4Ë
ei
a
ei
a
ef
233°
17°
4>
El
El
k
20 RECEPT WEER
Snelle
pindasoep
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Zaterdag pittige
buien
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
9
9
9
10
10
10
10
8
9
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
WEES ER OP TIJD BIJ
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INNOVATIEF
Zondag
Morgen
Maandag
vrijdag 19 juli 2019
- Breng de eieren in een pan met
water aan de kook en kook circa
7 minuten.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheut olie in een hoge
pan en fruit de ui en knoflook.
- Maak ondertussen de sperziebonen
schoon, snijd of breek ze in kleine
stukken. Voeg toe bij de ui en
knoflook en roerbak ongeveer
2 minuten.
- Schuif alles naar de zijkant van de
pan en voeg de pindakaas toe.
- Laat de eieren schrikken met koud
water.
- Schenk al roerend de kokosmelk en
driekwart van de bouillon erbij (voeg
later eventueel meer toe, maar
check eerst hoe dik je soep wordt).
- Laat 10-15 minuten zachtjes koken
tot de bonen gaar zijn.
Optioneel zelf sambal maken:
Snijd de pepers in stukjes. Pel en
snipper de ui. Doe in de vijzel met
een snuf zout. Wrijf tot een pasta.
Breng op smaak met citroensap en
nog wat zout.
Breng de soep op smaak met zout.
Pel en halveer de eieren.
Verdeel de soep over soepkommen
en leg de taugé, een schep sambal,
een half ei en korianderblaadjes op
de soep. Serveer met de kroepoek.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet
*Sambal zelf maken
(optioneel): 3 rode pepers,
1 kleine ui, zout, citroensap
voor 2-3 personen
Bereiding: 30 minuten
2 eieren, 1 ui, 2 tenen
knoflook, arachideolie,
300 g sperziebonen,
4 el pindakaas,
250 ml kokosmelk,
1l kippenbouillon,
2 tl sambal oelek*, snuf
zout, 100 g taugé,
1 bos koriander,
100 g kroepoek
Extra nodig: vijzel of
keukenmachine
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 50%
<3^ Neerslagkans 20%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Zon: A 05:40 21:49
Maan: A 23:24 08:02
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 juli
Rotterdam
o Breda
Eindhoven
Antwerpen
0mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:39
11:07
cm
-167
-177
10:34 -117
04:28
04:45
05:26
04:24
06:15
06:33
229
253
267
173
194
181
uur
23:12
23:36
11:35
22:59
12:00
11:55
16:46
17:05
17:36
16:41
18:26
18:45
cm
-203
-213
-190
-154
-133
-117
218
242
255
160
184
167
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Vandaag is het wisselend bewolkt.
Geleidelijk breekt ook de zon dor
en op de meeste plaatsen blijft
het droog. De temperatuur ligt
vanmiddag tussen 23 graden in het
noordwesten en 25 of 26 graden
dieper landinwaarts. De wind waait
uit het westen of zuidwesten. Morgen
krijgen we een ander weerbeeld
voorgeschoteld. Gedurende de dag
vallen er diverse buien. Sommige
buien kunnen pittig uitpakken
met kans op onweer, hagel en
plensregens. Voor de buien uit kan het
in het zuidoosten nog wel 26 tot 28
graden worden. Zondag keert de rust
terug. Het blijft vrijwel overal droog en
er zijn perioden met zon. 's Middags
is het 21 tot 25 graden bij een matige
wind uit westelijke richting.
DAGRECORD I Hoogst 35,7°C in 20061 Laagst 5,4°C in 1904
GEMIDDELD Minimum 12,7°C I Maximum 22,6°C
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
INHAGEN
EMBURG
MÜNCHEN
ZÜR1CH
IDEAUX
ilona
MALLORCA