a a a Tartaar van haring IE3 B51 B51 16 RECEPT WEER k k [lüj VERDUURZAMEN? TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Vrijdag Zaterdag Zondag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Lokaal fors onweer woensdag 19 juni 2019 Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio Bl 3 9 9 5 10 5 9 8 Doe het klimaateffectief Pak eerst de kruipruimte aan TONZON.NL/VLOERISOLATIE WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Zaterdag 27° 17° Vrijdag Morgen - Verwarm de oven voor op 220° C. Breng een pan met gezouten water aan de kook. - Halveer de krielaardappels. Dop de doperwten. - Maak de zeekraal schoon door de houtige achterkantjes te verwijderen. - Schil de penen met de dunschiller, snijd in schuine stukken en doe met de aardappels, zout, peper en een scheut olijfolie in de ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de hete oven. Tussendoor één keertje omschudden. - Snijd de radijzen in dunne plakjes. - Blancheer de doperwten 2 minuten in het kokende water. Voeg de zeekraal toe en blancheer een halve minuut mee. Giet de doperwten en zeekraal af en spoel koud. - Snijd de stelen van de dille fijn en voeg bij de doperwten en zeekraal. Hou het dilleblad voor garnering Snijd de haring tot tartaar. Maak de haring aan met de mosterd mayonaise. Pel en snipper het sjalotje ragfijn. Meng de sjalot, een scheutje citroensap, zout, peper en een scheutje olijfolie met de haring. Meng de geroosterde aardappels, peen, radijzen, dillestelen, doperwten en de zeekraal. Breng op smaak met citroenrasp, olijfolie en citroensap. Schep op de borden de tartaar in de ring, druk iets aan met een lepel. Schep de groenten eromheen. Snijd de andere citroenhelft in dunne plakjes en leg een plakje op de tartaar. Garneer met het dilleblad en druppel er nog wat olie over. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Groenten: - zout en peper - 600 g krielaardappels - 800 g verse doperwten in de peul of 400 g gedopte doperwten - 100 g zeekraal - 600 g regenboogwortels - olijfolie - 1 bos radijzen, 1 bos dille en 1 citroen Tartaar: - 8 zoute haringen (Hollandse nieuwe) - 2 el (Dijon) mosterd mayonaise - 1 sjalotje en 1 citroen - zout en peper - scheut olijfolie Neerslagkans 30% <4^ Neerslagkans 10% ■{3^ Neerslagkans 10% M Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Rotterdam Zierikz o S Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 05:18 22:01 Maan: A 23:51 07:07 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juni 1 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:25 10:50 11:20 10:11 04:05 04:20 04:56 03:56 05:52 06:20 cm -187 -197 -208 -135 233 258 269 176 195 182 uur 22:54 23:18 23:46 22:39 11:45 11:40 16:27 16:45 17:25 16:20 18:10 18:33 cm -206 -216 -227 -155 -147 -132 220 244 256 162 183 168 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD I Hoogst 33,5'C in 20001 Laagst 0,8°C in 1923 GEMIDDELD Minimum 10,1C Maximum 19,9C Wolkenvelden trekken over het land afgewisseld met zonnige perioden. In de ochtend kan er lokaal een bui vallen, vanmiddag neemt de buienkans sterk toe. Vooral in de oostelijke helft van het land is kans op forse regen- en onweersbuien. Een enkele bui kan gepaard gaan met hagel en rukwinden. De temperatuur loopt snel op naar 25 tot 30 graden. In de middag steekt er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op waardoor het in de kustgebieden al snel weer wat afkoelt. In de loop van de avond wordt het overal droog. Donderdag is de warmte weer verdreven, 's Middags is er af en toe zon en wordt het 19 tot 22 graden. Vooral in het binnenland kan nog een regenbui vallen. Raymond Klaassen @Weerplaza Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven <3>- KOPENHAGEN LONDENoflAMSTERDAhT WAR BERLIJN BRUSSEL 7 LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN wenen ZORICI^T BOEDAPES ISCHAU IRDEAUX ,RID BARCELONA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48