a
a
B51
851
158
16 RECEPT WEER
Noedels met
pittige vis en
basilicum
23°
10o
Waterstanden
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vandaag
Donderdag
Woensdag
Vrijdag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Koelere lucht
GAS PRIJS OMHOOG?
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
15
12
co
co
co
10
10
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
Energie rekening omlaag met
TONZON vloerisolatie
Warmste vloer,
hoogste besparing
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
Woensdag
Donderdag
maandag 1 juli 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Marinade:
- 3 rode chilipepers
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 50 g kristalsuiker
- 3 el vissaus
- zout
- 5 el neutrale olie
- 300 g kabeljauw
- 1 komkommer
- 1 bosje basilicum
- 400 g ramennoedels
- 2 el (rijst)azijn
Extra nodig:
Blender of staafmixer,
zeef, mandoline
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
- Breng een grote pan gezouten water
aan de kook.
- Snijd de chilipepers en gember grof,
pel de knoflook en maal samen met de
kristalsuiker, vissaus, 1 tl zout en 3 el
olie fijn in de blender of met een
staafmixer.
- Snijd de vis in blokjes van ca. 2x2 cm
en meng met de marinade. Laat
marineren terwijl je de rest van de
ingrediënten bereidt.
- Zet een zeef klaar boven een
mengkom. Snijd de komkommer in
dunne plakjes met de mandoline en
bestrooi met een flinke snuf zout.
Masseer het zout in de komkommer en
laat ca. 10 minuten staan in de zeef.
- Pluk de blaadjes van de basilicum en
zet apart.
- Verhit 2 eetlepels neutrale olie in een
koekenpan op middelhoog vuur. Haal
de vis uit de marinade en bewaar de
extra marinade. Doe de vis in de pan en laat
circa 2 minuten ongestoord in de pan
liggen zodat de onderkant bruin wordt.
- Kook ondertussen de noedels volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
- Keer de vis en bak nog 1 minuut tot hij van
binnen gaar is. Voeg alle basilicum toe en
roer tot die is geslonken. Haal alles uit de
pan en zet apart.
- Doe de overgebleven marinade in de pan
en verhit 2 minuten tot deze iets is ingedikt.
Doe de noedels erbij. Maak de komkommer
aan met de rijstazijn.
- Verdeel de noedels, vis en komkommer
over vier kommen.
TIP: keer de vis tijdens het bakken niet te
vaak, want dan blijft de vis plakken en maak
je hem kapot.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 10% <3> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
n IQ
Zierikz
2Q° Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A Q5:23 22Q1
Maan: A Q4:15 2Q:44
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - Q2 juli
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
Q7:52
Q8:2Q
Q8:48
Q7:39
Q9:12
Q9:Q6
Q1:Q5
Q1:32
Q3:Q8
Q1:59
cm
-193
-2Q5
-219
-144
-166
-15Q
213
229
176
148
uur
2Q:15
2Q:42
21:12
2Q:Q5
21:36
21:36
13:57
14:17
Q2:22
13:55
15:36
Q2:45
cm
-186
-197
-211
-137
-156
-141
228
255
252
171
195
16Q
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
00
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vandaag is er een afwisseling van
zon en wolken. In het noordoosten
kan zelfs een enkele bui ontstaan,
maar op de meeste plaatsen blijft
het droog. Het wordt 19 graden aan
de kust, ongeveer 20 graden in het
midden van het land en lokaal nog een
zomerse 25 graden in het zuidoosten.
Er waait een vrij stevige westelijke
wind; hij is matig boven land en soms
krachtig in het Waddengebied, 4 tot
6 Bft. In de nacht naar dinsdag is het
rustiger en licht bewolkt, met minima
rond 14 graden. Morgen zijn er weer
zonnige perioden en het blijft droog.
Het is daarbij vrij koel voor begin juli,
met hooguit 16 of 17 graden in de
kustgebieden en 20 tot 22 graden in
het oosten en zuidoosten.
DAGRECORD Hoogst 33,1*0 in 2015 Laagst 4,0°C in 1984
GEMIDDELD Minimum 12,5*0 I Maximum 22,4°C
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
KOPEN I
ZÜR1CH
MALLÖRCA
n ALGIERS