a
a
a
E
ff
4>
A
18°
11°
20°
12°
IHI
I58
158
k
k
k
k
ZELF UW
VLOER PERFECT
ISOLEREN?
20 RECEPT WEER
19°
9°
m
TONZON
Rosé gebakken zalm met
salade van limabonen
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Morgen
Vandaag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Opnieuw kans op
onweer
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
2
6
8
4
9
4
10
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
vrijdag 7 juni 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 4 eieren
- olijfolie
- 2 rode uien
- 400 g gekookte lima
bonen (blik)
- 3-4 stengels bleekselderij
- 4 zalmfilets met vel
- zout en peper
Karnemelkdressing
- halve el grove mosterd
- 2 el rodewijnazijn
- 5 el olijfolie
- 2 el kappertjes (pot)
- 1 bos bladpeterselie
- 2 el karnemelk
- zout en peper
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
- Zet een pan op met water voor
de eieren.
- Doe de eieren in het kokende
water en laat 5 minuten koken.
- Pel de uien en snijd of schaaf
ze in ringen.
- Laat de eieren schrikken met
koud water.
- Verwarm een scheut olijfolie in
een koekenpan en fruit de
uienringen op laag vuur 10-15
minuten, tot ze boterzacht zijn.
- Meng in een grote kom de
mosterd en rodewijnazijn.
Voeg al kloppend de olijfolie
erbij. Hak de kappertjes en
peterselie met steel en al fijn
(houd een paar takjes achter
voor garnering) en voeg toe.
Roer er een flinke scheut
karnemelk door. Breng op
smaak met zout en peper.
Laat de limabonen uitlekken,
spoel af met water en meng
met de dressing.
Snijd de bleekselderij in halve
maantjes (schil ze eventueel)
en meng met de bonen en
dressing.
Besprenkel de zalm met olijf
olie, bestrooi met zout en
peper.
Verhit een koekenpan en bak
de zalm eerst 4-5 minuten op
de huidkant krokant en dan
nog 2-3 minuten op de andere
kant, zodat de vis mooi rosé is.
Pel intussen de eieren en
halveer ze.
Schep de bonen en uien op de
borden. Leg er een stuk zalm
en een half eitje op.
Garneer met geplukte
peterselie.
Neerslagkans 70% Neerslagkans 40%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 70%
Rotterdam
Rotterdam
o fi Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:21 21:56
Maan: A 09:27 00:55
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 10 juni
4 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:56
-192
Terneuzen
00:05
-220
12:25
-203
Hansweert
00:32
-232
12:50
-216
Roompot buiten
11:39
-138
Yerseke
00:50
-174
13:09
-156
Krammersluizen West
00:56
-155
13:10
-138
Hoogwater
Vlissingen
05:21
239
17:49
213
Terneuzen
05:40
265
18:08
238
Hansweert
06:12
273
18:39
247
Roompot buiten
05:18
183
17:45
156
Yerseke
07:12
197
19:32
175
Krammersluizen West
07:53
172
20:07
152
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De dag begint met zonnige
perioden. Met een zuidoostenwind
wordt warme lucht aangevoerd
en de temperatuur loopt snel op.
Vanmiddag wordt het zomers warm
met maxima rond 25 graden. Wel
neemt de bewolking toe en later
in de middag volgen er regen- en
onweersbuien in het zuidwesten. Bij
de buien is kans op zware windstoten.
De buien trekken in de avond naar
het noorden en vanuit het zuiden
wordt het dan droog met enkele
opklaringen. Morgen staat er een
vlagerige zuidwestelijke wind. Vooral
in het westen en noorden is kans
op zware windstoten. Verder is het
wisselend bewolkt en hier en daar
kan een bui vallen. De temperatuur
ligt rond 18 graden. Later op de dag
neemt de wind af.
DAGRECORD Hoogst 33,9'C in 1996 I Laagst 2,0°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 10,1^ I Maximum 20,1°C
OSKOU
SCHAU
ISTANB