Offshorebedrijf heeft opvallend weinig vacatures 3 Hij is net terug uit China, waar op dit moment twee nieuwe hijs- en accommodatieplatforms worden gebouwd. Stevige handdruk bij de kennismaking. ,,Zeg maar 'jij' hoor." Léon Overdulve is eigenaar van het Zeeuwse OOS International. Een bedrijf waar iedereen graag wil werken. Hoe doen ze dat toch? 'Dit is een relatief klein bedrijf. Je krijgt heel sterk een teamgevoel' Ingenieur Roel Diekerhof, ge boren en getogen in de Randstad, kwam in septem ber 2016 als young professio nal in dienst bij offshorebe drijf OOS International in Seroos- kerke (W). Vandaag heeft hij uit stekend geluncht. Op het menu stonden: gebakken kabeljauw met truffelsaus en aardappelen uit de oven, verse pasta met zalm of huisgemaakte pesto of Iberico varken met gratin van pastinaak. De gratis, door een chefkok be reide lunch op vrijdag is één van de dingen die werken bij OOS In ternational leuk maken. Vrijdag is ook de dag van de maandelijkse bedrijfsborrel in de als café ingerichte kelder, com pleet met jukebox. Net als elders in het hoofdkantoor van OOS In ternational is maritiem hier het thema. Knopenbord, her en der scheepsmodellen, een tot biertap omgebouwde telegraaf, veel koper en hout. In een hoek een levens groot beeld van een vrouwelijke piraat - geschenk van het perso neel. ,,Van mij mogen ze hier ook privéfeestjes geven. Gebeurt ook regelmatig", zegt OOS Internatio nal-eigenaar Léon Overdulve. Hij stapt even naar buiten om een si garetje te roken. Om de villa van het hoofdkantoor in Serooskerke strekt zich het park uit, een fon tein spuit zilveren waterstralen in de vijver waarin een zwanenecht- paar statig heen en weer zwemt. Ook bij OOS International mer ken ze echt wel dat het lastig is om aan goed personeel te komen. ,,Op dit moment zoeken we nog twee CAD-tekenaars, een project engineer en een senior legal counsel", zegt woordvoerder As ter Witteman. Desondanks is het aantal vacatures bij het offshore- bedrijf opvallend laag - soms zelfs GO ZATERDAG 15 JUNI 2019 OOS is hip, jong en dynamisch ONDINE VAN DER VLEUTEN Chefkok Edi D'Astolto van Brasserie De Lindeboom bereidt elke vrijdag de lunch voor de werknemers van OOS International. FOTO LEX DE MEESTER Roel Diekerhof, ingenieur bij OOS LEES VERDER OP PAGINA 4

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 51