0 kJ 24° 15° B51 1E3 158 ZELF UW VLOER PERFECT ISOLEREN? 12 RECEPT WEER Flammkuchen met witvis JSmL m TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Noorden kans op bewolking WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 1 rol flammkuchendeeg - 125 ml crème fraiche - 8 olijven (bijv. kalamata) - 4 gezouten ansjovisfilets (blik), 6 kapperappels - venkelknol - 6-8 halfgedroogde tomaten (koeling) - bos krulpeterselie - 1 citroen - 200 g witvis (schelvis, kabeljauw of skrei) - zout en peper Bereidingswijze WEER in de regio viL/ co co 10 10 10 10 6 6 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE donderdag 27 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 2 personen Bereiding: 30 minuten - olijfolie extra vergine Salade 1 venkelknol, bos krulpe- terselie, 6 kapperappels, 6 olijven, olijfolie extra ver- gine, 6-8 halfgedroogde to maten, 1 citroen, zout, peper - Verwarm voor de flammkuchen de oven voor op de hoogste stand (liefst 300° c). - Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met de crème fraiche, breek de olijven en leg erop. Verdeel de ansjovis erover. - Scheur of snijd de appelkappers en verdeel erover. - Snijd de venkel en tomaatjes in blokjes. Hak de peterselie grof. Snijd de schil van de citroen en snijd met een mes in fijne reepjes. Verdeel de venkel, peterselie, citroenschil en tomaatjes over de flammkuchen, en bewaar wat overblijft voor de salade. - Snijd vis in reepjes en verdeel er ook over. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met een scheut olijfolie. - Bak de flammkuchen in de hete oven in ongeveer 6 minuten goudbruin en kro kant. - Snijd de overige venkel en peterselie. Doe in een kom. - Scheur of snijd de overige kapper appels. Voeg toe samen met de olijven, een royale scheut olijfolie, de overige tomaatjes, de fijn gesneden citroenschil en het sap van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en schep om. - Haal de flammkuchen uit de oven en serveer met de salade. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% 3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% no 4' Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:21 22:02 Maan: A 02:33 15:51 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 02 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 04:22 -163 16:50 -134 Terneuzen 04:46 -172 17:15 -142 Hansweert 05:01 -184 17:35 -152 Roompot buiten 04:35 -134 16:55 -106 Yerseke 05:20 -150 17:55 -117 Krammersluizen West 05:15 -140 17:56 -109 Hoogwater Vlissingen 10:26 156 22:46 148 Terneuzen 10:42 179 23:08 171 Hansweert 11:05 195 23:32 187 Roompot buiten 10:35 122 22:56 110 Yerseke 11:55 143 Krammersluizen West 11:26 135 23:56 123 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG CO GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start vooral in het noorden met wolkenvelden, elders schijnt direct de zon. In het noorden lost de bewolking langzaam op, maar pal aan de Waddenzee en op de Wadden gaat dat maar moeizaam. Onder de bewolking wordt het maximaal 19 graden, terwijl het in de zon in het zuiden weer zomers warm wordt. Daarbij waait een meest matige wind uit het noordoosten. Vrijdag zijn we weer van de bewolking af. Op meer plaatsen wordt het zomers warm, aan de noordkust blijft het kwik wat achter door het koele zeewater. In het weekend draait de wind weer naar het zuiden, waardoor het ook in het noorden opnieuw zomers warm wordt. Zaterdag wordt het in het binnenland ook tropisch warm. DAGRECORD Hoogst 35,6*0 in 1947 I Laagst 3,7°C in 1939 GEMIDDELD Minimum 11,10 I Maximum 21,10 KOPEN DEN AMSTERDAM BERLIJN ZURICH RDEAUX GRADOj PA'JSTftNBOEL MALLORCA ■ft

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56