10 ZEELAND Een strandtent waar je prima kunt eten, dat is Breskens aan Zee, of BAZ in hippe Ibiza- termen. ETEN BRESKENS AAN ZEE T' De dagen worden langer, de lok roep van de zee en het strand luider. U verplaatst zich de ko mende maanden in de rich ting van de kust, de eetdetecti- ves van deze krant liften mee. Er is genoeg te proeven, van de Noordzee tot de Oosterschelde. De primeur is voor Bres kens aan Zee, meermaals verkozen tot 's lands beste strandpaviljoen. Het ligt naast het uit kijkpunt over de Westerschelde. Daar bo venop ontwaar je honderden duinplanten, de ietwat vergane haven en een knots van een sint-jakobsschelp. Het blijkt het dak van strandtent Breskens aan Zee. Aan tafel is het vergezicht al even fraai als vanaf het uitkijkpunt. Oceaanreuzen glijden voorbij, Vlissingen lonkt aan de overkant. De metershoge ramen in de serre zorgen ervoor dat je alles ziet, en dat je zo goed als óp het strand zit. Je kunt ook tafelen in de schelp, zo dat je de indrukwekkende dakconstructie in je kunt opnemen. Het is er echter nogal broei erig, alsof de sint-jakob in een flink opge warmde zee dobbert. De serre lijkt ons van avond een tikkeltje aangenamer. Het menu bevat een velletje met aspergesug gesties. Officieel delft men het witte goud tot en met 24 juni, Sint Jan, maar van veel kaarten zijn ze inmiddels verdwenen. Helaas ook hier. „Gisteren heb ik de laatste verkocht", vertelt uitbaatster Ingrid. ,,We hadden het alleen nog niet van de kaart gehaald." De salade BAZ klinkt even aanlokkelijk. Gerookte paling, ge rookte zalm, garnalen en een lekkerbekje, komt u maar! De paling rust op een sneetje knapperig brood en is lekker vettig, ook met de zalm is weinig mis. Hij is op kamertempe ratuur en dat is redelijk uniek. Menig restau rant serveert de gerookte vis direct uit de koe- ling, waardoor de smaak verdampt en het eten met lange tanden gebeurt. Breskens aan Zee weet gelukkig beter en serveert de zalm met een - voorgesneden - salade van fijne wortel, komkommer en rode ui. Het kontje van de ui schuiven we wel opzij. Het lekkerbekje wordt, hoe langer hij op het bord ligt, minder krokant en is een beetje muf, vermoedelijk door oud vet. Jammer, want het vlees van de witvis valt perfect uit elkaar. Ook de tartaarsaus is lekker. Mijn tafelgenoot verorbert een dampend bordje scampi's met een goede crunch. De garnalen baden in een saus van tomaat en pa prika, zonder zacht te worden. Een simpel, maar goed gerecht. En verder? Gebakken zalmfilet met béarnaise, aardappel puree, een stronkje broccoli, sugar snaps en Parijse worteltjes, dus rond als een pingpong bal. Voor de groenten wenden we ons tot het peper- en zoutstel. ,,De filosofie van de keu- HET MENU WAAR REKENING vrijdag 14 juni 2019 GO Breskens aan Zee. foto s peter nicolai Gastheer Marco schenkt de wijn in en gastvrouw Ingrid dient de salade op. De salade BAZ. Alles ademt hier de ze Bob Maes Wat eet je? Breskens aan Zee serveert lunch en diner. De diner- kaart is een alle mansvriend met vi- tello tonato (10,50 euro), vissoep (6,90) of carpaccio (10,50) als voorge recht. Daarna? Kabel jauwfilet (19,95) of het zeebanket (voor twee perso nen, 24,95 per per soon). Nagerechten zijn er ook: van het dessertbordje (7,75) tot kaas plankje (13,50). Strandpaviljoen Breskens a Promenade 2 1 salade BAZ 10,50 1 scampi's 10,50 1 visschotel 19,95 1 zalm 19,95 1 dessert 7,75 1 mayonaise 0,80 1 koffie en 1 muntthee 5,60 1 appelsap 2,60 1 witte wijn 3,50 1 huiscocktail 5,75 1 La Chouffe 4,50 Totaal: 91,40

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 38