a
ei
a
a
p
Steak met
zelfgemaakte
kruidenboter
E!
El
El
k
[lüj
24
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Minder warm door
noordenwind
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vrijdag
weer
iplaza
8
9
9
10
10
8
6
6
WEER IN EUROPA
Vandaag
Morgen
woensdag 26 juni 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet
voor 4 personen
Bereiding: 30-40 minuten
Groenten
- 800 g Roseval-aard-
appels
- 3 takken verse oregano
- olijfolie
- (grof zee)zout of
zoutvlokken en peper
- 1 teentje knoflook
- 200 g bimi
- 200 g sugar snaps
Kruidenboter
- 250 g gezouten room
boter
- 1 bosje krulpeterselie
- 2-3 gezouten ansjovis
filets
- 1 teentje knoflook
- 4 steaks of biefstukken
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200° C. Laat
de biefstukken uit de koelkast op
temperatuur komen.
- Boen de aardappels schoon, snijd in
parten of stukken en doe in een
ovenschaal. Pluk de oregano en strooi
over de aardappels. Besprenkel met
olijfolie en bestrooi met zout. Meng en
bak 25-30 minuten in voorverwarmde
oven. Schep tijdens het bakken een
keer om.
- Doe de boter in de kom van de
keukenmachine. Snijd de peterselie en
ansjovis, pel de knoflook. Voeg bij de
boter en mix in de keukenmachine.
- Leg mengsel op een stuk bakpapier,
vorm een rol en rol het papier om de
boter heen. Draai de uiteinden van het
bakpapier als een toffee dicht. Leg in
de koelkast of eventueel kort in de
diepvries, om op te stijven.
- Verhit de grillpan. Wrijf de steaks in
met olie en bestrooi met zout, peper.
- Grill de steaks in circa 4 minuten per
kant medium rare (grilltijd is afhankelijk
van de dikte). Laat 5-10 minuten rusten
onder aluminiumfolie.
- Haal het kontje van de sugar snaps en
verwijder eventueel de nerf. Verhit de
wok. Snijd de knoflook in plakjes.
Scheutje olie, roerbak de knoflook.
Voeg sugarsnaps en bimi toe en
roerbak beetgaar. Voeg een scheutje
water toe als het te hard gaat. Breng
op smaak met zout en peper.
- Snijd de steaks in schuine plakjes en
leg op de borden. Geroosterde
aardappels en groenten erbij. Smelt
een krul kruidenboter over de steak.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 10%
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De ergste hitte is voorbij. De wind is
naar een noordelijke richting gedraaid
waardoor koelere lucht vanaf de
Noordzee het land binnendrijft.
Vooral in de noordelijke helft is dat
goed te merken, daar blijft het kwik
steken tussen 20 en 23 graden. In
het zuidoosten kan het nog wel 28
tot 31 graden worden. In een groot
deel van het land is het zonnig weer.
Alleen in de kustgebieden kan de
dag minder zonnig beginnen door
bewolking van zee. In de loop van
de dag moet de zon ook daar weer
gaan doorbreken. Morgen is het
voor velen een aangename dag met
zon en temperaturen tussen 19 en
26 graden. Vrijdag verandert er nog
weinig, in het weekend wordt het
weer een stuk warmer.
DAGRECORD Hoogst 32,9<€ in 1976 I Laagst 4,0°C in 1923
GEMIDDELD Minimum 11,113 I Maximum 21,113
Neerslagkans 10%
Zon: A 05:20 22:02
Maan: A 02:15 14:42
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 02 juli
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
03:20
03:46
03:56
03:42
04:20
04:15
09:20
09:44
10:02
09:34
10:45
10:33
cm
-165
-173
-185
-137
-153
-143
154
176
194
121
142
136
uur
15:56
16:05
16:08
16:06
16:50
16:48
21:45
22:00
22:25
21:49
23:00
22:50
cm
-127
-135
-146
-103
-115
-105
143
166
183
108
127
124
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
Kijk op
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
GLASGOW
IOSKOU
I HAGEN
ISCHAU
LUXEMBURG
JS münchen wenen
ZURICH BOEDAPE5
MALLÖRCA