0
kJ
24°
15°
B51
1E3
158
ZELF UW
VLOER PERFECT
ISOLEREN?
12 RECEPT WEER
Flammkuchen
met witvis
JSmL
m
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Noorden kans op
bewolking
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
- 1 rol flammkuchendeeg
- 125 ml crème fraiche
- 8 olijven (bijv. kalamata)
- 4 gezouten ansjovisfilets
(blik), 6 kapperappels
- venkelknol
- 6-8 halfgedroogde
tomaten (koeling)
- bos krulpeterselie
- 1 citroen
- 200 g witvis (schelvis,
kabeljauw of skrei)
- zout en peper
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
co
co
10
10
10
10
6
6
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
donderdag 27 juni 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten
- olijfolie extra vergine
Salade
1 venkelknol, bos krulpe-
terselie, 6 kapperappels,
6 olijven, olijfolie extra ver-
gine, 6-8 halfgedroogde to
maten, 1 citroen, zout, peper
- Verwarm voor de
flammkuchen de
oven voor op de
hoogste stand (liefst
300° c).
- Leg het deeg met
bakpapier op de
bakplaat. Bestrijk met
de crème fraiche,
breek de olijven en
leg erop. Verdeel de
ansjovis erover.
- Scheur of snijd de
appelkappers en
verdeel erover.
- Snijd de venkel en
tomaatjes in blokjes.
Hak de peterselie
grof. Snijd de schil
van de citroen en
snijd met een mes in
fijne reepjes. Verdeel
de venkel, peterselie,
citroenschil en
tomaatjes over de
flammkuchen, en
bewaar wat overblijft
voor de salade.
- Snijd vis in reepjes en
verdeel er ook over.
Bestrooi met zout en
peper en besprenkel
met een scheut
olijfolie.
- Bak de flammkuchen
in de hete oven in
ongeveer 6 minuten
goudbruin en kro
kant.
- Snijd de overige
venkel en peterselie.
Doe in een kom.
- Scheur of snijd de
overige kapper
appels. Voeg toe
samen met de olijven,
een royale scheut
olijfolie, de overige
tomaatjes, de fijn
gesneden
citroenschil en het
sap van de citroen.
Breng op smaak met
zout en peper en
schep om.
- Haal de flammkuchen
uit de oven en
serveer met de
salade.
Kijk voor een video bij dit recept en
meer inspiratie op onze website in de
sectie Koken Eten
Neerslagkans 10%
3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 20%
no 4'
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:21 22:02
Maan: A 02:33 15:51
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 02 juli
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
04:22
-163
16:50
-134
Terneuzen
04:46
-172
17:15
-142
Hansweert
05:01
-184
17:35
-152
Roompot buiten
04:35
-134
16:55
-106
Yerseke
05:20
-150
17:55
-117
Krammersluizen West
05:15
-140
17:56
-109
Hoogwater
Vlissingen
10:26
156
22:46
148
Terneuzen
10:42
179
23:08
171
Hansweert
11:05
195
23:32
187
Roompot buiten
10:35
122
22:56
110
Yerseke
11:55
143
Krammersluizen West
11:26
135
23:56
123
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
CO
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start vooral in het noorden
met wolkenvelden, elders schijnt
direct de zon. In het noorden lost de
bewolking langzaam op, maar pal aan
de Waddenzee en op de Wadden
gaat dat maar moeizaam. Onder de
bewolking wordt het maximaal 19
graden, terwijl het in de zon in het
zuiden weer zomers warm wordt.
Daarbij waait een meest matige wind
uit het noordoosten. Vrijdag zijn we
weer van de bewolking af. Op meer
plaatsen wordt het zomers warm,
aan de noordkust blijft het kwik wat
achter door het koele zeewater. In
het weekend draait de wind weer
naar het zuiden, waardoor het ook in
het noorden opnieuw zomers warm
wordt. Zaterdag wordt het in het
binnenland ook tropisch warm.
DAGRECORD Hoogst 35,6*0 in 1947 I Laagst 3,7°C in 1939
GEMIDDELD Minimum 11,10 I Maximum 21,10
KOPEN
DEN AMSTERDAM
BERLIJN
ZURICH
RDEAUX
GRADOj
PA'JSTftNBOEL
MALLORCA
■ft