ei
a
a
sf
Pastasalade
met tonijn
22°
15°
23°
16°
El
El
El
k
k
12 RECEPT WEER
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Enkele buien
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
8
8
8
10
9
10
10
9
9
9
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
WEES ER OP TIJD BIJ
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
24°
14°
Zaterdag
Zondag
donderdag 18 juli 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chefs Job Perry
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Uienpickles: 200 ml witte
balsamicoazijn, 50 ml water,
50 g suiker, 3 takken verse
dille, zout, 3 middelgrote
rode uien
Pastasalade: 300 g farfalle
(vlinder- of strikjespasta),
400 g gedopte verse kapu
cijners of doperwten, 150 g
waterkers, 2 el chili-olie,
2 blikken (a 160 g) tonijn op
olie, 2 el kappertjes, zout en
peper, 1 citroen
Croutons: 4 plakken
boerenbrood, 3-4 el
chili-olie, zout
Extra nodig: een scherpe
keukenrasp
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Kook de pasta 1 minuut korter dan
op de verpakking staat en spoel
koud af.
- Breng in een pan de azijn met het
water en de suiker aan de kook.
Pluk of snijd de dille, voeg toe aan
het azijnmengsel en breng op
smaak met zout. Draai het vuur uit
als de suiker is opgelost.
- Snijd de rode uien in hele of halve
ringen. Giet het azijnmengsel over
de uien en laat intrekken.
- Snijd of scheur het brood in blokjes,
doe op de met bakpapier beklede
bakplaat. Besprenkel met de chili-
olie, bestrooi met zout. Meng en bak
in 8-10 minuten krokant in de oven.
- Blancheer de kapucijners beetgaar
in 3 minuten. Giet af en spoel koud.
- Hak driekwart van de waterkers.
Doe samen met de kapucijners,
pasta, chili-olie, tonijn (inclusief de
olie) en kappertjes in een grote kom
en meng goed.
Rasp de citroen. Snijd de helft van
de citroen in ringen en pers de
andere helft uit over de salade.
Schep om.
Schep de pastasalade op de
borden. Bestrooi met de croutons,
de ingemaakte ui, citroenzest,
schijfjes citroen en de overgebleven
waterkers.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
3 Neerslagkans 30% 3 Neerslagkans 20% üf Neerslagkans 50% <3^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 10%
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De dag begint op de meeste
plaatsen met zonnige perioden, maar
geleidelijk neemt de bewolking toe
en vooral vanmiddag vallen een paar
buien. Dieper landinwaarts is er ook
kans op onweer. Het wordt 22 graden
aan zee en ruim 25 graden in het
oosten en zuidoosten. De wind waait
uit het zuidwesten en is meest matig.
Morgen blijft het vrijwel overal droog
en zijn er perioden met zon. Het wordt
22 tot 25 graden en er waait een
matige westelijke wind. Zaterdag is
het wisselvallig en vallen er buien met
kans op onweer. Met 22 tot 26 graden
is het wel warm. Vanaf zondag wordt
het weerbeeld zonnig en warmer.
Volgende week kan het in een groot
deel van het land ruim 30 graden
worden.
DAGRECORD I Hoogst 33,2'C in 20061 Laagst 4,3°C in 1971
GEMIDDELD Minimum 12,7C Maximum 22,6°C
Zon: A 05:39 21:50
Maan: A 22:58 06:57
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 juli
- 1mm - 0 mm
Vandaag Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:05
10:29
10:58
09:50
11:28
11:15
03:51
04:09
04:49
03:45
05:38
05:59
cm
-172
-181
-193
-122
-136
-120
229
253
267
172
194
183
uur
22:35
22:59
23:28
22:20
23:50
23:50
16:14
16:30
17:09
16:06
17:55
18:12
cm
-203
-212
-224
-153
-168
-156
219
243
256
161
184
170
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
22°
15°
ISKOU
BRUSSEL-
..LUXEMBURG
PARIJS mONCHEN
BORDEAUX