ei a a 22° 15° 21° 15° 21° 15° El El El k 12 RECEPT WEER Tomatensoep met ballen m TONZON Zi'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Lokaal pittige buien WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 16 8 8 6 10 10 9 10 8 9 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag weer iplaza WEER IN EUROPA BüSV Gasprijs omhoog Energierekening omlaag met TONZON Thermoskussens warmste vloer, hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE donderdag 11 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Soep - 1 l krachtige groente bouillon, 1 ui, 20 g roomboter, 5 laurier bladeren, 1 blikje tomatenpuree, 750 g rijpe verse tomaten, 300 g soepgroenten, 50 g lettervermicelli, zout en peper Gehaktballen - witbrood, 400 g half- om-halfgehakt of rundergehakt, zout en peper, 1 ei, 2 tl grove Groninger mosterd, roomboter voor besmeren brood - Snijd 1 boterham van het brood. Snijd de korsten eraf en pluk tot kruim. - Doe het gehakt in een kom met het broodkruim, zout, peper, ei en mosterd. Kneed door elkaar en draai kleine gehaktballetjes. - Verwarm de bouillon en pocheer hierin de gehaktballen in circa 4 minuten gaar, tot ze gaan drijven. Haal ze uit de bouillon. - Snijd soepgroenten in stukjes of neem kant-en-klaar gesneden soepgroenten. - Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurier. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak zodat deze ontzuurt. - Schuim de bouillon af. - Snijd de tomaten in stukken. Voeg toe in de pan en bak. - Voeg de soepgroenten toe en bak een paar minuten. - Blus af met de bouillon. Breng de soep tegen de kook aan. Voeg zout en peper toe en laat circa 25 minuten zachtjes koken. - Zeef de soep boven een schone pan. Druk de groenten in de zeef aan met de bolle kant van een pollepel. - Doe de ballen en vermicelli in de soep. Verwarm tot de vermicelli gaar is (circa 5 minuten). Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen. - Snijd het brood in stukken en geef met roomboter om te besmeren bij de soep. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <3K Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 10% ■<3} Neerslagkans 10% Zon: A 05:31 21:56 Maan: A 16:29 02:04 Volgende maanfase: Volle maan - 16 juli Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda 21° Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 3 mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 03:56 -193 16:26 -150 Terneuzen 04:19 -206 16:46 -162 Hansweert 04:46 -221 17:15 -177 Roompot buiten 04:00 -150 16:25 -111 Yerseke 05:09 -179 17:45 -135 Krammersluizen West 05:06 -164 17:35 -122 Hoogwater Vlissingen 10:09 195 22:38 179 Terneuzen 10:30 218 22:56 201 Hansweert 10:58 237 23:26 219 Roompot buiten 10:19 148 22:42 131 Yerseke 11:45 178 Krammersluizen West 11:36 164 23:56 145 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag is het op veel plaatsen vaak bewolkt. Verspreid komen buien tot ontwikkeling, in het binnenland lokaal ook met een klap onweer. De temperatuur komt uit tussen 20 en lokaal 25 graden, daarbij waait een meest matige westenwind. Morgen is de zon wat vaker te zien, vooral in de westelijke kustprovincies. In het binnenland is meer bewolking aanwezig en verspreid ontstaan opnieuw regen- en onweersbuien. Met 20 tot 22 graden is het wel een stuk koeler. In het weekend is de zon in het zuiden het vaakst te zien, in het noorden houdt de zon het moeilijk. Zaterdag valt er nog wel een enkele regenbui, zondag is het vrijwel overal droog. De maxima blijven rond 20 graden liggen. DAGRECORD Hoogst 33,ÏC in 1923 Laagst 5,6°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 12,7°C I Maximum 22,6°C KOPEN WENEN BOEDAPEST 1 ZURICH MADRID ROME MALLORCA CAN ARISCHE ALGIERS EILANDEN TUN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56