Melanzane met parmezaan en rucola I i "tD 11° 20° 12° IE3 B5l 1E3 B5l k k k 12 RECEPT WEER 9° TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag 18° Zondag 19° Maandag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Wegtrekkende buien Neerslag Weeradvies VLOERVERWARMING? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 19° 13° 25° 11° WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza WEER IN EUROPA 8 2 6 8 9 5 8 10 9 3 8 10 kan veel effectiever met TONZON.NL/VLOERISOLATIE Vandaag Zaterdag Morgen Zondag donderdag 6 juni 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 60 minuten De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry Tomatensaus - olijfolie om in te bakken (geen extra vierge) - 3 tenen knoflook - 800 g gepelde tomaten uit blik - 1 el kristalsuiker - peper en zout Aubergines - 2 dl bier - 100 g bloem - 2 eieren - peper en zout - zonnebloemolie om in te frituren - 100 g Parmezaanse kaas - 4 aubergines - 250 g buffel- mozzarella - 2 bosjes basilicum Extra nodig - ovenschaal - rasp Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven voor op 220° C. Verhit een flinke laag olijfolie in een pan, pel de tenen knoflook en bak ze in hun geheel in de olie. Pureer de tomaten met een staaf mixer en zeef deze in de pan, gebruik een soeplepel om de tomaten door de zeef te duwen. Breng op smaak met suiker, zout en peper, laat inkoken tot de helft. - Zet een pan met ruim frituur olie (zonnebloem) op en breng op 180° C. - Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 centimeter en bestrooi aan beide kanten met zout. - Meng in een kom de bloem, het bier en de eieren tot een glad beslag. Stort het beslag over de aubergines en roer tot alle aubergines helemaal bedekt zijn. Laat ze voor zichtig in de frituurolie glijden (van je af) en frituur ze goud bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de Parmezaanse kaas. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal en leg er een laag aubergines op. Scheur de mozzarella en basilicum in stukken en leg een deel ervan op de aubergines. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en voeg vanaf de een-na-laatste laag ook Parmezaanse kaas toe. Eindig met een laag auber gine en parmezaan. - Bak circa 30 minuten in de oven. Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 11:12 10:52 00:05 Krammersluizen West 00:16 cm -201 -145 -169 -150 uur 23:36 11:39 12:06 23:16 12:28 12:25 cm -210 -212 -224 -156 -161 -141 Rotterdam Antwerpen Breda 6 Neerslagkans 50% -*<3> Neerslagkans 30% -(§} Neerslagkans 50% Hoogwater Vlissingen 04:38 245 17:05 226 Terneuzen 04:57 272 17:21 253 Hansweert 05:29 279 17:55 260 Roompot buiten 04:33 187 16:59 169 Yerseke 06:26 198 18:48 184 Krammersluizen West 07:13 173 19:30 160 Neerslagkans 50 Neerslagkans 70% Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda DAGRECORD I Hoogst 30,9*0 in 1996 I Laagst 1,7°C in 1924 GEMIDDELD Minimum 10,'TC I Maximum 20,1°C Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start met wolkenvelden, in de noordelijke helft komen ook nog diverse buien voor. In het uiterste noorden kan het ook nog even onweren. In de loop van de dag wordt het geleidelijk steeds vaker droog, ook de zon laat zich dan zien. Bij een stevige zuidwestenwind blijft de temperatuur wel steken op 17 tot lokaal 20 graden. Morgen bereikt warme lucht ons land weer. Landinwaarts wordt het zomers warm, aan de kust is het wat koeler. In de loop van de dag nadert vanuit het zuiden wel een storing, waardoor de kans op enkele pittige regen- en onweersbuien weer toeneemt. Bij buien is er kans op hagel en lokaal ook zware windstoten. In de avond trekken de meeste buien weg. Zon: A 05:21 21:55 Maan: A 08:14 00:05 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 10 juni 10 mm Vandaag 3 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG KIEV BRUSSEL WENEN boedap^^B I BEUaRADy mBfiUfeHBARCEU) I MAL algier! HENE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56