
cm
-179
-190
-198
-142
-157
-149
uur
02:05
02:30
15:06
02:04
15:40
15:35
cm
-173
-185
-165
-139
-121
-114
Rotterdam
-0»- Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 10%
Hoogwater
Vlissingen
08:26
173
20:50
166
Terneuzen
08:50
195
21:10
188
Hansweert
09:16
214
21:36
206
Roompot buiten
08:46
134
21:05
126
Yerseke
09:50
158
22:06
148
Krammersluizen West
09:56
150
22:08
144
Neerslagkans 20%
14 Neerslagkans 20%
Breda
Eindhoven
ai uvvei pen
Breda
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vanochtend drijven mogelijk wat
wolkenvelden over het zuiden en
zuidwesten van het land, maar in
de middag schijnt de zon volop. Er
waait een matige zuidoostenwind, 3
of 4 Bft. Het wordt opnieuw extreem
heet, namelijk 35 of 36 graden in het
noorden tot 39 graden in het zuiden,
misschien afgerond zelfs 40 graden.
In de nacht naar vrijdag blijft het kwik
ruim boven de 20 graden. Vrijdag
overdag wordt het onstabieler, er
ontstaan stapelwolken en 's avonds
komt er mogelijk een onweersbui
opzetten vanuit het zuiden. Het wordt
34 of 35 graden in het noorden tot
38 graden in het zuidoosten. In het
weekeinde neemt de kans op onweer
flink toe en geleidelijkwordt het
minder heet.
DAGRECORD Hoogst 31,6'C in 20061 Laagst 6,1°C in
GEMIDDELD Minimum 13,2°C I Maximum 23,3°C
1973
Zon: A 05:50 21:41
Maan: A 00:55 14:44
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 juli
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
>GOW
LUXEMBURG
PARIJS MnurHFM -
Tl 'WENEN
ZURICH BOEDAPEJ
BORDEAUX