a
a
Ceviche van
zeebaars
20°
13°
20°
12°
28°
15°
1E3
B5l
1E3
B5l
k
Gf
RECEPT WEER 27
Vandaag
Morgen
Vandaag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
f
Zon/maan
Morgen
Na het weekend
zomers
Neerslag
Weeradvies
VLOERVERWARMING?
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
22°
13°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
1961
weer
plaza)
9
9
8
10
10
10
9
8
8
9
WEER IN EUROPA
kan veel effectiever met
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
Vandaag
Morgen
Dinsdag
zaterdag 15 juni 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- zout
- 500 g zeebaarsfilet
zonder huid
- 2 limoenen
- 3 citroenen
- 3 grapefruits
- 1 rode peper
- 1 bos munt
- 1 rode ui
- 200 g tuinbonen
- 1 venkel
- 1 bos radijs
- olijfolie extra vierge
Extra nodig
citroenrasp, mandoline
- Zet een steelpan met water en een
snufje zout op en breng aan de kook.
- Snijd de zeebaarsfilet in lange dunne
plakken, het liefst met een zeer scherp
trancheermes en leg in een schaal.
- Zest de schil van de limoenen, twee
citroenen en twee grapefruits. Snijd de
kop en kont van alle citrusvruchten en
snijd de schil eraf. Snijd het vrucht
vlees tussen de vliezen uit.
- Voeg de zeebaars toe in de kom met
de citrus. Snijd de rode peper in dunne
ringetjes en de munt fijn. Pel en snijd
de rode ui in halve dunne ringen. Voeg
dit allemaal toe in de kom en meng.
Breng op smaak met zout. Plaats dan
10 minuten in de koelkast.
- Blancheer ondertussen de tuinbonen
door ze 3 minuten te koken en af te
gieten onder koud stromend water.
Dubbeldop ze door het vliesje eraf te
halen.
Snijd de kop van de venkel en snijd in
dunne plakjes op een mandoline, snijd
ook de radijzen hiermee in dunne
plakjes. Doe deze samen met de
tuinbonen in een kom. Maak aan met
een scheut olijfolie en een snufje zout.
Haal de zeebaars uit de koelkast en
verdeel over een grote schaal. Leg de
salade erop en besprenkel met de
marinade van de vis. Leg de salade op
een schaal en drapeer de stukken
zeebaars eroverheen.
Pers de overgebleven citroen en
grapefruit over de vis uit. Besprenkel
nog met olijfolie en de overgebleven
marinade en serveer.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 50% Hf Neerslagkans 30%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:40
08:05 -218
08:29
07:25 -153
08:50 -175
Krammersluizen West 08:45 -162
cm uur cm
-205 20:00 -187
20:25 -200
-232 20:52 -214
19:45 -135
21:15 -157
21:15 -144
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen --13:32 223
Terneuzen 13:52 247
Hansweert 14:27 261
Roompot buiten 13:28 167
Yerseke 01:48 160 02:45 171
Krammersluizen West 01:29 144 02:28 150
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 50%
Eindhoven
Rotterdam
Breda
DAGRECORD Hoogst 28,3'C in 1957 I Laagst 2,1°C in
GEMIDDELD Minimum 10,1°C Maximum 19,9°C
f:
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vanochtend trekt er veel bewolking
over Nederland, ook komen er nog
een aantal buien voor. Aan het einde
van de ochtend gaat het opklaren
vanuit het zuidwesten, zodat de zon
flink gaat schijnen in de middag. De
temperatuur ligt daarbij tussen 19
graden in de kustgebieden en 22
graden in het oosten en zuidoosten.
De wind waait matig uit westelijke
richtingen, kracht 3 of 4. In de
nacht naar zondag zijn er brede
opklaringen en het kwik daalt naar
13 of 12 graden. Zondag overdag
schijnt de zon geregeld, wel ontstaan
er stapelwolken. In het binnenland
kunnen die lokaal uitgroeien tot een
regenbui. Op veel plaatsen blijft het
wel droog. Het wordt daarbij 18 tot 22
graden.
Zon: A 05:18 T 22:01
Maan: A 19:54 04:24
Volgende maanfase:
Volle maan - 17 juni
8 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
TIRANA