7,3 Vroeger Poffers aan Zee: 'Overal waar we komen, is het gezellig' [fts] [70] [8,0 MARGOT ZEELAND 11 Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Laatst hadden we een wel heel bijzondere gast in onze Bed and Breakfast. Een man die hier als kind woonde, kwam een nachtje bij ons slapen in zijn oude jongenskamer. Hoe grap pig is dat? Hij vond het zelf ook erg bijzonder en vroeg ons of hij met zijn ouders, die in de buurt wonen, even mocht komen kijken in ons huis. Natuurlijk mocht dat, en hun verhalen en herin neringen aan dit pand waren erg leuk om te ho ren. Ze vonden het natuurlijk heerlijk rond te kij ken in hun oude stulpje. Toen wij ons huis kochten, lag er een soort ge wapende betonvloer in de achtertuin. Die hebben we met vereende krachten verwij derd, waarna het een ietwat verwilderde, mooie groene oase werd. Zeker nu alle hortensia's in bloei staan. De vroe gere bewoners konden maar niet begrijpen dat we die solide vloer hadden verwijderd. Tsja. Ik moet er niet aan denken dat ik in hun schoenen sta en al terugkijkend door mijn ouderlijk huis loop. Hoop maar dat mijn ouders daar nog lang blijven wonen. Dat hopen ze zelf ook, al wordt het natuurlijk alle maal steeds lastiger en vooral zorgelijker. De tuin van mijn ouders is trouwens erg bijzon der; vroeger zat er op die plek een kwekerij. Mijn vader scharrelt daar graag rond. Mijn moeder ver zorgt met liefde de bloemen en planten, en dat is te zien. Nu zijn de kersen rijp. Lekker in een clafoutis. Verwarm de oven voor op 190 °C en ontpit 500 gr. kersen. Vet een taartvorm in met boter en verdeel de kersen daarover. Klop 250 ml. melk, 75 gr. bloem, 3 eieren en 75 gr. suiker met een snuf zout tot een luchtig beslag. Giet dit over de kersen en bak de clafoutis in 40 a 45 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct. De tuin van mijn ouders is erg bijzonder; vroeger zat er op die plek een kwekerij BEOORDELING ,,Onze foodtruck was aanvanke lijk een gepimpte caravan," ver telt Diana. ,,Norman wilde graag iets naast zijn werk gaan onder nemen en ik vond dat meteen een goed idee. Hij is al een aantal jaar ziek. Natuurlijk weet nie mand wat de toekomst brengt, maar hij kan en doet gelukkig nog van alles, al houden we altijd rekening met zijn ziekte. Mis schien juist daarom dat we niet wilden wachten met onze toe komstwensen, maar ze willen verwezenlijken. We kozen voor poffertjes, omdat hier een brede doelgroep voor is en ze altijd lek ker zijn. Daar hebben we geen spijt van gehad," aldus Diana. ,,Overal waar we komen, is het gezellig en zijn mensen enthou siast. Daar krijgen we veel ener- gie van. Gelukkig loopt het goed, zeker omdat Norman een dag minder is gaan werken - niet on belangrijk. We wilden een bij zondere foodtruck. Dus maakte Norman een boot waarin we de poffertjes bakken en verkopen. Een groot succes. Mensen zien dat we er gelukkig van worden en dat draag je over. We hebben ons eigen beslag ontwikkeld vol gens een geheim recept. We be- stuiven de poffertjes met poe dersuiker en doen er een klont roomboter bij. Als we wat meer ervaring hebben, gaan we op zoek naar Zeeuwse ingrediën ten. Dat is er tot op heden nog niet van gekomen." Maandag staan Diana en Norman met hun poffertjesboot op de zomer- markt in Brouwershaven. Daar naast staan ze op verschillende campings en foodtruckfestivals. Onze aandacht verlegt zich inmiddels naar een mooi gebakken kabeljauw met een saus van witte wijn en een - alweer - winters stamppotje van aardappel en prei. De vis is zó boterzacht bereid, dat een saus overbodig is. Een zalige kabeljauw. De saus is opgefleurd met fijngesneden dille, maar die is door de warmte van de saus bitter geworden. Paprika, courgette, bosui en aubergine vergezellen de vis. De groenten lijken door één van de wind molens aan de Grevelingen gehakseld; het ene stuk is makkelijk drie keer groter dan het an dere. De rauwe uienring zal per abuis op het bord beland zijn. Jammer, die schoonheids foutjes, want de kabeljauw verdient beter. De zeetong van mijn tafelgenoot heeft minder opsmuk en is al even koninklijk bereid als mijn vis. Precies genoeg peper en zout, drup peltjes citroen erover: gewoon heel erg lekker. We moeten nog een eind terug, dus laten we maar een bodem leggen. Een coupe vanille-ijs met verse, licht gemarineerde aardbeien is al les wat je wilt op een hete zomeravond. Lek ker fris, fruitig en zoet, met zo'n opgerold wa feltje in het ijs. De overkant van de tafel verorbert een lava cake met chocolade. Door de stolling is het meer een magmataartje, want de vloeibare chocolade, die als lava over het bord moet lo pen, weigert. Verder is het prima te pruimen, het vanille-ijs houdt de smaakbom enigszins in toom. Met een extra broeksknoop open stappen we weer in de auto voor een rit zo lang, dat we haast de hele wedstrijd van de Oranje Leeu winnen op de radio kunnen volgen. In het vervolg wachten we met een uitstapje richting de prachtige Grevelingen als de échte mosse len boven water zijn. Is dat effe lekker dan? Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht vrijdag 5 juli 2019 GO eindscore tige plek De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze week Poffers aan Zee van Diana en Norman Dijst uit Dreischor. Zij hebben een bijzondere foodtruck en bakken poffertjes. Dreischor Norman en Diana Dijst met hun poffertjesboot. foto ruben oreel Nog iets na? Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit (Prijs/kwaliteit telt dubbel)

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39