a a B51 851 158 16 RECEPT WEER Noedels met pittige vis en basilicum 23° 10o Waterstanden TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Donderdag Woensdag Vrijdag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Koelere lucht GAS PRIJS OMHOOG? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 15 12 co co co 10 10 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen weer iplaza WEER IN EUROPA Energie rekening omlaag met TONZON vloerisolatie Warmste vloer, hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE Woensdag Donderdag maandag 1 juli 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Marinade: - 3 rode chilipepers - 3 tenen knoflook - 2 cm gember - 50 g kristalsuiker - 3 el vissaus - zout - 5 el neutrale olie - 300 g kabeljauw - 1 komkommer - 1 bosje basilicum - 400 g ramennoedels - 2 el (rijst)azijn Extra nodig: Blender of staafmixer, zeef, mandoline De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. - Breng een grote pan gezouten water aan de kook. - Snijd de chilipepers en gember grof, pel de knoflook en maal samen met de kristalsuiker, vissaus, 1 tl zout en 3 el olie fijn in de blender of met een staafmixer. - Snijd de vis in blokjes van ca. 2x2 cm en meng met de marinade. Laat marineren terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. - Zet een zeef klaar boven een mengkom. Snijd de komkommer in dunne plakjes met de mandoline en bestrooi met een flinke snuf zout. Masseer het zout in de komkommer en laat ca. 10 minuten staan in de zeef. - Pluk de blaadjes van de basilicum en zet apart. - Verhit 2 eetlepels neutrale olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de vis uit de marinade en bewaar de extra marinade. Doe de vis in de pan en laat circa 2 minuten ongestoord in de pan liggen zodat de onderkant bruin wordt. - Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Keer de vis en bak nog 1 minuut tot hij van binnen gaar is. Voeg alle basilicum toe en roer tot die is geslonken. Haal alles uit de pan en zet apart. - Doe de overgebleven marinade in de pan en verhit 2 minuten tot deze iets is ingedikt. Doe de noedels erbij. Maak de komkommer aan met de rijstazijn. - Verdeel de noedels, vis en komkommer over vier kommen. TIP: keer de vis tijdens het bakken niet te vaak, want dan blijft de vis plakken en maak je hem kapot. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% <3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% n IQ Zierikz 2Q° Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A Q5:23 22Q1 Maan: A Q4:15 2Q:44 Volgende maanfase: Nieuwe maan - Q2 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur Q7:52 Q8:2Q Q8:48 Q7:39 Q9:12 Q9:Q6 Q1:Q5 Q1:32 Q3:Q8 Q1:59 cm -193 -2Q5 -219 -144 -166 -15Q 213 229 176 148 uur 2Q:15 2Q:42 21:12 2Q:Q5 21:36 21:36 13:57 14:17 Q2:22 13:55 15:36 Q2:45 cm -186 -197 -211 -137 -156 -141 228 255 252 171 195 16Q VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag is er een afwisseling van zon en wolken. In het noordoosten kan zelfs een enkele bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 19 graden aan de kust, ongeveer 20 graden in het midden van het land en lokaal nog een zomerse 25 graden in het zuidoosten. Er waait een vrij stevige westelijke wind; hij is matig boven land en soms krachtig in het Waddengebied, 4 tot 6 Bft. In de nacht naar dinsdag is het rustiger en licht bewolkt, met minima rond 14 graden. Morgen zijn er weer zonnige perioden en het blijft droog. Het is daarbij vrij koel voor begin juli, met hooguit 16 of 17 graden in de kustgebieden en 20 tot 22 graden in het oosten en zuidoosten. DAGRECORD Hoogst 33,1*0 in 2015 Laagst 4,0°C in 1984 GEMIDDELD Minimum 12,5*0 I Maximum 22,4°C 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen KOPEN I ZÜR1CH MALLÖRCA n ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 44