8s]
[78
[73]
88
MARGOT
Wandelen
m
De Ketchupmobielen van de
Ketchupfabriek uit Graauw
ZEELAND 11
VKK
Vinke van De Kromme Watergang hier wel
eens chillt. Chillen is best een raar woord.
Noem het gewoon hangen of luieren. De keu
kenbrigade bestaat zeker niet uit luiwamme
sen. Onze elf scampi's in een roomsaus, met
een anijsimpressie dankzij een scheut Pernod,
recenseren we als 'kookperfectie'. De beet is su
bliem, de laatste druppel saus wil je opschra-
pen. Ook de tarbot van mijn strandgezellin is
mooi gebakken. De ravigottesaus bevat een fijn
zuurtje. Of is het tartaar- dan wel bearnaise
saus? Lastig te proeven, omdat het in feite drie
kinderen uit hetzelfde gezin zijn. We vinden
dan toch een kritiekpuntje. De sla is deels ver
lept. Verduijn zegt dat in het hoogseizoen sla in
grote pakken wordt ingekocht. Zelf sla snijden
kost te veel tijd met zoveel eters, legt hij uit. Dat
verklaart de mindere kwaliteit.
We hebben nog trek in een toetje. Nu opstap
pen zou ook een belediging zijn voor de glori
euze zonsondergang. Zelfs de serveersters
schieten plaatjes met hun mobieltje. Moeten
we daarom een uur wachten eer we ons dessert
kunnen bestellen? Het ging juist zo goed, maar
na de hoofdgerechten komt de klad in de vrien
delijke en attente bediening. Tot overmaat van
ramp zijn de fruitdesserts - cheesecake fram
boos en citroentartelette - stijf uitverkocht.
Het wordt chocomousse én een brownie met
vanilleijs. Maar, daarvan krijgen we geen spijt.
De mousse bezit een intense cacaosmaak en is
allesbehalve mierzoet. Dat geldt ook voor de
pure brownie, die twee klassen beter is dan zijn
calorierijke broertje uit de supermarkt. Conclu
sie: Beachhouse25 doet bijna alles goed. Door-
kijktruitjes? We hebben ze niet gemist. Onze
honger is trouwens al ruimschoots gestild.
r eindscore
eindscore
BEOORDELING
Voorgerecht
Hoofdgerecht
j8,0j
Nagerecht
Margot Verhaagen schrijft
op deze plaats elke week
over eten en drinken
in Zeeland
Ik ben twee persoonlijkheden. De een houdt
van buiten zijn, afzien, wandelen, fietsen of
rennen. De ander houdt van de stad; slente
ren, terrasjes pakken, drinken, eten en cultuur.
Best lastig zou je denken. Maar ik ben net terug
van een reis naar Portugal waar ik deze twee
personen goed heb kunnen verenigen. Eerst liep
ik samen met Man een deel van een wandelpad.
Een prachtige route langs de kust naar het zui
den. Schitterende kliffen, verlaten paradijselijke
strandjes, het constante ruisen van de zee op de
achtergond en een afwisselend landschap. Een
gevoel van vrijheid maakte zich van mij mees
ter. Alles wat ik nodig had zat in mijn rugzak.
Ok, ik geef toe; ik had misschien iets te veel bij
me. De dagen begonnen altijd vroeg met het ri
tueel van de rugzak inpakken. Dan op pad. Ieder
dorpje, hoe klein ook, had een heerlijk strand-
barretje of een restaurantje, en een super-
marktje waar we water, noten en fruit kochten
voor onderweg. Na vijf dagen stapten we op de
snelbus terug naar Lissabon. Even wennen, zon
der rugzak in een zomerjurkje en op slippertjes,
in plaats van wandelschoenen. Zo veranderde ik
in een middag van een stoere wandelaar in een
stadse dame. Het gekke is dat je als vanzelf an
ders gaat leven, eten en drinken. Mijn beide per
soonlijkheden werden zo wel goed bediend, al
heeft de sportieveling gewonnen. Ik miste de
ruimte en ga zeker terug om daar verder te wan
delen. En om verse vis te eten, zo van de grill.
Haal een zeebaars bij de visboer en grill deze in
8 minuten gaar op de barbecue of op een grill
plaat. Besprenkel met citroensap en serveer met
verse, gekookte Zeeuwse sperzieboontjes en
nieuwe aardappelen. Daar kun je ook prima op
door het Zeeuwse landschap wandelen trou
wens.
Zo veranderde ik in een middag van een
stoere wandelaar in een stadse dame
GRAAUW Zij mogen niet ont
breken, want naast hun Ket-
chupfabriek, hebben ze twee
oude Ford Transits waarin ze
keukens hebben laten plaatsen.
Patrick Keizer vertelt er graag
over en met smaak. „Vanuit deze
Ketchupmobielen serveren Li-
neke en ik Zeeuwse hotdogs of,
vanuit de Vegabus, een vegetari
sche desembol met in ketchup
gestoofde kastanjechampignons.
Want vanuit een foodtruck waar
vlees wordt bereid kun je geen
vegetarische hap serveren," zegt
hij stellig. Alles ziet er even ver
zorgd uit in deze mobiele keu
kens waar ketchup de hoofdrol
speelt. Volgend jaar organiseren
we met een groep vrienden het
Foodfestival Van Die Dingen Die
Gebeuren in Terneuzen voor de
vijfde keer. Dat wordt steeds gro
ter en populairder," vertelt hij
trots.
,,Onze hotdog is gemaakt van
Zeeuws varkensvlees uit Nieu-
werkerk dat is verwerkt door sla
ger Tom de Boeye uit Terneuzen.
Het wordt geserveerd op een
speciaal broodje van bakker
Boussen Culinair uit Sint Jan
steen. Sowieso komen de ingre
diënten vooral uit Zeeland, daar
is de ketchup van de Ketchupfa-
briek beroemd om natuurlijk."
Patrick bereidt nu ketchup in
twee extra pannen omdat hij een
grote order voor kerstpakketten
kreeg. In plaats van de 70 flessen
per week maakt hij er nu 100.
Maar dat geeft allemaal niets,
want ketchup is zijn lust en zijn
leven en dat proef je.
In juli staan ze nog op de Zo-
merfair in Oostburg en begin au
gustus zijn ze bij Foodtrucks by
the Sea te vinden. Je kunt ze ook
voor feesten en partijen benade
ren.
vrijdag 12 juli 2019
GO
Tapas uit de zee: kingcrab, heilbot, grote garnalen, schelpdieren, lan
goustines en oesters.
mm mm
b t
Gastvrouw Fleur voorziet een vriendengroep van een drankje.
gluren
Kan er nog een dessert bij?
80
Bediening
Ambiance
Prijs/kwaliteit
(Prijs/kwaliteit telt dubbel)
De komende weken zetten we
Zeeuwse foodtrucks in de
spotlights. Deze week de Ket-
chupmobielen van de Ket-
chupfabriek uit Graauw.
Patrick Keizer met een van de Ketchupmobielen,
FOTO PETER MAHU