20 RECEPT WEER Noodle bowl met tofoesteak 20° 10° 22° 13° 22° 14° IE3 B5l 1E3 B5l k k k k TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vandaag Morgen Vrijdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Eerst nog fris zomerweer m WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 8 8 8 6 9 9 9 8 9 9 10 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag weer plaza WEER IN EUROPA Gasprijs omhoog Energierekening omlaag met TONZON Thermoskussens warmste vloer, hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE DUURZAAM maandag 8 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten Tofoesteak - 375 g tofoe, 100 ml Ja panse soja-saus, 1 pot of blik kikkererwten (met kookvocht), 75 g bloem, 100 gram panko, neutrale olie Gembersojasaus - 70 ml Japanse sojasaus, 70 ml gembersiroop, 270 g udon noedels, 200 g kikkererwten, 200 g gekookte sojabonen, 2 el sesamzaad, 125 g wakame (zeewiersalade), 1 el roze ingelegde gember Extra nodig Keukenpapier, satéprikker - Dep de tofoe droog met keukenpapier. Snijd overlangs doormidden en prik in met een satéprikker. Schenk de sojasaus in een schaal en leg de tofoe erin. Laat even marineren. - Breng een pan water aan de kook voor de noedels en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. - Doe de bloem in een diep bord. Schenk het kookvocht van de kikkererwten in een ander diep bord. Doe de panko in een derde bord. - Haal de tofoe door de bloem, dan door het kikkererwtenkookvocht en druk tot slot in de panko. Haal nog een keer door het kikkererwtenvocht en de panko (=dubbel paneren). - Giet de noedels af en spoel koud. - Verhit de olie. - Meng de gembersiroop met de sojasaus. - Frituur de tofoesteak goudbruin en krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. - Verhit olie in een koekenpan en roerbak de kikkererwten krokant. - Verhit nog een scheutje olie in de pan en bak de sojabonen krokant. Voeg evt. een scheutje gembersiroop toe en laat karamelliseren. - Maak de noedels aan met de helft van de gembersojasaus. - Schep de noedels in kommen met de sojabonen, kikkererwten en zeewiersalade. - Snijd de tofoesteak in plakken en leg in de kom. Leg er wat ingelegde gember op, bestrooi met sesamzaad. Lepel de laatste saus erover. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten £5^ Neerslagkans 10% £4^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% £2f Neerslagkans 60% £3 Neerslagkans 50% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:28 21:58 Maan: A 12:35 01:00 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 01:11 00:49 01:30 01:36 06:57 07:16 07:59 06:52 08:46 09:05 -248 -165 -184 -169 232 255 271 172 201 189 uur 13:22 13:47 02:02 13:19 02:25 02:26 19:25 19:45 20:25 19:24 21:07 21:22 cm -175 -188 -249 -121 -188 -174 205 228 243 144 175 160 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Met vanmiddag 16 graden in de Kop van Noord-Holland tot 20 in Limburg is het koel zomerweer. De zon gaat vooral in de noordelijke helft eerst vaak schuil achter de wolken en lokaal komt een bui voor. Later op de dag blijft het vrijwel droog en lossen de wolken deels op. De noordwestenwind waait eerst stevig door, in de loop van de avond neemt de wind in kracht af doordat de kern van een hogedrukgebied voor de westkust van ons land arriveert. Met weinig wind en bewolking koelt het in de nacht naar dinsdag verder landinwaarts behoorlijk af, tot 8 graden. In de kustprovincies ligt het minimum rond 13 graden. Morgen en overmorgen verlopen vrij rustig, droog maar nog wel fris. DAGRECORD Hoogst 31,6*€ in 1959 I Laagst 3,4°C in 1962 GEMIDDELD Minimum 12,5"C I Maximum 22,4°C OSKOU LONDEN AM .„LUXEMBURG ,nj_ PARIJS mONCHEIÏ'6 WENEN MAORI LISSABON ALLORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48