ei a a sf Pastasalade met tonijn 22° 15° 23° 16° El El El k k 12 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Enkele buien Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen weer iplaza WEER IN EUROPA 8 8 8 10 9 10 10 9 9 9 SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE WEES ER OP TIJD BIJ Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE 24° 14° Zaterdag Zondag donderdag 18 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Uienpickles: 200 ml witte balsamicoazijn, 50 ml water, 50 g suiker, 3 takken verse dille, zout, 3 middelgrote rode uien Pastasalade: 300 g farfalle (vlinder- of strikjespasta), 400 g gedopte verse kapu cijners of doperwten, 150 g waterkers, 2 el chili-olie, 2 blikken (a 160 g) tonijn op olie, 2 el kappertjes, zout en peper, 1 citroen Croutons: 4 plakken boerenbrood, 3-4 el chili-olie, zout Extra nodig: een scherpe keukenrasp - Verwarm de oven voor op 200° C. - Kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat en spoel koud af. - Breng in een pan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Pluk of snijd de dille, voeg toe aan het azijnmengsel en breng op smaak met zout. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost. - Snijd de rode uien in hele of halve ringen. Giet het azijnmengsel over de uien en laat intrekken. - Snijd of scheur het brood in blokjes, doe op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de chili- olie, bestrooi met zout. Meng en bak in 8-10 minuten krokant in de oven. - Blancheer de kapucijners beetgaar in 3 minuten. Giet af en spoel koud. - Hak driekwart van de waterkers. Doe samen met de kapucijners, pasta, chili-olie, tonijn (inclusief de olie) en kappertjes in een grote kom en meng goed. Rasp de citroen. Snijd de helft van de citroen in ringen en pers de andere helft uit over de salade. Schep om. Schep de pastasalade op de borden. Bestrooi met de croutons, de ingemaakte ui, citroenzest, schijfjes citroen en de overgebleven waterkers. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten 3 Neerslagkans 30% 3 Neerslagkans 20% üf Neerslagkans 50% <3^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% Raymond Klaassen @Weerplaza De dag begint op de meeste plaatsen met zonnige perioden, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en vooral vanmiddag vallen een paar buien. Dieper landinwaarts is er ook kans op onweer. Het wordt 22 graden aan zee en ruim 25 graden in het oosten en zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. Morgen blijft het vrijwel overal droog en zijn er perioden met zon. Het wordt 22 tot 25 graden en er waait een matige westelijke wind. Zaterdag is het wisselvallig en vallen er buien met kans op onweer. Met 22 tot 26 graden is het wel warm. Vanaf zondag wordt het weerbeeld zonnig en warmer. Volgende week kan het in een groot deel van het land ruim 30 graden worden. DAGRECORD I Hoogst 33,2'C in 20061 Laagst 4,3°C in 1971 GEMIDDELD Minimum 12,7C Maximum 22,6°C Zon: A 05:39 21:50 Maan: A 22:58 06:57 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juli - 1mm - 0 mm Vandaag Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:05 10:29 10:58 09:50 11:28 11:15 03:51 04:09 04:49 03:45 05:38 05:59 cm -172 -181 -193 -122 -136 -120 229 253 267 172 194 183 uur 22:35 22:59 23:28 22:20 23:50 23:50 16:14 16:30 17:09 16:06 17:55 18:12 cm -203 -212 -224 -153 -168 -156 219 243 256 161 184 170 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven 22° 15° ISKOU BRUSSEL- ..LUXEMBURG PARIJS mONCHEN BORDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56