a
a
a
a
a
a
a
a
4>
21°
16°
12°
11°
21°
10°
158
851
158
k
k
k
16 RECEPT WEER
24 Kitchen
Aziatische
scheermessen
met sugarsnaps
Vandaag
Morgen
Vandaag
Woensdag
19°
Donderdag
19°
Vrijdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
IHI
Bijna elke dag
buien
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
5
9
9
9
WEER IN EUROPA
weer(gajplaza)
Morgen
Woensdag
Donderdag
maandag 3 juni 2019
- Spoel de scheermessen goed af (je
kunt ze ook gespoeld kopen).
- Snijd de halve rode peper fijn, rasp de
knoflook, schil en rasp 1 cm van de
gember. Meng dit met 2 el vissaus, 1 el
sojasaus en het sap van een halve
limoen. Hak 1 takje koriander en roer
erdoorheen.
- Scheur het uiteinde van de sugarsnaps
en trek de nerf mee. Kook de noedels
zoals aangegeven op de verpakking.
Spoel af onder koud stromend water
zodat ze niet doorgaren.
- Snijd het groen van de paksoi en
bewaar voor een ander gerecht. Snijd
het witte gedeelte in stukjes. Snijd de
rest van de rode peper in dunne
ringen, de gember grof en de knoflook
in dunne plakjes.
- Zet een grillpan op hoog vuur en
besmeer licht met sesamolie. Grill hier
de scheermessen in, druppel er zodra
ze opengaan wat van de marinade in. Zet
vervolgens het vuur laag en bak de
scheermessen nog 2 minuten.
- Verhit een scheut sesamolie in een wok op
hoog vuur. Voeg de gesneden peper,
gember en knoflook toe, gevolgd door de
sugarsnaps. Bak een paar minuten tot de
sugarsnaps kleur krijgen, voeg de paksoi
toe en blus af met de rest van de marinade,
1 el sojasaus en de rest van de vissaus.
- Doe de noedels bij de groenten in de wok
en wok even door.
- Verdeel de noedels en groenten over grote
kommen. Serveer de scheermessen op de
noedels en maak af met koriander en nog
een klein scheutje sojasaus. Snijd de limoen
in partjes en serveer bij het gerecht.
Kijk voor een video bij dit recept en
meer inspiratie op onze website in de
sectie Koken Eten
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 20 scheermessen
- 400 g sugarsnaps
- 1 rode peper
- 1 stronk paksoi
- 4 el sojasaus
- 4 el vissaus
- 300 g eiernoedels
- 3 cm gember
- 1 bosje koriander
- 2 tenen knoflook
- 3 el sesamolie
- 2 limoenen
Extra nodig:
Wok, grillpan
Neerslagkans 30% MJ Neerslagkans 50%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
09:06
09:33
10:02
08:50
10:25
Krammersluizen West 10:20
cm
-207
-219
-231
-153
-170
-154
uur
21:25
21:52
22:22
21:06
22:46
22:46
cm
-199
-210
-223
-145
-161
-145
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Hoogwater
Vlissingen
02:39
231
15:02
243
Terneuzen
02:59
258
15:22
270
Hansweert
03:30
269
15:56
282
Roompot buiten
01:58
155
02:36
170
Yerseke
04:22
189
16:46
202
Krammersluizen West
03:58
165
17:12
178
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 40%
Neerslagkans 60%
Zon: A 05:23 21:52
Maan: A 05:43 21:53
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 03 juni
1 mm
Vandaag
4 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 32,5tC in 1947 Laagst 2,8°C in 1937
GEMIDDELD Minimum 10;TC I Maximum 20,1°C
Na een zomers weekend staat er in de
eerste week van juni zeer wisselvallig
weer in de verwachting. Bijna elke dag
vallen er buien. Goed nieuws voor de
natuur, want het neerslagtekort is nu
vrij groot. Vandaag is het wisselend
bewolkt en vallen er verspreid over
het land buien. In de loop van de
dag trekken de buien oostwaarts
weg. De temperatuur ligt vanmiddag
tussen de 19 en 24 graden, het
warmst is het langs de oostgrens.
Dinsdag en woensdag gaan droog
en met geregeld zon van start. In de
oostelijke provincies is het zomers
warm, in het westen is het minder
warm. In de loop van de dag ontstaan
vanuit het zuiden soms stevige buien
met kans op onweer en hagel.
Diana Woei
W@Weerplaza
19°
.LUXEMBURG 'PRAAG
Kies de beste isolatiemethode.
Ga naar tonzon.nl/vloerisolatie