a a a a a a a a 4> 21° 16° 12° 11° 21° 10° 158 851 158 k k k 16 RECEPT WEER 24 Kitchen Aziatische scheermessen met sugarsnaps Vandaag Morgen Vandaag Woensdag 19° Donderdag 19° Vrijdag Waterstanden Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies IHI Bijna elke dag buien Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND 5 9 9 9 WEER IN EUROPA weer(gajplaza) Morgen Woensdag Donderdag maandag 3 juni 2019 - Spoel de scheermessen goed af (je kunt ze ook gespoeld kopen). - Snijd de halve rode peper fijn, rasp de knoflook, schil en rasp 1 cm van de gember. Meng dit met 2 el vissaus, 1 el sojasaus en het sap van een halve limoen. Hak 1 takje koriander en roer erdoorheen. - Scheur het uiteinde van de sugarsnaps en trek de nerf mee. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water zodat ze niet doorgaren. - Snijd het groen van de paksoi en bewaar voor een ander gerecht. Snijd het witte gedeelte in stukjes. Snijd de rest van de rode peper in dunne ringen, de gember grof en de knoflook in dunne plakjes. - Zet een grillpan op hoog vuur en besmeer licht met sesamolie. Grill hier de scheermessen in, druppel er zodra ze opengaan wat van de marinade in. Zet vervolgens het vuur laag en bak de scheermessen nog 2 minuten. - Verhit een scheut sesamolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gesneden peper, gember en knoflook toe, gevolgd door de sugarsnaps. Bak een paar minuten tot de sugarsnaps kleur krijgen, voeg de paksoi toe en blus af met de rest van de marinade, 1 el sojasaus en de rest van de vissaus. - Doe de noedels bij de groenten in de wok en wok even door. - Verdeel de noedels en groenten over grote kommen. Serveer de scheermessen op de noedels en maak af met koriander en nog een klein scheutje sojasaus. Snijd de limoen in partjes en serveer bij het gerecht. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 20 scheermessen - 400 g sugarsnaps - 1 rode peper - 1 stronk paksoi - 4 el sojasaus - 4 el vissaus - 300 g eiernoedels - 3 cm gember - 1 bosje koriander - 2 tenen knoflook - 3 el sesamolie - 2 limoenen Extra nodig: Wok, grillpan Neerslagkans 30% MJ Neerslagkans 50% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 09:06 09:33 10:02 08:50 10:25 Krammersluizen West 10:20 cm -207 -219 -231 -153 -170 -154 uur 21:25 21:52 22:22 21:06 22:46 22:46 cm -199 -210 -223 -145 -161 -145 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Hoogwater Vlissingen 02:39 231 15:02 243 Terneuzen 02:59 258 15:22 270 Hansweert 03:30 269 15:56 282 Roompot buiten 01:58 155 02:36 170 Yerseke 04:22 189 16:46 202 Krammersluizen West 03:58 165 17:12 178 Neerslagkans 70% Neerslagkans 40% Neerslagkans 60% Zon: A 05:23 21:52 Maan: A 05:43 21:53 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 03 juni 1 mm Vandaag 4 mm Morgen VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 32,5tC in 1947 Laagst 2,8°C in 1937 GEMIDDELD Minimum 10;TC I Maximum 20,1°C Na een zomers weekend staat er in de eerste week van juni zeer wisselvallig weer in de verwachting. Bijna elke dag vallen er buien. Goed nieuws voor de natuur, want het neerslagtekort is nu vrij groot. Vandaag is het wisselend bewolkt en vallen er verspreid over het land buien. In de loop van de dag trekken de buien oostwaarts weg. De temperatuur ligt vanmiddag tussen de 19 en 24 graden, het warmst is het langs de oostgrens. Dinsdag en woensdag gaan droog en met geregeld zon van start. In de oostelijke provincies is het zomers warm, in het westen is het minder warm. In de loop van de dag ontstaan vanuit het zuiden soms stevige buien met kans op onweer en hagel. Diana Woei W@Weerplaza 19° .LUXEMBURG 'PRAAG Kies de beste isolatiemethode. Ga naar tonzon.nl/vloerisolatie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 44