Melanzane
met parmezaan
en rucola
I
i
"tD
11°
20°
12°
IE3
B5l
1E3
B5l
k
k
k
12 RECEPT WEER
9°
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
18°
Zondag
19°
Maandag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Wegtrekkende
buien
Neerslag
Weeradvies
VLOERVERWARMING?
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
19°
13°
25°
11°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
8
2
6
8
9
5
8
10
9
3
8
10
kan veel effectiever met
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
Vandaag
Zaterdag
Morgen
Zondag
donderdag 6 juni 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 60 minuten
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chefs Job Perry
Tomatensaus
- olijfolie om in
te bakken (geen
extra vierge)
- 3 tenen knoflook
- 800 g gepelde
tomaten uit blik
- 1 el kristalsuiker
- peper en zout
Aubergines
- 2 dl bier
- 100 g bloem
- 2 eieren
- peper en zout
- zonnebloemolie
om in te frituren
- 100 g Parmezaanse
kaas
- 4 aubergines
- 250 g buffel-
mozzarella
- 2 bosjes basilicum
Extra nodig
- ovenschaal
- rasp
Kijk voor een video
bij dit recept en
meer inspiratie op
onze website in de
sectie Koken Eten
- Verwarm de oven voor op
220° C. Verhit een flinke laag
olijfolie in een pan, pel de
tenen knoflook en bak ze in
hun geheel in de olie. Pureer
de tomaten met een staaf
mixer en zeef deze in de pan,
gebruik een soeplepel om de
tomaten door de zeef te
duwen. Breng op smaak met
suiker, zout en peper, laat
inkoken tot de helft.
- Zet een pan met ruim frituur
olie (zonnebloem) op en
breng op 180° C.
- Snijd de aubergines in de
lengte in plakken van circa
1 centimeter en bestrooi aan
beide kanten met zout.
- Meng in een kom de bloem,
het bier en de eieren tot een
glad beslag. Stort het beslag
over de aubergines en roer
tot alle aubergines helemaal
bedekt zijn. Laat ze voor
zichtig in de frituurolie glijden
(van je af) en frituur ze goud
bruin. Laat uitlekken op
keukenpapier.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Schep een laag tomatensaus
in de ovenschaal en leg er
een laag aubergines op.
Scheur de mozzarella en
basilicum in stukken en leg
een deel ervan op de
aubergines. Herhaal tot alle
ingrediënten op zijn en voeg
vanaf de een-na-laatste laag
ook Parmezaanse kaas toe.
Eindig met een laag auber
gine en parmezaan.
- Bak circa 30 minuten in de
oven.
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
11:12
10:52
00:05
Krammersluizen West 00:16
cm
-201
-145
-169
-150
uur
23:36
11:39
12:06
23:16
12:28
12:25
cm
-210
-212
-224
-156
-161
-141
Rotterdam
Antwerpen
Breda
6 Neerslagkans 50% -*<3> Neerslagkans 30% -(§} Neerslagkans 50%
Hoogwater
Vlissingen
04:38
245
17:05
226
Terneuzen
04:57
272
17:21
253
Hansweert
05:29
279
17:55
260
Roompot buiten
04:33
187
16:59
169
Yerseke
06:26
198
18:48
184
Krammersluizen West
07:13
173
19:30
160
Neerslagkans 50
Neerslagkans 70%
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
DAGRECORD I Hoogst 30,9*0 in 1996 I Laagst 1,7°C in 1924
GEMIDDELD Minimum 10,'TC I Maximum 20,1°C
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start met wolkenvelden, in
de noordelijke helft komen ook nog
diverse buien voor. In het uiterste
noorden kan het ook nog even
onweren. In de loop van de dag
wordt het geleidelijk steeds vaker
droog, ook de zon laat zich dan zien.
Bij een stevige zuidwestenwind
blijft de temperatuur wel steken
op 17 tot lokaal 20 graden. Morgen
bereikt warme lucht ons land weer.
Landinwaarts wordt het zomers
warm, aan de kust is het wat koeler.
In de loop van de dag nadert vanuit
het zuiden wel een storing, waardoor
de kans op enkele pittige regen- en
onweersbuien weer toeneemt. Bij
buien is er kans op hagel en lokaal
ook zware windstoten. In de avond
trekken de meeste buien weg.
Zon: A 05:21 21:55
Maan: A 08:14 00:05
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 10 juni
10 mm
Vandaag
3 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
KIEV
BRUSSEL
WENEN
boedap^^B
I
BEUaRADy
mBfiUfeHBARCEU)
I MAL
algier!
HENE