O Tt RECEPT WEER 27 Mexicaanse sukade in biermarinade 21° 13° 20)° 11° EU EU E3 EU k k TONZON 24 Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Vandaag Woensdag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Zuidoosten nog zomers m WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 0; Neerslagkans 20% 12 8 8 8 8 9 10 9 10 9 9 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Maandag Dinsdag weer plaza) WEER IN EUROPA Gasprijs omhoog Energierekening omlaag met TONZON Thermoskussens warmste vloer, hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE INNOVATIEF zaterdag 6 juli 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten en circa 5 uur wachttijd Gemarineerde sukade: - 800 g sukadelappen - 3 sinaasappels - 1 bos koriander - 1 flinke rode ui - zout en peper - 2 el Mex. kruidenmix - 1 flesje pils Salsa Mexicana: - 400 g tomaten - 1 bos koriander - 1-2 jalapeno's - 1 rode ui - 2 limoenen - zout Erbij: - 4 maïskolven - 8 maïstortilla's - 200 ml sour cream - Sla het vlees tot een dikte van een halve cm met een vlees hamer. Pel de sinaasappel en snijd deze in plakken. Snijd de koriander. Pel en snijd de ui in parten. - Wrijf het vlees in met de Mexicaanse kruiden, bestrooi met zout en peper en leg in een schaal. Pers de andere 2 sinaasappels uit boven het vlees. Schenk het bier erbij. Voeg de koriander, sinaas- appelplakken en ui erbij. Dek af en laat zo'n 5 uur marineren. - Snijd, voor de salsa, de tomaten in blokjes. Snijd de koriander fijn. Snijd de jalapeno('s). Pel de ui en snipper deze fijn. Meng in een kom en breng op smaak met zout en limoensap. Zet in de koelkast en laat de smaken een uurtje intrekken. Steek de barbecue aan. Snijd de voorgekookte maïs kolven in stukken en leg op de barbecue. - Haal het vlees uit de marinade, laat iets uitlekken, rooster op de barbecue. Snijd in reepjes. - Leg de tortilla's even op de barbecue. - Serveer het vlees met de maïs, salsa, tortilla's en sour cream. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10 Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda igo 'Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen ■<§K Neerslagkans 40% V Zon: A 05:27 T 21:59 1Q° '9 Maan: A 09:50 00:08 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 juli Omm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:25 11:25 00:44 00:50 05:09 05:29 06:04 05:05 07:07 07:41 -245 -131 -178 -162 251 278 285 192 207 191 uur 11:42 12:12 12:38 23:55 13:05 13:05 17:39 17:56 18:34 17:29 19:26 20:00 cm -191 -203 -216 -164 -148 -131 227 251 259 165 184 167 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag is het lange tijd nog vrij zonnig in het zuiden met zomerse temperaturen tot 27 graden. In het noorden is het grotendeels bewolkt en er kan lokaal wat regen vallen. Het wordt daar niet warmer dan 17 of 18 graden. Aan het einde van de middag raakt het uiteindelijk ook bewolkt in het zuidoosten. Er waait een matige of vrij krachtige noordwestenwind, kracht 3 tot 5. Morgen schijnt de zon van tijd tot tijd en het blijft zo goed als droog. Het is vrij koel met 17 graden in het noorden tot 21 graden in het zuiden. Er waait een matige noordwestenwind. Na het weekeinde blijft het Hollands zomerweer. In de middag is het rond 20 graden en wolken en zon wisselen elkaar af. DAGRECORD Hoogst 32,2'C in 1957 Laagst 3,9°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 12,5"<C I Maximum 22,4°C STOCKH ZURICH MALLÖRCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27