4Ë ei a ei a ef 233° 17° 4> El El k 20 RECEPT WEER Snelle pindasoep TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Vandaag Morgen Dinsdag Zon/maan Waterstanden Weeradvies Zaterdag pittige buien Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio 9 9 9 10 10 10 10 8 9 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag weer iplaza WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE WEES ER OP TIJD BIJ Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE INNOVATIEF Zondag Morgen Maandag vrijdag 19 juli 2019 - Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook circa 7 minuten. - Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook. - Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd of breek ze in kleine stukken. Voeg toe bij de ui en knoflook en roerbak ongeveer 2 minuten. - Schuif alles naar de zijkant van de pan en voeg de pindakaas toe. - Laat de eieren schrikken met koud water. - Schenk al roerend de kokosmelk en driekwart van de bouillon erbij (voeg later eventueel meer toe, maar check eerst hoe dik je soep wordt). - Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn. Optioneel zelf sambal maken: Snijd de pepers in stukjes. Pel en snipper de ui. Doe in de vijzel met een snuf zout. Wrijf tot een pasta. Breng op smaak met citroensap en nog wat zout. Breng de soep op smaak met zout. Pel en halveer de eieren. Verdeel de soep over soepkommen en leg de taugé, een schep sambal, een half ei en korianderblaadjes op de soep. Serveer met de kroepoek. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet *Sambal zelf maken (optioneel): 3 rode pepers, 1 kleine ui, zout, citroensap voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten 2 eieren, 1 ui, 2 tenen knoflook, arachideolie, 300 g sperziebonen, 4 el pindakaas, 250 ml kokosmelk, 1l kippenbouillon, 2 tl sambal oelek*, snuf zout, 100 g taugé, 1 bos koriander, 100 g kroepoek Extra nodig: vijzel of keukenmachine Neerslagkans 20% Neerslagkans 50% <3^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Zon: A 05:40 21:49 Maan: A 23:24 08:02 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juli Rotterdam o Breda Eindhoven Antwerpen 0mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:39 11:07 cm -167 -177 10:34 -117 04:28 04:45 05:26 04:24 06:15 06:33 229 253 267 173 194 181 uur 23:12 23:36 11:35 22:59 12:00 11:55 16:46 17:05 17:36 16:41 18:26 18:45 cm -203 -213 -190 -154 -133 -117 218 242 255 160 184 167 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Vandaag is het wisselend bewolkt. Geleidelijk breekt ook de zon dor en op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 23 graden in het noordwesten en 25 of 26 graden dieper landinwaarts. De wind waait uit het westen of zuidwesten. Morgen krijgen we een ander weerbeeld voorgeschoteld. Gedurende de dag vallen er diverse buien. Sommige buien kunnen pittig uitpakken met kans op onweer, hagel en plensregens. Voor de buien uit kan het in het zuidoosten nog wel 26 tot 28 graden worden. Zondag keert de rust terug. Het blijft vrijwel overal droog en er zijn perioden met zon. 's Middags is het 21 tot 25 graden bij een matige wind uit westelijke richting. DAGRECORD I Hoogst 35,7°C in 20061 Laagst 5,4°C in 1904 GEMIDDELD Minimum 12,7°C I Maximum 22,6°C 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen INHAGEN EMBURG MÜNCHEN ZÜR1CH IDEAUX ilona MALLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48