ii
10 ZEELAND
Strandpaviljoen
Noordduine in
Domburg
serveert geen
patatje met of
frikandel speciaal.
De kok werkt met
dagverse vis en
geeft daar een
creatieve draai
aan.
ETEN STRANDPAVILJOEN NOORDDUINE
Het grootste voordeel van wonen in
Zeeland is het vakantiegevoel
middenin een werkweek. Na een
plakkerige dag op kantoor even
naar het strand fietsen voor een
frisse duik. Om dat genot aan den lijve te on
dervinden, trekken we vandaag naar Dom
burg.
Na wat gespetter in het water, vlijen we ons
op een strandlaken. We zien hoe het laatste
surfklasje van die dag capriolen uithaalt op de
golven. En we kijken hoe de strandwacht de
waterscooter in de stalling sleept en het strand
verlaat.
Wij weten beter. Wij blijven. Strandpaviljoen
Noordduine claimt de mooiste zonsondergang
van Nederland te hebben. Om dat mee te ma
ken, trippelen we rond zessen met het zout in
onze wenkbrauwen en het zand tussen onze te-
HET MENU
nen over de houten planken. 'Een tafeltje met
uitzicht graag'.
Tussen de badgasten, hoofdzakelijk Duitsers.
De goedlachse serveerster spreekt ons geluk
kig in het Nederlands aan. In Domburg-dorp
is dat weleens anders. Het 'haben Sie nog etwas
anderes gewunscht' geeft me altijd een beetje
een unheimisch gevoel.
Op het terras staan in elke hoek loungeban
ken. Onderuitgezakt in de avondzon het ape
ritief nuttigen is verleidelijk. Toch zetten wij
ons neer aan een tafeltje. Net wat handiger.
Het zwarte, kunststof meubilair is verre van
romantisch, maar wel praktisch. Niet alleen
voor de uitbater die te maken heeft met zand
en zonnebrandcrème. Ook voor dames in
strandjurkjes zijn gladde stoelen prettig. Geeft
tenminste geen ribbeltjesafdruk op blote rug
en bovenbenen.
WAAR
Domburq
Aagtekerke
Spetteren in het water en frisse lucht maken
hongerig. Daarom gaan we voor de Noord-
duine Deal, een driegangenmenu waarbij je
zelf een voor-, hoofd- en nagerecht kiest. De
deal geldt niet voor alle gerechten. Voor oes
ters of een biefstuk XL geldt bijvoorbeeld een
supplement, mocht je verrast zijn bij het afre
kenen.
Mijn tafelgenoot zet zijn mond aan een lepel
huisgemaakte vissoep. Die is gemaakt van vis
bouillon met groenten, Pernod, witte wijn,
room en aardige stukken baars, zalm en kabel
jauw. Cayennepeper zorgt voor een kordaat
pitje.
Mijn carpaccio zalm met kimchi (gefermen
teerde kool), salade en kruidenolie is creatiever.
De tintelende, zoetzure kimchi combineert
moeiteloos met het mollige vet van de zalm.
Een frisse vlaag, als de duik in het koude zeewa
ter van zojuist.
REKENING
Westkapelle
«ass
vrijdag 19 juli 2019
GO
Strandpaviljoen Noordduine claimt de
mooiste zonsondergang van Nederland te
hebben.
Mexicaanse
tostada
De koks Ricardo
Crucq (links) en
Gerard Lips.
-OIOS RUBtN ORttL
Niet snacken, gewoon lekk
Elian van 't Westeinde
Met de Noordduine
Deal (29,50) stel je
zelf je driegangen
menu samen. Voor
de duurdere ge
rechten betaal je
een supplement. A
la carte ben je, op
brood na (5,50), het
voordeligst uit met
tomatensoep
(7,00). Voor een
Hoe zit je daar?
half dozijn oesters
tik je 15 euro af. De
hoofdgerechten be
ginnen met 16 euro
voor een hambur
ger. Een biefstuk
van 400 gram kost
25 euro. Noord-
duine serveert
maaltijdsalades en
diverse vegetari
sche gerechten.
Strandpaviljoen
Noordduine
Wat eet je?
2 Sourcy rood 4,80
2 La Trappe wit 8,50
2 Noordduine Deal 59,00
Supplement carpaccio zalm 2,00
Totaal 74,30