ei ei /STOP DE JEUK Bagna cauda met schelvis en broccoli 22° 14° JSmL B5l B5l k 20 RECEPT WEER Weeradvies Zuidoosten zomers warm MET NATUCARE S.O.S. CREME 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Neerslag van de processierups! WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 23° 25° 13° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 9 8 8 8 10 9 10 10 8 9 9 9 WEER IN EUROPA HET WERKT ÉCHT! Ga naar deonlinedrogist.nl/natucare Morgen Zondag Maandag vrijdag 5 juli 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Bagna cauda - 100 ml olijfolie - bos krulpeterselie - 2 knoflooktenen - 1 blikje ansjovis Vis - 500-600 g schelvisfilet of kabeljauwfilet - 4 el bloem - olijfolie en zout - 30 g roomboter Broccoli - 700 g broccoli - 2 tenen knoflook - olijfolie en zout - 1 rode peper (Spaanse) - 200 ml droge witte wijn - 1 el kappertjes - 1 stokbrood De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Verwarm de oven voor op 200°C. - Verwarm, voor de bagna cauda, de olijfolie in een pan. Snijd de peterselie en voeg toe. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg bij de warme olie. Snijd de ansjovis grof en voeg samen met de olie uit het blik toe aan de pan. Ver warm tot de ansjovis is opgelost. Haal dan van het vuur. - Maak de vis evt. nog schoon en snijd in stukken, als dit niet al gedaan is. - Verdeel de broccoli in stukken (mag best grof zijn). Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de broccoli aan. Voeg er nog wat olie bij. Voeg als de broccoli mooi lichtbruin is gebak ken, de knoflook erbij. - Snijd de peper. Voeg toe in de pan. Blus af met de wijn. Voeg ook de kappertjes erbij. Dek af, draai het vuur laag en laat beetgaar stoven. - Maak het stokbrood iets nat met water en bak 5 minuten in de oven. - Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en haal op de huidkant door de bloem (bloem vis zonder huid aan beide kanten). Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vis op de huidkant. Keer halverwege het bakken en voeg de boter erbij. Zet het vuur 1 minuut hoog en laat de boter bruisen. Draai daarna uit en laat even rusten. - Verwarm de bagna cauda. - Schik de broccoli, rode peper en kappertjes op de borden. Leg de vis erop. Lepel de bagna cauda erover. Serveer met stukken stokbrood. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten uur 10:56 11:25 Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:01 cm -196 -208 10:35 -138 -155 uur 23:25 23:55 11:53 23:04 12:15 12:09 cm -220 -233 -221 -162 -152 -133 Rotterdam Breda Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 04:25 255 16:52 235 Terneuzen 04:43 281 17:09 261 Hansweert 05:15 288 17:45 267 Roompot buiten 04:17 195 16:45 175 Yerseke 06:18 207 18:40 189 Krammersluizen West 06:56 188 19:17 171 Neerslagkans 10% <4>- Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Eindhoven Zon: A 05:26 22:00 Maan: A 08:27 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 31,70 in 1973 Laagst 5,4°C in 1965 GEMIDDELD Minimum 12,5"C I Maximum 22,4°C Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af, in het noorden hebben wolken vaker de overhand. Het wordt 18 graden op de Waddeneilanden en een zomerse 25 tot 27 graden in het oosten en zuidoosten. Er waait een matige westenwind. Het weekend verloopt licht wisselvallig, op zaterdag is er eerst geregeld zon en stijgt het kwik naar 18 graden in het noorden tot 25 of 26 graden in het zuidoosten. In de middag komt er meer bewolking en kan er lokaal een bui vallen. Er waait een matige tot krachtige noordwestenwind, kracht 3 tot 6. Zondag blijft het grotendeels droog en de zon schijnt vaker. Het wordt 17 graden in het noorden tot 21 graden in het zuiden, bij een matige noordwestenwind. Ben Lankamp @Weerplaza LONDEN AMSTERDAM WARSC ;_$jj BERCmf BRUSSEL' „LUXEMBURG ÏRAAG PARIJS «ünchen WENEN ZURICH BOEDAPEST IRDEAUX- O.a. met Aloë Vera, Calendula, Lavendel, Sheabutter en Jojoba.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48