O
Tt
RECEPT WEER 27
Mexicaanse sukade
in biermarinade
21°
13°
20)°
11°
EU
EU
E3
EU
k
k
TONZON
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Vandaag
Woensdag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Zuidoosten nog
zomers
m
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
0; Neerslagkans 20%
12
8
8
8
8
9
10
9
10
9
9
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Maandag
Dinsdag
weer
plaza)
WEER IN EUROPA
Gasprijs omhoog
Energierekening omlaag
met TONZON Thermoskussens
warmste vloer, hoogste besparing
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INNOVATIEF
zaterdag 6 juli 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten en
circa 5 uur wachttijd
Gemarineerde sukade:
- 800 g sukadelappen
- 3 sinaasappels
- 1 bos koriander
- 1 flinke rode ui
- zout en peper
- 2 el Mex. kruidenmix
- 1 flesje pils
Salsa Mexicana:
- 400 g tomaten
- 1 bos koriander
- 1-2 jalapeno's
- 1 rode ui
- 2 limoenen
- zout
Erbij:
- 4 maïskolven
- 8 maïstortilla's
- 200 ml sour cream
- Sla het vlees tot een dikte van
een halve cm met een vlees
hamer. Pel de sinaasappel en
snijd deze in plakken. Snijd de
koriander. Pel en snijd de ui in
parten.
- Wrijf het vlees in met de
Mexicaanse kruiden, bestrooi
met zout en peper en leg in
een schaal. Pers de andere 2
sinaasappels uit boven het
vlees. Schenk het bier erbij.
Voeg de koriander, sinaas-
appelplakken en ui erbij. Dek
af en laat zo'n 5 uur marineren.
- Snijd, voor de salsa, de
tomaten in blokjes. Snijd de
koriander fijn. Snijd de
jalapeno('s). Pel de ui en
snipper deze fijn. Meng in een
kom en breng op smaak met
zout en limoensap. Zet in de
koelkast en laat de smaken
een uurtje intrekken.
Steek de barbecue aan.
Snijd de voorgekookte maïs
kolven in stukken en leg op de
barbecue.
- Haal het vlees uit de marinade,
laat iets uitlekken, rooster op
de barbecue. Snijd in reepjes.
- Leg de tortilla's even op de
barbecue.
- Serveer het vlees met de maïs,
salsa, tortilla's en sour cream.
Kijk voor een video
bij dit recept en meer
inspiratie op onze
website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
igo 'Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
■<§K Neerslagkans 40%
V Zon: A 05:27 T 21:59
1Q°
'9 Maan: A 09:50 00:08
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 09 juli
Omm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
00:25
11:25
00:44
00:50
05:09
05:29
06:04
05:05
07:07
07:41
-245
-131
-178
-162
251
278
285
192
207
191
uur
11:42
12:12
12:38
23:55
13:05
13:05
17:39
17:56
18:34
17:29
19:26
20:00
cm
-191
-203
-216
-164
-148
-131
227
251
259
165
184
167
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vandaag is het lange tijd nog vrij
zonnig in het zuiden met zomerse
temperaturen tot 27 graden. In het
noorden is het grotendeels bewolkt
en er kan lokaal wat regen vallen. Het
wordt daar niet warmer dan 17 of 18
graden. Aan het einde van de middag
raakt het uiteindelijk ook bewolkt in
het zuidoosten. Er waait een matige
of vrij krachtige noordwestenwind,
kracht 3 tot 5. Morgen schijnt de
zon van tijd tot tijd en het blijft zo
goed als droog. Het is vrij koel met 17
graden in het noorden tot 21 graden
in het zuiden. Er waait een matige
noordwestenwind. Na het weekeinde
blijft het Hollands zomerweer. In de
middag is het rond 20 graden en
wolken en zon wisselen elkaar af.
DAGRECORD Hoogst 32,2'C in 1957 Laagst 3,9°C in 1921
GEMIDDELD Minimum 12,5"<C I Maximum 22,4°C
STOCKH
ZURICH
MALLÖRCA