O BURGERS OPGELET: BBQ WEER 23° 10° 33° 19° K5I B51 1E3 1S1 RECEPT WEER 27 Kipstoof met tomaat 24 Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Woensdag Vandaag Morgen Hete lucht in aantocht Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 5-6 el olijfolie, - 1-2 tl honing WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Dinsdag weer(ga)plaza) co co co co 10 10 10 10 6 8 8 8 WEER IN EUROPA - 30- 29° 14° Vandaag Morgen Maandag zaterdag 22 juni 2019 - Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de kippendijfilets op smaak, schenk er een scheut olijfolie overheen en wrijf de kip ermee in. - Bak de kip in circa 3 minuten per kant goudbruin. - Pel ondertussen de sjalotjes en snijd anderhalve sjalot in halve ringen. Snipper de overgebleven halve sjalot fijn en zet apart. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. - Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de sjalot lichtbruin. - Voeg de knoflook en ansjovis toe in de pan. Bak circa 1 minuut, tot de ansjovis gesmolten is en blus af met de tomaten. Pluk de oreganoblaadjes van 4 takjes en doe in de pan. - Doe de kip terug in de pan en haal even goed door de saus. Zet op een laag pitje en laat circa 20 minuten zachtjes stoven tot de kip gaar is. - Maak ondertussen de salade: Meng de gesnipperde sjalot met de Dijon- mosterd, citroensap, zout en peper. Giet al kloppend met een garde druppelsgewijs de olijfolie erbij, zodat je een gebonden vinaigrette krijgt. Klop de honing erdoor. - Was de sla en doe de bladeren in een grote kom. Scheur evt. grote bladeren in stukken. Meng met de vinaigrette. Doe over op een serveerschaal. - Verdeel de kip met saus over diepe borden. Snijd het brood en leg bij de kip. Pluk de blaadjes van de laatste takjes oregano en strooi over het gerecht. Maal er evt. nog wat peper over. Serveer met de sla. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC voor 4 personen Bereiding: 40 minuten Kipstoof - 600 g kippendijfilets, zout en peper, scheut olijfolie - 1^ sjalotje, 2 tenen knoflook, 2 ansjovisfilets - 400 g gepelde tomaten (blik), 6 takjes oregano Salade - sjalotje, 1 tl Dijon- mosterd, 2 el citroensap, zout en peper - 1 krop botersla/kropsla - stokbrood Extra nodig: - diepe koekenpan of braadpan met dikke bodem De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -«(4> Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 10% Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag is het vrij zonnig en het blijft droog, bij een middagtemperatuur van 19 tot 25 graden. Morgen wordt het flink warmer met 25 tot 29 graden. Het is opnieuw behoorlijk zonnig ener waait een zwakke of matige noordoostenwind, 2 tot 4 Bft. Op de Waddeneilanden blijft het kwik daardoor wat lager. Na het weekend bereikt hete lucht ons land. Er worden tropische temperaturen van 30 tot 35 graden verwacht, mogelijk een enkele dag nog hoger. De nachten verlopen ook uitzonderlijk warm, zeker in de steden. Er waait eerst een matige oostenwind. In de loop van de week kan een noordelijke wind in de noordelijke provincies voor afkoeling zorgen, maar in het zuiden blijft het heet. DAGRECORD Hoogst 31,213 in 1941 Laagst 3,6°C in 1903 GEMIDDELD Minimum 11,1°C I Maximum 21,1°C Neerslagkans 10% Zon: A 05:19 22:02 Maan: A 00:56 10:15 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juni Omm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:15 00:38 cm -195 -205 00:04 -151 06:05 06:21 06:56 06:05 07:45 07:55 205 230 246 154 180 163 uur 12:17 12:42 13:08 12:25 13:36 13:36 18:25 18:41 19:15 18:23 19:55 19:38 cm -154 -163 -177 -110 -131 -115 187 212 227 136 163 149 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" Alles voor een heerlijke BBQ vind je bij ons in de winkel of op jumbo.com Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen BRUSSEL r.*m .J-ÜXEMBUI PARUS Münc BORDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27