ei
a
a
22°
15°
21°
15°
21°
15°
El
El
El
k
12 RECEPT WEER
Tomatensoep
met ballen
m
TONZON
Zi'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Lokaal pittige
buien
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
16
8
8
6
10
10
9
10
8
9
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
BüSV
Gasprijs omhoog
Energierekening omlaag
met TONZON Thermoskussens
warmste vloer, hoogste besparing
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
donderdag 11 juli 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Soep
- 1 l krachtige groente
bouillon, 1 ui, 20 g
roomboter, 5 laurier
bladeren, 1 blikje
tomatenpuree, 750 g
rijpe verse tomaten,
300 g soepgroenten,
50 g lettervermicelli, zout
en peper
Gehaktballen
- witbrood, 400 g half-
om-halfgehakt of
rundergehakt, zout en
peper, 1 ei, 2 tl grove
Groninger mosterd,
roomboter voor
besmeren brood
- Snijd 1 boterham van het brood. Snijd
de korsten eraf en pluk tot kruim.
- Doe het gehakt in een kom met het
broodkruim, zout, peper, ei en mosterd.
Kneed door elkaar en draai kleine
gehaktballetjes.
- Verwarm de bouillon en pocheer hierin
de gehaktballen in circa 4 minuten
gaar, tot ze gaan drijven. Haal ze uit de
bouillon.
- Snijd soepgroenten in stukjes of neem
kant-en-klaar gesneden soepgroenten.
- Pel en snipper de ui. Verhit de boter in
een soeppan en fruit de ui met de
laurier. Voeg de tomatenpuree toe en
roerbak zodat deze ontzuurt.
- Schuim de bouillon af.
- Snijd de tomaten in stukken. Voeg toe
in de pan en bak.
- Voeg de soepgroenten toe en bak een
paar minuten.
- Blus af met de bouillon. Breng de soep
tegen de kook aan. Voeg zout en
peper toe en laat circa 25 minuten
zachtjes koken.
- Zeef de soep boven een schone pan.
Druk de groenten in de zeef aan met
de bolle kant van een pollepel.
- Doe de ballen en vermicelli in de soep.
Verwarm tot de vermicelli gaar is (circa
5 minuten). Proef de soep en breng op
smaak met zout en peper. Schep de
soep in kommen.
- Snijd het brood in stukken en geef
met roomboter om te besmeren bij de
soep.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<3K Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 10%
■<3} Neerslagkans 10%
Zon: A 05:31 21:56
Maan: A 16:29 02:04
Volgende maanfase:
Volle maan - 16 juli
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
21° Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
3 mm
Vandaag
5 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
03:56
-193
16:26
-150
Terneuzen
04:19
-206
16:46
-162
Hansweert
04:46
-221
17:15
-177
Roompot buiten
04:00
-150
16:25
-111
Yerseke
05:09
-179
17:45
-135
Krammersluizen West
05:06
-164
17:35
-122
Hoogwater
Vlissingen
10:09
195
22:38
179
Terneuzen
10:30
218
22:56
201
Hansweert
10:58
237
23:26
219
Roompot buiten
10:19
148
22:42
131
Yerseke
11:45
178
Krammersluizen West
11:36
164
23:56
145
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag is het op veel plaatsen vaak
bewolkt. Verspreid komen buien
tot ontwikkeling, in het binnenland
lokaal ook met een klap onweer. De
temperatuur komt uit tussen 20 en
lokaal 25 graden, daarbij waait een
meest matige westenwind. Morgen
is de zon wat vaker te zien, vooral
in de westelijke kustprovincies. In
het binnenland is meer bewolking
aanwezig en verspreid ontstaan
opnieuw regen- en onweersbuien.
Met 20 tot 22 graden is het wel een
stuk koeler. In het weekend is de zon
in het zuiden het vaakst te zien, in het
noorden houdt de zon het moeilijk.
Zaterdag valt er nog wel een enkele
regenbui, zondag is het vrijwel overal
droog. De maxima blijven rond 20
graden liggen.
DAGRECORD Hoogst 33,ÏC in 1923 Laagst 5,6°C in 1922
GEMIDDELD Minimum 12,7°C I Maximum 22,6°C
KOPEN
WENEN
BOEDAPEST 1
ZURICH
MADRID
ROME
MALLORCA
CAN ARISCHE
ALGIERS
EILANDEN
TUN