ii 10 ZEELAND Strandpaviljoen Noordduine in Domburg serveert geen patatje met of frikandel speciaal. De kok werkt met dagverse vis en geeft daar een creatieve draai aan. ETEN STRANDPAVILJOEN NOORDDUINE Het grootste voordeel van wonen in Zeeland is het vakantiegevoel middenin een werkweek. Na een plakkerige dag op kantoor even naar het strand fietsen voor een frisse duik. Om dat genot aan den lijve te on dervinden, trekken we vandaag naar Dom burg. Na wat gespetter in het water, vlijen we ons op een strandlaken. We zien hoe het laatste surfklasje van die dag capriolen uithaalt op de golven. En we kijken hoe de strandwacht de waterscooter in de stalling sleept en het strand verlaat. Wij weten beter. Wij blijven. Strandpaviljoen Noordduine claimt de mooiste zonsondergang van Nederland te hebben. Om dat mee te ma ken, trippelen we rond zessen met het zout in onze wenkbrauwen en het zand tussen onze te- HET MENU nen over de houten planken. 'Een tafeltje met uitzicht graag'. Tussen de badgasten, hoofdzakelijk Duitsers. De goedlachse serveerster spreekt ons geluk kig in het Nederlands aan. In Domburg-dorp is dat weleens anders. Het 'haben Sie nog etwas anderes gewunscht' geeft me altijd een beetje een unheimisch gevoel. Op het terras staan in elke hoek loungeban ken. Onderuitgezakt in de avondzon het ape ritief nuttigen is verleidelijk. Toch zetten wij ons neer aan een tafeltje. Net wat handiger. Het zwarte, kunststof meubilair is verre van romantisch, maar wel praktisch. Niet alleen voor de uitbater die te maken heeft met zand en zonnebrandcrème. Ook voor dames in strandjurkjes zijn gladde stoelen prettig. Geeft tenminste geen ribbeltjesafdruk op blote rug en bovenbenen. WAAR Domburq Aagtekerke Spetteren in het water en frisse lucht maken hongerig. Daarom gaan we voor de Noord- duine Deal, een driegangenmenu waarbij je zelf een voor-, hoofd- en nagerecht kiest. De deal geldt niet voor alle gerechten. Voor oes ters of een biefstuk XL geldt bijvoorbeeld een supplement, mocht je verrast zijn bij het afre kenen. Mijn tafelgenoot zet zijn mond aan een lepel huisgemaakte vissoep. Die is gemaakt van vis bouillon met groenten, Pernod, witte wijn, room en aardige stukken baars, zalm en kabel jauw. Cayennepeper zorgt voor een kordaat pitje. Mijn carpaccio zalm met kimchi (gefermen teerde kool), salade en kruidenolie is creatiever. De tintelende, zoetzure kimchi combineert moeiteloos met het mollige vet van de zalm. Een frisse vlaag, als de duik in het koude zeewa ter van zojuist. REKENING Westkapelle «ass vrijdag 19 juli 2019 GO Strandpaviljoen Noordduine claimt de mooiste zonsondergang van Nederland te hebben. Mexicaanse tostada De koks Ricardo Crucq (links) en Gerard Lips. -OIOS RUBtN ORttL Niet snacken, gewoon lekk Elian van 't Westeinde Met de Noordduine Deal (29,50) stel je zelf je driegangen menu samen. Voor de duurdere ge rechten betaal je een supplement. A la carte ben je, op brood na (5,50), het voordeligst uit met tomatensoep (7,00). Voor een Hoe zit je daar? half dozijn oesters tik je 15 euro af. De hoofdgerechten be ginnen met 16 euro voor een hambur ger. Een biefstuk van 400 gram kost 25 euro. Noord- duine serveert maaltijdsalades en diverse vegetari sche gerechten. Strandpaviljoen Noordduine Wat eet je? 2 Sourcy rood 4,80 2 La Trappe wit 8,50 2 Noordduine Deal 59,00 Supplement carpaccio zalm 2,00 Totaal 74,30

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 38