Jarig
Barefoot Coffee uit Baarland
was meteen een succes
[S]
O
O
[7^
MARGOT
ZEELAND 11
Margot Verhaagen schrijft
op deze plaats elke week
over eten en drinken
in Zeeland
Mijn oudste Man is jarig. Gek idee, want
voor het eerst is hij niet bij ons thuis
om dit te vieren. Hij is met zijn vrien
din in Portugal op vakantie en zij
heeft beloofd om hem te verrassen daar. Ik moest
wel even slikken. Normaliter ontbijten we sa
men, geven we cadeaus en zingen we Lang zal hij
leven. En ja, ondanks zijn leeftijd vindt hij dat
toch nog steeds leuk, en ik ook.
Altijd vertel ik het verhaal van zijn geboorte en
hoe dat allemaal verliep. Het was best een heftige
gebeurtenis. Om dat aan hem te vertellen is op
een of andere manier best fijn, want het is geluk
kig allemaal goed gekomen na een spoedkeizer-
snede. Om mijn baby Man de eerste dagen te mo
gen zien, moest ik een afspraak maken en dat ter
wijl ik zelf ook in de kreukels lag. Van die begin
tijd kon ik niet genieten. Regelmatig vroeg ik me
huilend af of dit was wat ik wilde, maar uiteinde
lijk zijn we er samen helemaal uitgekomen.
En hoe! We zijn dol op elkaar, en al blijft hij een
vaderskind, de oudste Man is een replica van mij.
Daarom zit hij me waarschijnlijk steeds te dissen.
Want 'Was sich liebt das neckt sich'. En dat lukt aar
dig. Ik ben trots op hem en blij dat hij straks nog
een keer met ons op vakantie wil. Dan zijn we
weer even compleet; een goed gevoel. Hij is ge
lukkig dol op lekker eten, bijvoorbeeld krabben-
poten.
Haal i kg. Zeeuwse krabbenpoten bij de visboer.
Breng een grote pan water aan de kook en kook de
poten in 6 minuten gaar. Sla met een houten ha
mer even op de poten zodat je ze makkelijk leeg
kunt peuzelen, en serveer met zelfgemaakte ma
yonaise. Dat gaan we op vakantie vast ergens be
stellen.
Om mijn baby Man de eerste dagen te
mogen zien, moest ik een afspraak maken
en dat terwijl ik zelf ook in de kreukels lag
Crème brülée met een lik Zeeuwse bolus
likeur en een opgewarmde, huisgemaakte
brownie met gezouten karamelsaus, vanille-
ijs en slagroom. Een keer in de zoveel tijd mag
je je boekje te buiten gaan toch? Na dit zoete
sluitstuk, heffen we onze gezichten naar de
late avondzon die op dat moment achter een
wolkje zakt. De belofte blijft helaas uit.
,,We hadden veel gereisd samen
en deden zoveel indrukken en
ideeën op", vertelt Heidi vanuit
haar gezellige, houten food-
truck.
,,Dat mooie gevoel van reizen,
met elkaar delen, flexibel zijn en
positief in het leven staan - dat
wilden we vasthouden toen we
na onze reizen in Zeeland terug
kwamen. Zo zijn we al in 2013
begonnen met onze
Barefoot Coffee foodtruck. Lang
voordat foodtrucks een hype wa
ren. Het was meteen een groot
succes gelukkig."
,,Ons idee is gebaseerd op de
koffiecultuur in Australië. Daar
is koffie heel belangrijk: de drank
draagt bij aan bijzondere mo
menten van de dag. Dat gevoel
wilden we ook hier in Zeeland
uitdragen. Zo zijn we gewoon
begonnen."
Heidi en Isaac staan op food-
festivals en verschillende mark
ten, maar worden ook gevraagd
op bedrijfsfeesten, partijen, eve
nementen en bij mensen thuis.
,,Helaas kunnen we er nog niet
helemaal van leven en moeten
we ernaast werken. Maar dat is
niet erg, want we houden toch
een vrij gevoel. Wanneer er een
rij voor je barretje staat, geeft dat
een kick. Wij verkopen naast
koffie en thee ook ijskoffie, zelf
gemaakte limonades en diverse
soorten gebak. De kersenbrow-
nie is onze specialiteit. Die bak
ken we zelf. Ons andere gebak
halen we bij Honey Pie in Mid
delburg. Je vindt ons de ko
mende weken op festivals en
markten, al gaan we zelf ook
weer reizen en inspiratie op
doen", zegt Heidi. ,,Dat blijft
onze passie."
BEOORDELING
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bediening
Ambiance
Prijs/kwaliteit
Mijn oog valt op de vangst van de dag: rood-
baarsfilet met een saus van tuinkruiden. Om
dat mijn tafelgenoot goede herinneringen
koestert aan de Noordduine hamburger -
'stukken lekkerder dan een Big Mac' - bestelt
hij de classic cheeseburger. Onze serveerster
belooft daar frieten en een salade bij. Maar
deze keer blijft de euforie uit. ,,Dat broodje is
nauwelijks geroosterd'', recenseert hij. ,,En die
rode kool vind ik een vreemde eend in de
hamburgerbijt. Het vlees zelf smaakt goed.''
De beloofde salade blijkt een klein hapje cole
slaw en de frieten zijn droog.
Ik tref het beter. Op mijn bordje ligt een ste
vige jongen. Een moot roodbaars waarvan ik
denk dat het net zo goed kabeljauw kan zijn. Ik
besluit het te vragen. Meteen komt mede-eige
naar van Noordduine, Mark van Wijngaarden,
voor uitleg naar buiten. Hij brengt van beide
vissen een stuk mee. ,,Kijk'', zegt hij. ,,Rood-
baars heeft een rood vel, kabeljauw is grijs. Al
leen rauw zie je het verschil.'' Een ander ver
schil zit in de lamellen. Die zijn bij roodbaars
net wat breder en steviger. Een prima gerecht.
De subtiele vissmaak blijft overeind bij de
warme stola van saus en het groentemengsel.
Een handvol zeekraal zorgt voor een zilte bite.
Isaac Hubregtse in zijn foodtruck Barefoot Coffee, dit keer in
Oostkapelle. foto lex de meester
vrijdag 19 juli 2019
GO
Welk dessert kies je?
De komende weken zetten we
Zeeuwse foodtrucks in de
spotlights. Deze week Bare
foot Coffee van Heidi en Isaac
Hubregtse uit Baarland
Baarland
(Prijs/kwaliteit telt dubbel)
En het hoofdgerecht?
er
eten