ei ei 4> 20)° 14° 20)° 11° El El k 20 RECEPT WEER Kaassoufflé 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Warmer, later weer onweer Neerslag S Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio 22° 16° WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 8 6 8 9 10 8 10 10 8 9 9 9 WEER IN EUROPA 4 www.fletcher.nl/vrijdag Vandaag Morgen Zondag Maandag vrijdag 14 juni 2019 PC - Verwarm de oven voor op 200°C. - Laat voor de bechamelsaus 100 gram boter smelten. - Voeg in één keer de bloem toe aan de boter en laat al roerend garen en licht kleuren. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een gladde saus. Draai het vuur uit. - Rasp de kaas en roer door de becha mel, breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer tot de kaas is gesmolten (draai zo nodig het vuur nog heel even op laag), giet in een ovenschaal om snel af te laten koelen. - Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom, de eidooiers in een andere. - Mix de eiwitten stijf en zet apart. - Roer de eidooiers door de afgekoelde saus en spatel de eiwitten er voor zichtig doorheen. - Schenk in de ingevette souffléschaal De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag:chef Jet voor 2-3 personen Bereiding: 60 minuten - 100 g boter extra voor invetten - 100 g bloem - 500 ml melk - 125 g comté of gruyère - 1 el dijonmosterd - nootmuskaat - (grof zee)zout en peper - 5 eieren Salade - 1 tl dijonmosterd - 3 el dragonazijn - 6 el olijfolie - zout en peper - 150 g botersla - 1 bos radijzen Extra nodig - rasp, souffléschaal of twee kleintjes, handmixer of 2 kleine schaaltjes. Bak de soufflé circa 45 minuten (groot) of 15 minuten (klein) in de oven. Let op: laat tijdens het bakken de ovendeur dicht! - Maak ondertussen de salade: roer een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. - Snijd het hart uit de sla en doe de slablaadjes in de schaal met de dressing. Maak de radijzen schoon en snijd ze in plakjes. Doe bij de salade. - Haal de soufflé uit de oven, hussel de salade en serveer de soufflé direct met de salade. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 06:46 07:15 07:37 06:55 07:50 cm -199 -212 -227 -152 -177 uur 19:10 19:38 19:58 19:08 20:22 cm -175 -188 -203 -127 -151 Krammersluizen West 07:55 -163 20:25 -138 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen 4 Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10% Hoogwater Vlissingen 00:08 185 12:45 213 Terneuzen 00:27 209 13:01 237 Hansweert 00:57 225 13:35 253 Roompot buiten 00:11 134 12:44 161 Yerseke 14:22 189 Krammersluizen West 14:14 170 Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda DAGRECORD I Hoogst 30,2*0 in 1948 I Laagst 2,0°C in 1911 GEMIDDELD Minimum 10,'TC I Maximum 19,9*0 r f Ben Lankamp @Weerplaza Vanochtend zijn er waarschijnlijkveel wolken, waaruit mogelijk ook lokaal regen valt. In de middag blijft het meest droog en breekt de zon vaker door. Het wordt 21 tot 25 graden, bij een zwakke of matige wind uit zuidelijke richting. In de loop van de avond komen er vanuit het zuiden (flinke) buien opzetten vanuit het zuiden, met kans op onweer en hagel. De nacht naar zaterdag verloopt ook onstabiel met enkele regen- en onweersbuien. De minima liggen rond 15 graden. Zaterdag overdag trekken de buien geleidelijk weg, vervolgens schijnt de zon van tijd tot tijd. Er kan later weer een enkele bui ontstaan. Het wordt rond 21 graden, bij een matige westelijke wind, 3 of 4 Bft. Zon: A 05:18 22:01 Maan: A 18:39 03:58 Volgende maanfase: Volle maan - 17 juni 2 mm Vandaag 5 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 VOORDEEL VRIJDAG FLETCHER l ROERMOND (LB) HOTELS 3 dagen Bourgondisch genieten Landhotel Bosrijk Roermond Ontvangst met een welkomstdrankje 2 x overnachting inclusief ontbijtbuffet 1 x heerlijk hoofdgerecht Informatiepakketje Gratis WiFi en parkeren Aankomst t/m 30-09-2019 0347 - 750 490 <3>- RIGA BRUSS] .LUXEMBURG '""K 1 münchen WEneN ÜR1CH BOEDAPE! maluorcK'0 I ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48