a
a
a
Tartaar
van haring
IE3
B51
B51
16 RECEPT WEER
k
k
[lüj
VERDUURZAMEN?
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Lokaal fors
onweer
woensdag 19 juni 2019
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
Bl
3
9
9
5
10
5
9
8
Doe het klimaateffectief
Pak eerst de kruipruimte aan
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Zaterdag
27°
17°
Vrijdag
Morgen
- Verwarm de oven voor op 220° C.
Breng een pan met gezouten water
aan de kook.
- Halveer de krielaardappels. Dop de
doperwten.
- Maak de zeekraal schoon door de
houtige achterkantjes te verwijderen.
- Schil de penen met de dunschiller,
snijd in schuine stukken en doe met de
aardappels, zout, peper en een scheut
olijfolie in de ovenschaal. Bak 15-20
minuten in de hete oven. Tussendoor
één keertje omschudden.
- Snijd de radijzen in dunne plakjes.
- Blancheer de doperwten 2 minuten in
het kokende water. Voeg de zeekraal
toe en blancheer een halve minuut
mee. Giet de doperwten en zeekraal af
en spoel koud.
- Snijd de stelen van de dille fijn en voeg
bij de doperwten en zeekraal. Hou het
dilleblad voor garnering
Snijd de haring tot tartaar.
Maak de haring aan met de mosterd
mayonaise. Pel en snipper het sjalotje
ragfijn. Meng de sjalot, een scheutje
citroensap, zout, peper en een
scheutje olijfolie met de haring.
Meng de geroosterde aardappels,
peen, radijzen, dillestelen, doperwten
en de zeekraal. Breng op smaak met
citroenrasp, olijfolie en citroensap.
Schep op de borden de tartaar in de
ring, druk iets aan met een lepel.
Schep de groenten eromheen. Snijd
de andere citroenhelft in dunne plakjes
en leg een plakje op de tartaar.
Garneer met het dilleblad en druppel
er nog wat olie over.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Groenten:
- zout en peper
- 600 g krielaardappels
- 800 g verse doperwten
in de peul of 400 g
gedopte doperwten
- 100 g zeekraal
- 600 g regenboogwortels
- olijfolie
- 1 bos radijzen, 1 bos dille
en 1 citroen
Tartaar:
- 8 zoute haringen
(Hollandse nieuwe)
- 2 el (Dijon) mosterd
mayonaise
- 1 sjalotje en 1 citroen
- zout en peper
- scheut olijfolie
Neerslagkans 30% <4^ Neerslagkans 10%
■{3^ Neerslagkans 10% M Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Rotterdam
Zierikz
o S Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 05:18 22:01
Maan: A 23:51 07:07
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 juni
1 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:25
10:50
11:20
10:11
04:05
04:20
04:56
03:56
05:52
06:20
cm
-187
-197
-208
-135
233
258
269
176
195
182
uur
22:54
23:18
23:46
22:39
11:45
11:40
16:27
16:45
17:25
16:20
18:10
18:33
cm
-206
-216
-227
-155
-147
-132
220
244
256
162
183
168
VANDAAG MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD I Hoogst 33,5'C in 20001 Laagst 0,8°C in 1923
GEMIDDELD Minimum 10,1C Maximum 19,9C
Wolkenvelden trekken over het land
afgewisseld met zonnige perioden.
In de ochtend kan er lokaal een
bui vallen, vanmiddag neemt de
buienkans sterk toe. Vooral in de
oostelijke helft van het land is kans
op forse regen- en onweersbuien.
Een enkele bui kan gepaard gaan met
hagel en rukwinden. De temperatuur
loopt snel op naar 25 tot 30 graden.
In de middag steekt er een matige
tot vrij krachtige zuidwestenwind op
waardoor het in de kustgebieden al
snel weer wat afkoelt. In de loop van
de avond wordt het overal droog.
Donderdag is de warmte weer
verdreven, 's Middags is er af en toe
zon en wordt het 19 tot 22 graden.
Vooral in het binnenland kan nog een
regenbui vallen.
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
<3>-
KOPENHAGEN
LONDENoflAMSTERDAhT WAR
BERLIJN
BRUSSEL 7
LUXEMBURG
PARIJS MÜNCHEN wenen
ZORICI^T BOEDAPES
ISCHAU
IRDEAUX
,RID BARCELONA