w
ei
A
Spareribs in
kersencola-marinade
25°
11°
29°
17°
20°
14°
21°
9°
21°
14°
El
El
El
k
RECEPT WEER 27
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Eén tropische dag
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
vjt/
25
15°
17
9
9
4
8
10
10
6
10
9
9
6
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer(ga)plaza)
WEER IN EUROPA
-
30
25-
Maandag
Dinsdag
Groener leven?
zaterdag 1 juni 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 60 minuten
Saus
- 1 rode ui
- zonnebloemolie
- 50 g bruine suiker
- 60 ml balsamico-azijn
- 1 el tabasco
- 350 g ketchup
- 2 blikken kersencola
- 250 g kersenjam
Spareribs
- 2 kg varkens-spareribs
- aardappelsalade
- 600 gr voorgekookte
aardappelen
- 1 bos dille
- 1 rode ui
- 5 el mayonaise
- zout en peper
Extra nodig:
- braadpan, ovenschaal
water toe als de spareribs
nog niet helemaal onder
staan. Laat 2 uur zachtjes
koken.
- Plet de gekookte aard
appels. Pel en snipper de
rode ui, hak de dille en
voeg samen met de
mayonaise toe aan de
aardappels. Breng op
smaak met zout en peper.
- Haal de spareribs uit de
pan en doe in een oven
schaal. Kook de saus tot
de helft in.
- Smeer de spareribs in met
de saus en zet 5 minuten
in de oven. Herhaal dit nog
2 keer.
- Haal de spareribs uit de
oven en serveer samen
met de aardappelsalade
en de resterende saus.
- Verwarm de oven voor op
200° C. Pel en snipper de
ui. Verhit een scheutje olie
in een ruime braadpan en
fruit hierin de ui. Voeg
zodra deze glazig is de
suiker toe en laat een
beetje smelten. Voeg dan
de azijn, tabasco, ketchup,
kersencola en kersenjam
toe, breng aan de kook.
- Snijd het vliesje aan de
binnenkant van de spare-
ribs in langs het bot. Voeg
de spareribs toe aan de
saus, voeg een scheutje
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
■m*
(TinpjN)
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:46
08:12
08:38
07:35
cm
-193
-205 20:30
-219
-146
uur cm
20:02 -180
-191
-206
09:02 -169
20:57
20:00 -132
21:26 -154
Krammersluizen West 08:59 -156 21:20 -140
Rotterdam
J3J Neerslagkans 10% <4> Neerslagkans 20%
Breda
Eindhoven
ni iivvci ijci
Rotterdam
30° I Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen --13:46 221
Terneuzen 01:06 192 14:08 247
Hansweert 01:32 209 02:15 234
Roompot buiten 13:49 165
Yerseke 03:00 164 15:25 192
Krammersluizen West 02:45 149 15:20 174
-0»- Neerslagkans 40%
Neerslagkans 40%
Neerslagkans 50%
Zon: A 05:25 T 21:50
Maan: A 04:48 19:24
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 03 juni
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 30,00 in 1947 Laagst 0,0°C in 1936
GEMIDDELD Minimum 10,1*0 I Maximum 20,1°C
Diana Woei
^F@Weerplaza
De eerste dagen van juni lijken op
hoogzomer, dat is even wennen na
een vrij koele meimaand. Met veel zon
en weinig wind stijgt de temperatuur
vanmiddag naar 23 graden in Den
Helder tot 27 in Limburg. Vanavond
is het prima weer om buiten op
een terras de dag af te sluiten. Pas
na middernacht koelt het af tot
omstreeks 15 graden. Morgen wordt
met een matige zuidenwind zeer
warme lucht over ons land geblazen.
Met in de middag 28 tot lokaal
31 graden beleven we de eerste
tropische dag van het jaar. Ook langs
het strand is het erg warm doordat de
wind uit het zuiden komt. De tropische
warmte is na het weekend alweer
verdwenen, doordat de wind vanaf
maandag aanlandig is.
20-
10-
-10-
-15"
KOPENHAGEI
ISTANBOEI
kijk elke zondag om 16:25
naar Green Make Over op
SBS6 om op een leuke én
goedkopere manier je huis
te verduurzamen.