ei
Gf
21°
14°
21°
9°
IE3
B51
El
k
k
16 RECEPT WEER
ZELF UW
VLOER PERFECT
ISOLEREN?
TONZON
Spaghetti met
spinaziepesto
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Donderdag
Zaterdag
Vandaag
Morgen
Zomers weer
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
8
3
8
9
9
5
10
10
9
5
10
9
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
27°
18°
Morgen
Donderdag
dinsdag 18 juni 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 20 minuten
- zout en peper
- 400 g volkoren spaghetti
- 2-3 tenen knoflook
- 45 g pijnboompitten
- 60 g Parmezaanse kaas
extra om te serveren
- 1 citroen
- 50 g panko (Japans
broodkruim)
- 1 tl gedroogde chili-
vlokken
- 2 el roomboter
- 1 bosje basilicum
- 150 g spinazie
- 2 el olijfolie 100 ml
Extra nodig
- rasp, vijzel of keuken
machine
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
- Breng een grote pan met gezouten
water aan de kook.
- Kook de spaghetti volgens de
gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Pel en snijd de knoflook grof. Doe in de
vijzel met een beetje grof zeezout en
plet met de stamper of doe in de
keukenmachine.
- Rooster de pijnboompitten in een
droge koekenpan in circa 3 minuten
goudbruin. Schud regelmatig om zodat
ze niet aanbranden.
- Snijd de Parmezaanse kaas in stukken
en maal in de keukenmachine. Rasp de
schil van de citroen erboven. Doe de
knoflook met het zout (uit de vijzel) en
de pijnboompitten erbij.
- Doe de panko met 2 eetlepels olijfolie
en chiliflakes in de koekenpan en
rooster krokant.
- Pluk de blaadjes van de basilicum.
Neem wat van het spaghettikookwater
uit de pan en giet af.
Maal de ingrediënten in de keuken
machine fijn. Doe de spinazieblaadjes,
100 milliliter olie en de basilicum
blaadjes erbij. Draai tot pesto.
Meng een goeie lepel van de pesto en
een scheutje kookwater door de
spaghetti. Schep er eventueel een
klontje boter door.
Snijd de citroen in parten. Verdeel de
pasta over de borden. Strooi het
geroosterde broodkruim erover, leg er
eventueel nog een klontje boter op.
Garneer met de citroen en een topje
basilicum. Rasp er Parmezaanse kaas
over.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 50%
<4^ Neerslagkans 10%
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Het is een paar dagen zomers weer
in Nederland. Maandag was dat al
goed te merken met op veel plaatsen
maxima ruim boven 25 graden.
Vandaag doen we er nog een schepje
bovenop en kan het in het binnenland
28 graden worden. Het is daarbij vrij
zonnig weer. Soms trekken er wel wat
wolkenvelden voorbij, maar de zon
heeft daar over het algemeen weinig
moeite mee. De wind is zwak of matig
met een noordoostelijke voorkeur.
Aan het einde van de middag is het
niet uitgesloten dat er zeer lokaal
een onweersbui tot ontwikkeling
komt, maar op verreweg de meeste
plaatsen blijft het droog. Woensdag
wordt het nog warmer, maar neemt
ook de kans op forse regen- en
onweersbuien sterk toe.
DAGRECORD Hoogst 31,TC in 20021 Laagst 3,3°C in 1901
GEMIDDELD Minimum 10,TC I Maximum 19,9°C
Neerslagkans 10
Zon: A 05:18 22:03
Maan: A 23:06 06:16
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 juni
0mm
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
09:46
10:13
10:40
09:29
11:06
11:00
03:20
03:37
04:16
03:11
05:10
05:38
cm
-196
-207
-218
-143
-154
-140
232
257
266
175
192
180
uur
22:09
22:36
23:05
21:55
23:26
23:25
15:46
16:05
16:45
15:37
17:32
17:56
cm
-207
-218
-228
-153
-168
-154
226
250
261
167
187
174
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
BRUSSEL
„LUXEMBURG
PARIJS MÜNCHEN
TIRANA
I IT»