Offshorebedrijf heeft opvallend weinig vacatures
3
Hij is net terug uit China, waar op dit moment
twee nieuwe hijs- en accommodatieplatforms
worden gebouwd. Stevige handdruk bij de
kennismaking. ,,Zeg maar 'jij' hoor." Léon
Overdulve is eigenaar van het Zeeuwse OOS
International. Een bedrijf waar iedereen
graag wil werken. Hoe doen ze dat toch?
'Dit is een relatief
klein bedrijf. Je
krijgt heel sterk
een teamgevoel'
Ingenieur Roel Diekerhof, ge
boren en getogen in de
Randstad, kwam in septem
ber 2016 als young professio
nal in dienst bij offshorebe
drijf OOS International in Seroos-
kerke (W). Vandaag heeft hij uit
stekend geluncht. Op het menu
stonden: gebakken kabeljauw met
truffelsaus en aardappelen uit de
oven, verse pasta met zalm of
huisgemaakte pesto of Iberico
varken met gratin van pastinaak.
De gratis, door een chefkok be
reide lunch op vrijdag is één van
de dingen die werken bij OOS In
ternational leuk maken.
Vrijdag is ook de dag van de
maandelijkse bedrijfsborrel in de
als café ingerichte kelder, com
pleet met jukebox. Net als elders
in het hoofdkantoor van OOS In
ternational is maritiem hier het
thema. Knopenbord, her en der
scheepsmodellen, een tot biertap
omgebouwde telegraaf, veel koper
en hout. In een hoek een levens
groot beeld van een vrouwelijke
piraat - geschenk van het perso
neel. ,,Van mij mogen ze hier ook
privéfeestjes geven. Gebeurt ook
regelmatig", zegt OOS Internatio
nal-eigenaar Léon Overdulve. Hij
stapt even naar buiten om een si
garetje te roken. Om de villa van
het hoofdkantoor in Serooskerke
strekt zich het park uit, een fon
tein spuit zilveren waterstralen in
de vijver waarin een zwanenecht-
paar statig heen en weer zwemt.
Ook bij OOS International mer
ken ze echt wel dat het lastig is
om aan goed personeel te komen.
,,Op dit moment zoeken we nog
twee CAD-tekenaars, een project
engineer en een senior legal
counsel", zegt woordvoerder As
ter Witteman. Desondanks is het
aantal vacatures bij het offshore-
bedrijf opvallend laag - soms zelfs
GO ZATERDAG 15 JUNI 2019
OOS is hip,
jong en
dynamisch
ONDINE VAN DER VLEUTEN
Chefkok Edi D'Astolto van Brasserie De Lindeboom bereidt elke
vrijdag de lunch voor de werknemers van OOS International.
FOTO LEX DE MEESTER
Roel Diekerhof, ingenieur bij OOS
LEES VERDER OP PAGINA 4