a a Ceviche van zeebaars 20° 13° 20° 12° 28° 15° 1E3 B5l 1E3 B5l k Gf RECEPT WEER 27 Vandaag Morgen Vandaag Dinsdag Woensdag Waterstanden f Zon/maan Morgen Na het weekend zomers Neerslag Weeradvies VLOERVERWARMING? TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 22° 13° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 1961 weer plaza) 9 9 8 10 10 10 9 8 8 9 WEER IN EUROPA kan veel effectiever met TONZON.NL/VLOERISOLATIE Vandaag Morgen Dinsdag zaterdag 15 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - zout - 500 g zeebaarsfilet zonder huid - 2 limoenen - 3 citroenen - 3 grapefruits - 1 rode peper - 1 bos munt - 1 rode ui - 200 g tuinbonen - 1 venkel - 1 bos radijs - olijfolie extra vierge Extra nodig citroenrasp, mandoline - Zet een steelpan met water en een snufje zout op en breng aan de kook. - Snijd de zeebaarsfilet in lange dunne plakken, het liefst met een zeer scherp trancheermes en leg in een schaal. - Zest de schil van de limoenen, twee citroenen en twee grapefruits. Snijd de kop en kont van alle citrusvruchten en snijd de schil eraf. Snijd het vrucht vlees tussen de vliezen uit. - Voeg de zeebaars toe in de kom met de citrus. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en de munt fijn. Pel en snijd de rode ui in halve dunne ringen. Voeg dit allemaal toe in de kom en meng. Breng op smaak met zout. Plaats dan 10 minuten in de koelkast. - Blancheer ondertussen de tuinbonen door ze 3 minuten te koken en af te gieten onder koud stromend water. Dubbeldop ze door het vliesje eraf te halen. Snijd de kop van de venkel en snijd in dunne plakjes op een mandoline, snijd ook de radijzen hiermee in dunne plakjes. Doe deze samen met de tuinbonen in een kom. Maak aan met een scheut olijfolie en een snufje zout. Haal de zeebaars uit de koelkast en verdeel over een grote schaal. Leg de salade erop en besprenkel met de marinade van de vis. Leg de salade op een schaal en drapeer de stukken zeebaars eroverheen. Pers de overgebleven citroen en grapefruit over de vis uit. Besprenkel nog met olijfolie en de overgebleven marinade en serveer. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% Hf Neerslagkans 30% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:40 08:05 -218 08:29 07:25 -153 08:50 -175 Krammersluizen West 08:45 -162 cm uur cm -205 20:00 -187 20:25 -200 -232 20:52 -214 19:45 -135 21:15 -157 21:15 -144 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Antwerpen Hoogwater Vlissingen --13:32 223 Terneuzen 13:52 247 Hansweert 14:27 261 Roompot buiten 13:28 167 Yerseke 01:48 160 02:45 171 Krammersluizen West 01:29 144 02:28 150 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 50% Eindhoven Rotterdam Breda DAGRECORD Hoogst 28,3'C in 1957 I Laagst 2,1°C in GEMIDDELD Minimum 10,1°C Maximum 19,9°C f: Ben Lankamp @Weerplaza Vanochtend trekt er veel bewolking over Nederland, ook komen er nog een aantal buien voor. Aan het einde van de ochtend gaat het opklaren vanuit het zuidwesten, zodat de zon flink gaat schijnen in de middag. De temperatuur ligt daarbij tussen 19 graden in de kustgebieden en 22 graden in het oosten en zuidoosten. De wind waait matig uit westelijke richtingen, kracht 3 of 4. In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en het kwik daalt naar 13 of 12 graden. Zondag overdag schijnt de zon geregeld, wel ontstaan er stapelwolken. In het binnenland kunnen die lokaal uitgroeien tot een regenbui. Op veel plaatsen blijft het wel droog. Het wordt daarbij 18 tot 22 graden. Zon: A 05:18 T 22:01 Maan: A 19:54 04:24 Volgende maanfase: Volle maan - 17 juni 8 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" TIRANA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27