a ei a a p Steak met zelfgemaakte kruidenboter E! El El k [lüj 24 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Vrijdag Morgen Zaterdag Zondag Minder warm door noordenwind Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vrijdag weer iplaza 8 9 9 10 10 8 6 6 WEER IN EUROPA Vandaag Morgen woensdag 26 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 4 personen Bereiding: 30-40 minuten Groenten - 800 g Roseval-aard- appels - 3 takken verse oregano - olijfolie - (grof zee)zout of zoutvlokken en peper - 1 teentje knoflook - 200 g bimi - 200 g sugar snaps Kruidenboter - 250 g gezouten room boter - 1 bosje krulpeterselie - 2-3 gezouten ansjovis filets - 1 teentje knoflook - 4 steaks of biefstukken - olijfolie - Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de biefstukken uit de koelkast op temperatuur komen. - Boen de aardappels schoon, snijd in parten of stukken en doe in een ovenschaal. Pluk de oregano en strooi over de aardappels. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Meng en bak 25-30 minuten in voorverwarmde oven. Schep tijdens het bakken een keer om. - Doe de boter in de kom van de keukenmachine. Snijd de peterselie en ansjovis, pel de knoflook. Voeg bij de boter en mix in de keukenmachine. - Leg mengsel op een stuk bakpapier, vorm een rol en rol het papier om de boter heen. Draai de uiteinden van het bakpapier als een toffee dicht. Leg in de koelkast of eventueel kort in de diepvries, om op te stijven. - Verhit de grillpan. Wrijf de steaks in met olie en bestrooi met zout, peper. - Grill de steaks in circa 4 minuten per kant medium rare (grilltijd is afhankelijk van de dikte). Laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. - Haal het kontje van de sugar snaps en verwijder eventueel de nerf. Verhit de wok. Snijd de knoflook in plakjes. Scheutje olie, roerbak de knoflook. Voeg sugarsnaps en bimi toe en roerbak beetgaar. Voeg een scheutje water toe als het te hard gaat. Breng op smaak met zout en peper. - Snijd de steaks in schuine plakjes en leg op de borden. Geroosterde aardappels en groenten erbij. Smelt een krul kruidenboter over de steak. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 10% Raymond Klaassen @Weerplaza De ergste hitte is voorbij. De wind is naar een noordelijke richting gedraaid waardoor koelere lucht vanaf de Noordzee het land binnendrijft. Vooral in de noordelijke helft is dat goed te merken, daar blijft het kwik steken tussen 20 en 23 graden. In het zuidoosten kan het nog wel 28 tot 31 graden worden. In een groot deel van het land is het zonnig weer. Alleen in de kustgebieden kan de dag minder zonnig beginnen door bewolking van zee. In de loop van de dag moet de zon ook daar weer gaan doorbreken. Morgen is het voor velen een aangename dag met zon en temperaturen tussen 19 en 26 graden. Vrijdag verandert er nog weinig, in het weekend wordt het weer een stuk warmer. DAGRECORD Hoogst 32,9<€ in 1976 I Laagst 4,0°C in 1923 GEMIDDELD Minimum 11,113 I Maximum 21,113 Neerslagkans 10% Zon: A 05:20 22:02 Maan: A 02:15 14:42 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 02 juli 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 03:20 03:46 03:56 03:42 04:20 04:15 09:20 09:44 10:02 09:34 10:45 10:33 cm -165 -173 -185 -137 -153 -143 154 176 194 121 142 136 uur 15:56 16:05 16:08 16:06 16:50 16:48 21:45 22:00 22:25 21:49 23:00 22:50 cm -127 -135 -146 -103 -115 -105 143 166 183 108 127 124 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" Kijk op Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda GLASGOW IOSKOU I HAGEN ISCHAU LUXEMBURG JS münchen wenen ZURICH BOEDAPE5 MALLÖRCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56