ei
ei
/STOP DE JEUK
Bagna cauda
met schelvis
en broccoli
22°
14°
JSmL
B5l
B5l
k
20 RECEPT WEER
Weeradvies
Zuidoosten
zomers warm
MET NATUCARE
S.O.S. CREME
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Neerslag
van de processierups!
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
23°
25°
13°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
9
8
8
8
10
9
10
10
8
9
9
9
WEER IN EUROPA
HET WERKT ÉCHT! Ga naar deonlinedrogist.nl/natucare
Morgen
Zondag
Maandag
vrijdag 5 juli 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Bagna cauda
- 100 ml olijfolie
- bos krulpeterselie
- 2 knoflooktenen
- 1 blikje ansjovis
Vis
- 500-600 g schelvisfilet
of kabeljauwfilet
- 4 el bloem
- olijfolie en zout
- 30 g roomboter
Broccoli
- 700 g broccoli
- 2 tenen knoflook
- olijfolie en zout
- 1 rode peper (Spaanse)
- 200 ml droge witte wijn
- 1 el kappertjes
- 1 stokbrood
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm, voor de bagna cauda, de
olijfolie in een pan. Snijd de peterselie
en voeg toe. Pel en snijd de knoflook
fijn en voeg bij de warme olie. Snijd de
ansjovis grof en voeg samen met de
olie uit het blik toe aan de pan. Ver
warm tot de ansjovis is opgelost. Haal
dan van het vuur.
- Maak de vis evt. nog schoon en snijd in
stukken, als dit niet al gedaan is.
- Verdeel de broccoli in stukken (mag
best grof zijn). Pel de knoflooktenen
en snijd ze fijn. Verhit een scheut
olijfolie in een pan en bak de broccoli
aan. Voeg er nog wat olie bij. Voeg als
de broccoli mooi lichtbruin is gebak
ken, de knoflook erbij.
- Snijd de peper. Voeg toe in de pan.
Blus af met de wijn. Voeg ook de
kappertjes erbij. Dek af, draai het vuur
laag en laat beetgaar stoven.
- Maak het stokbrood iets nat met water
en bak 5 minuten in de oven.
- Dep de vis droog met keukenpapier.
Bestrooi met zout en haal op de
huidkant door de bloem (bloem vis
zonder huid aan beide kanten). Verhit
een scheut olijfolie in een koekenpan
en bak de vis op de huidkant. Keer
halverwege het bakken en voeg de
boter erbij. Zet het vuur 1 minuut hoog
en laat de boter bruisen. Draai daarna
uit en laat even rusten.
- Verwarm de bagna cauda.
- Schik de broccoli, rode peper en
kappertjes op de borden. Leg de vis
erop. Lepel de bagna cauda erover.
Serveer met stukken stokbrood.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
uur
10:56
11:25
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West 00:01
cm
-196
-208
10:35 -138
-155
uur
23:25
23:55
11:53
23:04
12:15
12:09
cm
-220
-233
-221
-162
-152
-133
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
04:25
255
16:52
235
Terneuzen
04:43
281
17:09
261
Hansweert
05:15
288
17:45
267
Roompot buiten
04:17
195
16:45
175
Yerseke
06:18
207
18:40
189
Krammersluizen West
06:56
188
19:17
171
Neerslagkans 10%
<4>- Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Eindhoven
Zon: A 05:26 22:00
Maan: A 08:27
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 09 juli
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 31,70 in 1973 Laagst 5,4°C in 1965
GEMIDDELD Minimum 12,5"C I Maximum 22,4°C
Vandaag wisselen wolken en zon
elkaar af, in het noorden hebben
wolken vaker de overhand. Het wordt
18 graden op de Waddeneilanden
en een zomerse 25 tot 27 graden
in het oosten en zuidoosten. Er
waait een matige westenwind. Het
weekend verloopt licht wisselvallig,
op zaterdag is er eerst geregeld zon
en stijgt het kwik naar 18 graden in
het noorden tot 25 of 26 graden in
het zuidoosten. In de middag komt
er meer bewolking en kan er lokaal
een bui vallen. Er waait een matige tot
krachtige noordwestenwind, kracht
3 tot 6. Zondag blijft het grotendeels
droog en de zon schijnt vaker. Het
wordt 17 graden in het noorden tot 21
graden in het zuiden, bij een matige
noordwestenwind.
Ben Lankamp
@Weerplaza
LONDEN AMSTERDAM WARSC
;_$jj BERCmf
BRUSSEL'
„LUXEMBURG ÏRAAG
PARIJS «ünchen WENEN
ZURICH BOEDAPEST
IRDEAUX-
O.a. met Aloë Vera, Calendula,
Lavendel, Sheabutter en Jojoba.