u a a 21° 15° Morgen 21° 15° 21° IE3 B51 E8 B51 k k k Zeevruchten van de bbq 16 RECEPT WEER Vandaag Morgen Vandaag Donderdag Vrijdag Zaterdag 15° Wisselend bewolkt Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? 24 Kitchen Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 0; Neerslagkans 20% <3^ Neerslagkans 50% WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer plaza 0mm 8 8 8 9 9 10 10 10 9 8 WEER IN EUROPA Gasprijs omhoog Energierekening omlaag VLOERISOLATIE 21° 9° rn 21° 11° Vandaag Donderdag dinsdag 9 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry voor 4 personen Bereiding: 45 minuten - 3 preien, 500 g gamba's (niet te klein, rauw), 2 el olijfolie, 2 citroenen, 8 grote oesters met zeewier Mosselen - 1 kg mosselen, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 150 ml droge witte wijn, 3 takken dragon, peper Dragonboter - 1 teen knoflook, 1 bosje dragon, 150 g roomboter Fregola - 1 el olijfolie, 1 kleine prei, 1 teentje knoflook, 400 g parelcouscous, 1 glas witte wijn, 1 liter visbouillon Extra nodig - barbecue met deksel - Was en controleer de mosselen. - Voor de fregola: Pel en snijd het wit van de kleine prei fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Fruit de prei en knoflook. - Voeg de fregola bij de prei en knoflook en bak kort aan. Blus af met de wijn en de helft van de bouillon en laat gaar stoven. Het mag uiteindelijk de consistentie van risotto hebben. - Halveer en was de 3 preien, snijd het grove groene blad eraf. Leg op de barbecue tot de buitenste bladeren zwart geblakerd zijn. Haal de zwarte bladeren van de prei en gooi weg. Snijd de prei in stukjes. - Snijd de gamba's overlangs in, verwijder de darmkanalen. Klap open, besprenkel met de sap van 1 citroen en de olie, bestrooi met zout en peper. - Voor de dragonboter: pel en snijd de knoflook fijn en snijd de dragon fijn. Doe de boter met de knoflook en dragon in een steelpan en laat smelten. Sprenkel olie over de oesters en leg ze met de gamba's op de barbecue. Haal de gamba's van de barbecue. Leg het zeewier op barbecue bij de oesters en grill tot de oesters openstaan. Zet een koekenpan op de barbecue. Pel en kneus de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de mosselen erbij. Blus met de wijn. Scheur de takken dragon erboven, schud om en breng op smaak met peper. Laat gaar stomen. Schep de fregola op een grote schaal. Rangschik de zeevruchten en prei erop en omheen. Schenk de dragonboter erover. Garneer met schijven citroen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -(3v Neerslagkans 50% Neerslagkans 50 Raymond Klaassen @Weerplaza Het is duidelijk wat koeler zomerweer deze dagen. De wind waait uit het noordwesten en frisse zeelucht stroomt er over het land. Vandaag blijft het kwiksteken bij 17 of 18 graden aan de kust. In Limburg wordt het nog 20 of 21 graden. Normaal in deze tijd van het jaar mag de thermometer wel 22 of 23 graden aangeven. Met de noordwestelijke stroming worden wolkenvelden aangevoerd, maar het blijft wel zo goed als overal droog. Verder weet de zon ook af en toe door te breken, waardoor het niet helemaal een grijze dag wordt. Er waait een overwegend matige noordwestenwind, veelal kracht 3 of 4. De tweede helft van de week neemt de buienkans flink toe, wel wordt het iets warmer. DAGRECORD Hoogst 34,410 in 2010 I Laagst 5,6°C in 1949 GEMIDDELD Minimum 12,5"<C I Maximum 22,4°C Neerslagkans 20 Zon: A 05:29 21:58 Maan: A 13:55 01:22 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 juli Vandaag 2 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 01:06 01:35 02:52 03:16 03:15 07:59 08:19 08:56 08:04 09:42 09:51 cm -221 -234 -244 -189 -176 219 242 262 162 195 182 uur 02:00 02:25 15:06 14:18 15:42 15:36 20:27 20:46 21:19 20:35 22:02 22:01 cm -216 -229 -194 -117 -140 -128 195 217 235 138 169 156 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 met TONZON Thermoskussens warmste vloer, hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda 3WBÖRG MÜNCHEN BORDEAU1 .GRADO SOFIA MALLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48