wmw i 10 ZEELAND Beachhouse25 in Breskens moet een soort Ibiza aan de Noordzee zijn. Jong en strak zou er chillen. We gaan gluren en krijgen honger. Ontbijt moet je ook niet overslaan. ETEN BEACHHOUSE25 Ga eens naar Beachhouse25 op het strand bij Bresjes'', raadt een Zeeuws-Vlaamse vriend ons aan. Dat schijnt een glamoureus strandrestaurant te zijn waar tout Zeeuws-Vlaanderen samenklontert. Zien en gezien worden, een plek waar trendsetters en influencers elkaar monsteren. Kekke outfits, diepe decolletés en zelfs doorkijktruitjes, be looft onze tipgever. Dat de beachclub populair is, meten we - misschien ten onrechte - af aan de enorme parkeerplaats aan de Walendijk, pal achter de duinen. Een ruwe schatting: er passen vast 200 tot 300 auto's op. Gek dat meneer Google Maps de parkeerplaats Parkplatz noemt, ter wijl die bij de vuurtoren in Breskens gewoon 'parkeerplaats' heet. Het boeit verder niet, want parkeren is na zessen gratis. Achter het helmgras doemt Beachhouse25 HET MENU op. Een pakhuis van een pand met een al even kolossaal terras. Er is plek voor 300 eters. We zien wit en ook veel kaal hout, luxe loungebanken en lieflijke olijfboompjes, zoals dat bij een hippe strandtent hoort. Het zee zicht is fenomenaal. Op een warme zaterdag avond als deze zakt de zon nergens zo specta culair in de Noordzee als hier. Het imposante schouwspel is gratis, net als de monotone dancebeat die urenlang uit de speakers dreunt. Beachhouse25 mikt op modieuze young sters, verklapt mede-eigenaar Charles Ver- duijn. ,,Daarom staat de muziek ook wat har der dan elders. Af en toe hebben we een dancefeest met een DJ. Dan staan hier wel 1000 mensen te dansen. Ja, over aanloop mo gen we niet klagen.'' De gasten zijn vanavond minder frivool gekleed dan ons is voorgespie geld. De beloofde expositie van lustopwek- kende lichaamsdelen beperkt zich tot melk- fleswitte kuiten en roodverbrande nekken. Op de korte spijkerbroekjes van enkele serveer- WAAR sters na trekt er ook geen billenparade voorbij. Natuurlijk willen we weten welk vlees we met de keuken van Beachhouse25 in de kuip heb ben. Om kort te gaan: er staan beslist geen suk kels aan het fornuis! De gewokte mosselen en kokkels, geserveerd in de wokpan zelf, hebben een fantastische beet. De chef heeft wat room aan het kookvocht toegevoegd, waardoor het een smakelijk sapje is geworden. Naast lente-ui ontwaren we erg veel fijngesneden knoflook, iets te veel naar onze smaak, maar al met al een prachtig gerecht om aan zee van te genieten. Zeker met het knapperig bruine brood dat er bij wordt geserveerd. De karmozijnrode vissoep is niet veel minder. Boordevol zalm, scampi's en kabeljauw, rijk en licht pikant, maar beslist geen 112-brand. We snappen waarom tweesterren-chef Edwin REKENING Groede Breskens vrijdag 12 juli 2019 GO i Subliem zeezicht bij strandpaviljoen Beachhouse25. fotos peter nicolai Lekker eten en een beet je Frank Balkenende Afgezien van de tomatensoep (6 euro) zijn de kaas kroketten het goedkoopste voor gerecht (twee stuks, 10 euro). Het duurst is de gast uit met de ge- wokte schelpdieren (16 euro). De hoofdgerechten Is het eten een beetje glamoureus? Zijn de hoofdgerechten net zo goed? beginnen bij 17 euro (fish chips of kip saté) en lopen op tot 35 euro (langoustines plancha). Beach- house25 biedt ook maaltijdsalades vanaf 14,50 (gei tenkaas, caesar) en pasta's vanaf 9,50 (bolognese). Beachhouse25 Walendijk 9 2 water 4,80 3 cappuccino 7,50 1 witte huiswijn 4,00 1 vissoep 12,50 1 schelpdieren uit de wok 16,00 1 tarbot 22,00 1 scampi chef 20,00 1 chocomousse 8,00 1 brownie ijs 7,50 1 espresso 2,30 Totaal: 104,60

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 38