Jarig Barefoot Coffee uit Baarland was meteen een succes [S] O O [7^ MARGOT ZEELAND 11 Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Mijn oudste Man is jarig. Gek idee, want voor het eerst is hij niet bij ons thuis om dit te vieren. Hij is met zijn vrien din in Portugal op vakantie en zij heeft beloofd om hem te verrassen daar. Ik moest wel even slikken. Normaliter ontbijten we sa men, geven we cadeaus en zingen we Lang zal hij leven. En ja, ondanks zijn leeftijd vindt hij dat toch nog steeds leuk, en ik ook. Altijd vertel ik het verhaal van zijn geboorte en hoe dat allemaal verliep. Het was best een heftige gebeurtenis. Om dat aan hem te vertellen is op een of andere manier best fijn, want het is geluk kig allemaal goed gekomen na een spoedkeizer- snede. Om mijn baby Man de eerste dagen te mo gen zien, moest ik een afspraak maken en dat ter wijl ik zelf ook in de kreukels lag. Van die begin tijd kon ik niet genieten. Regelmatig vroeg ik me huilend af of dit was wat ik wilde, maar uiteinde lijk zijn we er samen helemaal uitgekomen. En hoe! We zijn dol op elkaar, en al blijft hij een vaderskind, de oudste Man is een replica van mij. Daarom zit hij me waarschijnlijk steeds te dissen. Want 'Was sich liebt das neckt sich'. En dat lukt aar dig. Ik ben trots op hem en blij dat hij straks nog een keer met ons op vakantie wil. Dan zijn we weer even compleet; een goed gevoel. Hij is ge lukkig dol op lekker eten, bijvoorbeeld krabben- poten. Haal i kg. Zeeuwse krabbenpoten bij de visboer. Breng een grote pan water aan de kook en kook de poten in 6 minuten gaar. Sla met een houten ha mer even op de poten zodat je ze makkelijk leeg kunt peuzelen, en serveer met zelfgemaakte ma yonaise. Dat gaan we op vakantie vast ergens be stellen. Om mijn baby Man de eerste dagen te mogen zien, moest ik een afspraak maken en dat terwijl ik zelf ook in de kreukels lag Crème brülée met een lik Zeeuwse bolus likeur en een opgewarmde, huisgemaakte brownie met gezouten karamelsaus, vanille- ijs en slagroom. Een keer in de zoveel tijd mag je je boekje te buiten gaan toch? Na dit zoete sluitstuk, heffen we onze gezichten naar de late avondzon die op dat moment achter een wolkje zakt. De belofte blijft helaas uit. ,,We hadden veel gereisd samen en deden zoveel indrukken en ideeën op", vertelt Heidi vanuit haar gezellige, houten food- truck. ,,Dat mooie gevoel van reizen, met elkaar delen, flexibel zijn en positief in het leven staan - dat wilden we vasthouden toen we na onze reizen in Zeeland terug kwamen. Zo zijn we al in 2013 begonnen met onze Barefoot Coffee foodtruck. Lang voordat foodtrucks een hype wa ren. Het was meteen een groot succes gelukkig." ,,Ons idee is gebaseerd op de koffiecultuur in Australië. Daar is koffie heel belangrijk: de drank draagt bij aan bijzondere mo menten van de dag. Dat gevoel wilden we ook hier in Zeeland uitdragen. Zo zijn we gewoon begonnen." Heidi en Isaac staan op food- festivals en verschillende mark ten, maar worden ook gevraagd op bedrijfsfeesten, partijen, eve nementen en bij mensen thuis. ,,Helaas kunnen we er nog niet helemaal van leven en moeten we ernaast werken. Maar dat is niet erg, want we houden toch een vrij gevoel. Wanneer er een rij voor je barretje staat, geeft dat een kick. Wij verkopen naast koffie en thee ook ijskoffie, zelf gemaakte limonades en diverse soorten gebak. De kersenbrow- nie is onze specialiteit. Die bak ken we zelf. Ons andere gebak halen we bij Honey Pie in Mid delburg. Je vindt ons de ko mende weken op festivals en markten, al gaan we zelf ook weer reizen en inspiratie op doen", zegt Heidi. ,,Dat blijft onze passie." BEOORDELING Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit Mijn oog valt op de vangst van de dag: rood- baarsfilet met een saus van tuinkruiden. Om dat mijn tafelgenoot goede herinneringen koestert aan de Noordduine hamburger - 'stukken lekkerder dan een Big Mac' - bestelt hij de classic cheeseburger. Onze serveerster belooft daar frieten en een salade bij. Maar deze keer blijft de euforie uit. ,,Dat broodje is nauwelijks geroosterd'', recenseert hij. ,,En die rode kool vind ik een vreemde eend in de hamburgerbijt. Het vlees zelf smaakt goed.'' De beloofde salade blijkt een klein hapje cole slaw en de frieten zijn droog. Ik tref het beter. Op mijn bordje ligt een ste vige jongen. Een moot roodbaars waarvan ik denk dat het net zo goed kabeljauw kan zijn. Ik besluit het te vragen. Meteen komt mede-eige naar van Noordduine, Mark van Wijngaarden, voor uitleg naar buiten. Hij brengt van beide vissen een stuk mee. ,,Kijk'', zegt hij. ,,Rood- baars heeft een rood vel, kabeljauw is grijs. Al leen rauw zie je het verschil.'' Een ander ver schil zit in de lamellen. Die zijn bij roodbaars net wat breder en steviger. Een prima gerecht. De subtiele vissmaak blijft overeind bij de warme stola van saus en het groentemengsel. Een handvol zeekraal zorgt voor een zilte bite. Isaac Hubregtse in zijn foodtruck Barefoot Coffee, dit keer in Oostkapelle. foto lex de meester vrijdag 19 juli 2019 GO Welk dessert kies je? De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze week Bare foot Coffee van Heidi en Isaac Hubregtse uit Baarland Baarland (Prijs/kwaliteit telt dubbel) En het hoofdgerecht? er eten

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39