a a a E ff 4> A 18° 11° 20° 12° IHI I58 158 k k k k ZELF UW VLOER PERFECT ISOLEREN? 20 RECEPT WEER 19° 9° m TONZON Rosé gebakken zalm met salade van limabonen 24 Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Morgen Vandaag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Opnieuw kans op onweer WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 2 6 8 4 9 4 10 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE vrijdag 7 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 4 eieren - olijfolie - 2 rode uien - 400 g gekookte lima bonen (blik) - 3-4 stengels bleekselderij - 4 zalmfilets met vel - zout en peper Karnemelkdressing - halve el grove mosterd - 2 el rodewijnazijn - 5 el olijfolie - 2 el kappertjes (pot) - 1 bos bladpeterselie - 2 el karnemelk - zout en peper Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Zet een pan op met water voor de eieren. - Doe de eieren in het kokende water en laat 5 minuten koken. - Pel de uien en snijd of schaaf ze in ringen. - Laat de eieren schrikken met koud water. - Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen op laag vuur 10-15 minuten, tot ze boterzacht zijn. - Meng in een grote kom de mosterd en rodewijnazijn. Voeg al kloppend de olijfolie erbij. Hak de kappertjes en peterselie met steel en al fijn (houd een paar takjes achter voor garnering) en voeg toe. Roer er een flinke scheut karnemelk door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de limabonen uitlekken, spoel af met water en meng met de dressing. Snijd de bleekselderij in halve maantjes (schil ze eventueel) en meng met de bonen en dressing. Besprenkel de zalm met olijf olie, bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan en bak de zalm eerst 4-5 minuten op de huidkant krokant en dan nog 2-3 minuten op de andere kant, zodat de vis mooi rosé is. Pel intussen de eieren en halveer ze. Schep de bonen en uien op de borden. Leg er een stuk zalm en een half eitje op. Garneer met geplukte peterselie. Neerslagkans 70% Neerslagkans 40% Neerslagkans 30% Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Rotterdam Rotterdam o fi Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:21 21:56 Maan: A 09:27 00:55 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 10 juni 4 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:56 -192 Terneuzen 00:05 -220 12:25 -203 Hansweert 00:32 -232 12:50 -216 Roompot buiten 11:39 -138 Yerseke 00:50 -174 13:09 -156 Krammersluizen West 00:56 -155 13:10 -138 Hoogwater Vlissingen 05:21 239 17:49 213 Terneuzen 05:40 265 18:08 238 Hansweert 06:12 273 18:39 247 Roompot buiten 05:18 183 17:45 156 Yerseke 07:12 197 19:32 175 Krammersluizen West 07:53 172 20:07 152 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza De dag begint met zonnige perioden. Met een zuidoostenwind wordt warme lucht aangevoerd en de temperatuur loopt snel op. Vanmiddag wordt het zomers warm met maxima rond 25 graden. Wel neemt de bewolking toe en later in de middag volgen er regen- en onweersbuien in het zuidwesten. Bij de buien is kans op zware windstoten. De buien trekken in de avond naar het noorden en vanuit het zuiden wordt het dan droog met enkele opklaringen. Morgen staat er een vlagerige zuidwestelijke wind. Vooral in het westen en noorden is kans op zware windstoten. Verder is het wisselend bewolkt en hier en daar kan een bui vallen. De temperatuur ligt rond 18 graden. Later op de dag neemt de wind af. DAGRECORD Hoogst 33,9'C in 1996 I Laagst 2,0°C in 1927 GEMIDDELD Minimum 10,1^ I Maximum 20,1°C OSKOU SCHAU ISTANB

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56