ei Gf 21° 14° 21° 9° IE3 B51 El k k 16 RECEPT WEER ZELF UW VLOER PERFECT ISOLEREN? TONZON Spaghetti met spinaziepesto 24 Kitchen Vandaag Morgen Donderdag Zaterdag Vandaag Morgen Zomers weer Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 8 3 8 9 9 5 10 10 9 5 10 9 WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE 27° 18° Morgen Donderdag dinsdag 18 juni 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 20 minuten - zout en peper - 400 g volkoren spaghetti - 2-3 tenen knoflook - 45 g pijnboompitten - 60 g Parmezaanse kaas extra om te serveren - 1 citroen - 50 g panko (Japans broodkruim) - 1 tl gedroogde chili- vlokken - 2 el roomboter - 1 bosje basilicum - 150 g spinazie - 2 el olijfolie 100 ml Extra nodig - rasp, vijzel of keuken machine De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. - Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. - Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. - Pel en snijd de knoflook grof. Doe in de vijzel met een beetje grof zeezout en plet met de stamper of doe in de keukenmachine. - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 3 minuten goudbruin. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. - Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en maal in de keukenmachine. Rasp de schil van de citroen erboven. Doe de knoflook met het zout (uit de vijzel) en de pijnboompitten erbij. - Doe de panko met 2 eetlepels olijfolie en chiliflakes in de koekenpan en rooster krokant. - Pluk de blaadjes van de basilicum. Neem wat van het spaghettikookwater uit de pan en giet af. Maal de ingrediënten in de keuken machine fijn. Doe de spinazieblaadjes, 100 milliliter olie en de basilicum blaadjes erbij. Draai tot pesto. Meng een goeie lepel van de pesto en een scheutje kookwater door de spaghetti. Schep er eventueel een klontje boter door. Snijd de citroen in parten. Verdeel de pasta over de borden. Strooi het geroosterde broodkruim erover, leg er eventueel nog een klontje boter op. Garneer met de citroen en een topje basilicum. Rasp er Parmezaanse kaas over. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% Neerslagkans 60% Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 10% Raymond Klaassen @Weerplaza Het is een paar dagen zomers weer in Nederland. Maandag was dat al goed te merken met op veel plaatsen maxima ruim boven 25 graden. Vandaag doen we er nog een schepje bovenop en kan het in het binnenland 28 graden worden. Het is daarbij vrij zonnig weer. Soms trekken er wel wat wolkenvelden voorbij, maar de zon heeft daar over het algemeen weinig moeite mee. De wind is zwak of matig met een noordoostelijke voorkeur. Aan het einde van de middag is het niet uitgesloten dat er zeer lokaal een onweersbui tot ontwikkeling komt, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Woensdag wordt het nog warmer, maar neemt ook de kans op forse regen- en onweersbuien sterk toe. DAGRECORD Hoogst 31,TC in 20021 Laagst 3,3°C in 1901 GEMIDDELD Minimum 10,TC I Maximum 19,9°C Neerslagkans 10 Zon: A 05:18 22:03 Maan: A 23:06 06:16 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 juni 0mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 09:46 10:13 10:40 09:29 11:06 11:00 03:20 03:37 04:16 03:11 05:10 05:38 cm -196 -207 -218 -143 -154 -140 232 257 266 175 192 180 uur 22:09 22:36 23:05 21:55 23:26 23:25 15:46 16:05 16:45 15:37 17:32 17:56 cm -207 -218 -228 -153 -168 -154 226 250 261 167 187 174 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda BRUSSEL „LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN TIRANA I IT»

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48