8s] [78 [73] 88 MARGOT Wandelen m De Ketchupmobielen van de Ketchupfabriek uit Graauw ZEELAND 11 VKK Vinke van De Kromme Watergang hier wel eens chillt. Chillen is best een raar woord. Noem het gewoon hangen of luieren. De keu kenbrigade bestaat zeker niet uit luiwamme sen. Onze elf scampi's in een roomsaus, met een anijsimpressie dankzij een scheut Pernod, recenseren we als 'kookperfectie'. De beet is su bliem, de laatste druppel saus wil je opschra- pen. Ook de tarbot van mijn strandgezellin is mooi gebakken. De ravigottesaus bevat een fijn zuurtje. Of is het tartaar- dan wel bearnaise saus? Lastig te proeven, omdat het in feite drie kinderen uit hetzelfde gezin zijn. We vinden dan toch een kritiekpuntje. De sla is deels ver lept. Verduijn zegt dat in het hoogseizoen sla in grote pakken wordt ingekocht. Zelf sla snijden kost te veel tijd met zoveel eters, legt hij uit. Dat verklaart de mindere kwaliteit. We hebben nog trek in een toetje. Nu opstap pen zou ook een belediging zijn voor de glori euze zonsondergang. Zelfs de serveersters schieten plaatjes met hun mobieltje. Moeten we daarom een uur wachten eer we ons dessert kunnen bestellen? Het ging juist zo goed, maar na de hoofdgerechten komt de klad in de vrien delijke en attente bediening. Tot overmaat van ramp zijn de fruitdesserts - cheesecake fram boos en citroentartelette - stijf uitverkocht. Het wordt chocomousse én een brownie met vanilleijs. Maar, daarvan krijgen we geen spijt. De mousse bezit een intense cacaosmaak en is allesbehalve mierzoet. Dat geldt ook voor de pure brownie, die twee klassen beter is dan zijn calorierijke broertje uit de supermarkt. Conclu sie: Beachhouse25 doet bijna alles goed. Door- kijktruitjes? We hebben ze niet gemist. Onze honger is trouwens al ruimschoots gestild. r eindscore eindscore BEOORDELING Voorgerecht Hoofdgerecht j8,0j Nagerecht Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Ik ben twee persoonlijkheden. De een houdt van buiten zijn, afzien, wandelen, fietsen of rennen. De ander houdt van de stad; slente ren, terrasjes pakken, drinken, eten en cultuur. Best lastig zou je denken. Maar ik ben net terug van een reis naar Portugal waar ik deze twee personen goed heb kunnen verenigen. Eerst liep ik samen met Man een deel van een wandelpad. Een prachtige route langs de kust naar het zui den. Schitterende kliffen, verlaten paradijselijke strandjes, het constante ruisen van de zee op de achtergond en een afwisselend landschap. Een gevoel van vrijheid maakte zich van mij mees ter. Alles wat ik nodig had zat in mijn rugzak. Ok, ik geef toe; ik had misschien iets te veel bij me. De dagen begonnen altijd vroeg met het ri tueel van de rugzak inpakken. Dan op pad. Ieder dorpje, hoe klein ook, had een heerlijk strand- barretje of een restaurantje, en een super- marktje waar we water, noten en fruit kochten voor onderweg. Na vijf dagen stapten we op de snelbus terug naar Lissabon. Even wennen, zon der rugzak in een zomerjurkje en op slippertjes, in plaats van wandelschoenen. Zo veranderde ik in een middag van een stoere wandelaar in een stadse dame. Het gekke is dat je als vanzelf an ders gaat leven, eten en drinken. Mijn beide per soonlijkheden werden zo wel goed bediend, al heeft de sportieveling gewonnen. Ik miste de ruimte en ga zeker terug om daar verder te wan delen. En om verse vis te eten, zo van de grill. Haal een zeebaars bij de visboer en grill deze in 8 minuten gaar op de barbecue of op een grill plaat. Besprenkel met citroensap en serveer met verse, gekookte Zeeuwse sperzieboontjes en nieuwe aardappelen. Daar kun je ook prima op door het Zeeuwse landschap wandelen trou wens. Zo veranderde ik in een middag van een stoere wandelaar in een stadse dame GRAAUW Zij mogen niet ont breken, want naast hun Ket- chupfabriek, hebben ze twee oude Ford Transits waarin ze keukens hebben laten plaatsen. Patrick Keizer vertelt er graag over en met smaak. „Vanuit deze Ketchupmobielen serveren Li- neke en ik Zeeuwse hotdogs of, vanuit de Vegabus, een vegetari sche desembol met in ketchup gestoofde kastanjechampignons. Want vanuit een foodtruck waar vlees wordt bereid kun je geen vegetarische hap serveren," zegt hij stellig. Alles ziet er even ver zorgd uit in deze mobiele keu kens waar ketchup de hoofdrol speelt. Volgend jaar organiseren we met een groep vrienden het Foodfestival Van Die Dingen Die Gebeuren in Terneuzen voor de vijfde keer. Dat wordt steeds gro ter en populairder," vertelt hij trots. ,,Onze hotdog is gemaakt van Zeeuws varkensvlees uit Nieu- werkerk dat is verwerkt door sla ger Tom de Boeye uit Terneuzen. Het wordt geserveerd op een speciaal broodje van bakker Boussen Culinair uit Sint Jan steen. Sowieso komen de ingre diënten vooral uit Zeeland, daar is de ketchup van de Ketchupfa- briek beroemd om natuurlijk." Patrick bereidt nu ketchup in twee extra pannen omdat hij een grote order voor kerstpakketten kreeg. In plaats van de 70 flessen per week maakt hij er nu 100. Maar dat geeft allemaal niets, want ketchup is zijn lust en zijn leven en dat proef je. In juli staan ze nog op de Zo- merfair in Oostburg en begin au gustus zijn ze bij Foodtrucks by the Sea te vinden. Je kunt ze ook voor feesten en partijen benade ren. vrijdag 12 juli 2019 GO Tapas uit de zee: kingcrab, heilbot, grote garnalen, schelpdieren, lan goustines en oesters. mm mm b t Gastvrouw Fleur voorziet een vriendengroep van een drankje. gluren Kan er nog een dessert bij? 80 Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit (Prijs/kwaliteit telt dubbel) De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze week de Ket- chupmobielen van de Ket- chupfabriek uit Graauw. Patrick Keizer met een van de Ketchupmobielen, FOTO PETER MAHU

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39