wmw
i
10 ZEELAND
Beachhouse25
in Breskens
moet een soort
Ibiza aan de
Noordzee zijn.
Jong en strak zou
er chillen. We
gaan gluren en
krijgen honger.
Ontbijt moet je
ook niet
overslaan.
ETEN BEACHHOUSE25
Ga eens naar Beachhouse25 op het
strand bij Bresjes'', raadt een
Zeeuws-Vlaamse vriend ons aan.
Dat schijnt een glamoureus
strandrestaurant te zijn waar tout
Zeeuws-Vlaanderen samenklontert. Zien en
gezien worden, een plek waar trendsetters en
influencers elkaar monsteren. Kekke outfits,
diepe decolletés en zelfs doorkijktruitjes, be
looft onze tipgever.
Dat de beachclub populair is, meten we -
misschien ten onrechte - af aan de enorme
parkeerplaats aan de Walendijk, pal achter de
duinen. Een ruwe schatting: er passen vast 200
tot 300 auto's op. Gek dat meneer Google
Maps de parkeerplaats Parkplatz noemt, ter
wijl die bij de vuurtoren in Breskens gewoon
'parkeerplaats' heet. Het boeit verder niet,
want parkeren is na zessen gratis.
Achter het helmgras doemt Beachhouse25
HET MENU
op. Een pakhuis van een pand met een al even
kolossaal terras. Er is plek voor 300 eters. We
zien wit en ook veel kaal hout, luxe
loungebanken en lieflijke olijfboompjes, zoals
dat bij een hippe strandtent hoort. Het zee
zicht is fenomenaal. Op een warme zaterdag
avond als deze zakt de zon nergens zo specta
culair in de Noordzee als hier. Het imposante
schouwspel is gratis, net als de monotone
dancebeat die urenlang uit de speakers dreunt.
Beachhouse25 mikt op modieuze young
sters, verklapt mede-eigenaar Charles Ver-
duijn. ,,Daarom staat de muziek ook wat har
der dan elders. Af en toe hebben we een
dancefeest met een DJ. Dan staan hier wel
1000 mensen te dansen. Ja, over aanloop mo
gen we niet klagen.'' De gasten zijn vanavond
minder frivool gekleed dan ons is voorgespie
geld. De beloofde expositie van lustopwek-
kende lichaamsdelen beperkt zich tot melk-
fleswitte kuiten en roodverbrande nekken. Op
de korte spijkerbroekjes van enkele serveer-
WAAR
sters na trekt er ook geen billenparade voorbij.
Natuurlijk willen we weten welk vlees we met
de keuken van Beachhouse25 in de kuip heb
ben. Om kort te gaan: er staan beslist geen suk
kels aan het fornuis! De gewokte mosselen en
kokkels, geserveerd in de wokpan zelf, hebben
een fantastische beet. De chef heeft wat room
aan het kookvocht toegevoegd, waardoor het
een smakelijk sapje is geworden. Naast lente-ui
ontwaren we erg veel fijngesneden knoflook,
iets te veel naar onze smaak, maar al met al een
prachtig gerecht om aan zee van te genieten.
Zeker met het knapperig bruine brood dat er bij
wordt geserveerd. De karmozijnrode vissoep is
niet veel minder. Boordevol zalm, scampi's en
kabeljauw, rijk en licht pikant, maar beslist
geen 112-brand.
We snappen waarom tweesterren-chef Edwin
REKENING
Groede
Breskens
vrijdag 12 juli 2019
GO
i
Subliem zeezicht bij strandpaviljoen Beachhouse25. fotos peter nicolai
Lekker eten en een beet je
Frank Balkenende
Afgezien van de
tomatensoep (6
euro) zijn de kaas
kroketten het
goedkoopste voor
gerecht (twee
stuks, 10 euro).
Het duurst is de
gast uit met de ge-
wokte schelpdieren
(16 euro). De
hoofdgerechten
Is het eten een beetje glamoureus?
Zijn de hoofdgerechten net zo goed?
beginnen bij 17
euro (fish chips
of kip saté) en
lopen op tot 35
euro (langoustines
plancha). Beach-
house25 biedt ook
maaltijdsalades
vanaf 14,50 (gei
tenkaas, caesar) en
pasta's vanaf 9,50
(bolognese).
Beachhouse25
Walendijk 9
2 water
4,80
3 cappuccino
7,50
1 witte huiswijn
4,00
1 vissoep
12,50
1 schelpdieren uit de wok
16,00
1 tarbot
22,00
1 scampi chef
20,00
1 chocomousse
8,00
1 brownie ijs
7,50
1 espresso
2,30
Totaal:
104,60