HO a B51 K5I B51 16 RECEPT WEER Morgen Zeer heet Weeradvies IH1 ZELF UW VLOER PERFECT ISOLEREN? TONZON Sushi sandwich 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Donderdag Zon/maan Neerslag Waterstanden WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vrijdag weer iplaza WEER IN EUROPA co co 10 10 10 9 6 6 TONZON.NL/VLOERISOLATIE Morgen Donderdag dinsdag 25 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 45 minuten - 400 g sushirijst - zout - 6 snoepkomkommers of Libanese komkommers - 3 chioggia bieten of rode bieten - 250 g gepelde rauwe gamba's (bv. Argentijnse) - 400-500 g albacore, skipjack of yellowfin tonijn (1 stuk of steaks) - Japanse mayonaise - wasabi - Japanse sojasaus - 100 ml sushi-azijn - norivellen - gemberpickles - furikake of sesamzaad Extra nodig: evt. rijstkoker, slagersfolie - Spoel de rijst tot het water helder is. Bereid de sushirijst met 800 ml water en een snufje zout in de rijstkoker of volgens aanwijzing op de verpakking. - Snijd de komkommers in reepjes. Schil en snijd de bieten in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. - Snijd de garnalen over de rug iets open. Leg tussen twee stukken slagersfolie en sla plat. - Snijd driekwart van de tonijn in brede repen. Verhit een koekenpan en schroei de tonijnrepen rondom aan in de hete pan. Laat even rusten. - Snijd tartaar van de overige tonijn en maak aan met mayonaise, wasabi en sojasaus naar smaak. - Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen. - Besprenkel de rijst met de sushi-azijn. Schep om, totdat alle korrels mooi glanzend zijn. Laat afkoelen. - Snijd de geschroeide tonijn in plakjes. - Presenteer de nori-vellen, rijst, biet, komkommer, gamba-sashimi, tataki (geschroeide tonijn), tonijntartaar, sojasaus, wasabi, gember en furikake of sesam in kommetjes en schalen. Zet alles op tafel. Geef er een kom water bij om de sandwich te kunnen vast plakken. - Aan tafel: Neem een norivel. Maak je vingers nat en maak een vierkantje van rijst dwars op de gladde kant van het norivel. Doe er vulling naar wens op. Vouw de nori om de vulling heen en 'plak' vast met water. Halveer en eet met sojasaus of mayonaise, gember en wasabi naar smaak. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -«(3} Neerslagkans 10% <4> Neerslagkans 10% J4 Neerslagkans 10% J3 Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 10% Raymond Klaassen @Weerplaza Het wordt vandaag zeer heet. De temperatuur loopt snel op en vanmiddag liggen de maxima bij een matige oosten- tot zuidoostenwind tussen 31 en 36 graden. De zonkracht is sterk met 7 tot 8, dus een onbeschermde huid kan snel verbranden. Aan de kust steekt later een wind van zee op. Morgen waait de wind uit noordelijke richtingen en wordt het in de het noorden en westen een stuk minder warm. Daar wordt het door de koele wind van zee 20 tot 24 graden terwijl het dieper landinwaarts nog 28 tot 32 graden wordt. Het is wel zonnig. Alleen in de kustgebieden is kans op lage bewolking van zee. Donderdag en vrijdag is er veel zon en wordt het van noordwest naar zuidoost 19 tot 28 graden. DAGRECORD Hoogst 32,9<€ in 1976 I Laagst 3,9°C in 1949 GEMIDDELD Minimum 11,113 I Maximum 21,113 Zon: A 05:20 22:02 Maan: A 01:58 13:35 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juni - 0 mm - 0 mm Vandaag Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 01:39 01:55 03:00 01:54 03:24 03:25 08:25 08:45 09:08 08:39 09:46 09:42 cm -178 -187 -192 -145 -157 -148 161 183 202 125 148 141 uur 02:28 02:34 15:05 02:45 15:50 15:45 20:44 21:00 21:28 20:55 22:00 21:56 cm -170 -179 -150 -141 -117 -106 149 172 190 111 134 129 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG CO 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen ÏSCHAU IRDEAUX IALLÖRCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48