ml ei a t sV wV 283° 16° B5l El 16 RECEPT WEER Broodpizza met groenten, feta Morgen [iüj ZELF UW VLOER PERFECT ISOLEREN? TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Woensdag Donderdag Vrijdag Bijna overal tropisch Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Donderdag weer iplaza 9 9 8 9 10 10 10 10 10 6 WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE 35° 21° Woensdag maandag 24 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten - 1 aubergine - 1 courgette - 1 witte ui - 1 rode paprika - olijfolie - zout en peper - 1 Turks brood (rond) - 75 g rucola - 1 tl citroensap (van de citroen uit de tijmolie) - 8 artisjokharten (pot of blik) - 150 g feta Tijmolie - 1 teentje knoflook - 1 bosje tijm - 1 (biologische) citroen - olijfolie - (grof zee)zout en peper - Verwarm de ovengrill voor. - Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel en snijd de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Doe alles op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met zout en peper. Hussel en rooster circa 8 minuten onder grill. Schep halverwege om. - Pel en kneus de knoflook voor de tijmolie. Snijd de tijm fijn (ris bij oudere tijm de blaadjes van de takken) en doe met de knoflook in de vijzel. Stamp tot een pasta. Rasp de helft van de citroenschil erboven en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. - Snijd het brood overlangs in tweeën. Hol het iets uit. Besprenkel met een scheutje olijfolie. - Haal de gegrilde groenten uit de oven. - Zet de oventemperatuur op 180°C. Schep de gegrilde groenten op het brood. Lepel de meeste tijmolie erover, bestrooi met zout en peper en bak nog 8-10 minuten in de oven, tot het brood krokant is en de groenten mooi gaar zijn. Maak de rucola aan met olijfolie, een scheutje citroensap, zout en peper. Snijd de artisjokharten in vieren. Haal de broodpizza's uit de oven en top af met de feta, artisjokharten, rucola en de laatste tijmolie. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -«(4} Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 10% <4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10 Diana Woei W@Weerplaza Na een recordwarme nacht stijgt de temperatuur bij flinke perioden met zon snel. Aan het einde van de ochtend is het zomers warm, vanmiddag wordt het met 29 tot 33 graden van noord naar zuid bijna overal tropisch warm. Door een matige oostenwind is het zelfs op het strand bloedheet. Vanavond blijft het lang warm. Na middernacht koelt het langzaam af, met het kwik tegen het ochtendgloren rond 20 graden is er op veel plaatsen sprake van een tropennacht. Morgen wordt de heetste dag van de week. Met maxima van 31 tot 35 graden, veel zon en een warme oostenwind is het puffen. Op woensdag wordt het in het noordwesten minder heet, in het zuidoosten blijft het tropisch. DAGRECORD I Hoogst 32,6'C in 20051 Laagst 3,0°C in 1926 GEMIDDELD Minimum 11;IC Maximum 21,"IC Neerslagkans 10 Zon: A 05:19 22:02 Maan: A 01:40 12:28 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juni 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 01:16 01:40 01:09 02:45 02:46 07:35 07:55 08:20 07:50 09:05 08:56 cm -196 -209 -148 -163 -152 174 196 215 133 158 147 uur 13:39 14:00 02:16 14:21 14:55 14:55 19:46 20:10 20:36 19:55 21:14 21:06 cm -135 -144 -200 -103 -121 -108 161 184 201 118 144 136 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven 16° HELSINKI OCKHÓLli LONDEN AMSTERDAM IALÜ0RCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 44