w ei A Spareribs in kersencola-marinade 25° 11° 29° 17° 20° 14° 21° 9° 21° 14° El El El k RECEPT WEER 27 24 Kitchen Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Eén tropische dag WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ vjt/ 25 15° 17 9 9 4 8 10 10 6 10 9 9 6 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer(ga)plaza) WEER IN EUROPA - 30 25- Maandag Dinsdag Groener leven? zaterdag 1 juni 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 60 minuten Saus - 1 rode ui - zonnebloemolie - 50 g bruine suiker - 60 ml balsamico-azijn - 1 el tabasco - 350 g ketchup - 2 blikken kersencola - 250 g kersenjam Spareribs - 2 kg varkens-spareribs - aardappelsalade - 600 gr voorgekookte aardappelen - 1 bos dille - 1 rode ui - 5 el mayonaise - zout en peper Extra nodig: - braadpan, ovenschaal water toe als de spareribs nog niet helemaal onder staan. Laat 2 uur zachtjes koken. - Plet de gekookte aard appels. Pel en snipper de rode ui, hak de dille en voeg samen met de mayonaise toe aan de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. - Haal de spareribs uit de pan en doe in een oven schaal. Kook de saus tot de helft in. - Smeer de spareribs in met de saus en zet 5 minuten in de oven. Herhaal dit nog 2 keer. - Haal de spareribs uit de oven en serveer samen met de aardappelsalade en de resterende saus. - Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en fruit hierin de ui. Voeg zodra deze glazig is de suiker toe en laat een beetje smelten. Voeg dan de azijn, tabasco, ketchup, kersencola en kersenjam toe, breng aan de kook. - Snijd het vliesje aan de binnenkant van de spare- ribs in langs het bot. Voeg de spareribs toe aan de saus, voeg een scheutje Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten ■m* (TinpjN) Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:46 08:12 08:38 07:35 cm -193 -205 20:30 -219 -146 uur cm 20:02 -180 -191 -206 09:02 -169 20:57 20:00 -132 21:26 -154 Krammersluizen West 08:59 -156 21:20 -140 Rotterdam J3J Neerslagkans 10% <4> Neerslagkans 20% Breda Eindhoven ni iivvci ijci Rotterdam 30° I Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen --13:46 221 Terneuzen 01:06 192 14:08 247 Hansweert 01:32 209 02:15 234 Roompot buiten 13:49 165 Yerseke 03:00 164 15:25 192 Krammersluizen West 02:45 149 15:20 174 -0»- Neerslagkans 40% Neerslagkans 40% Neerslagkans 50% Zon: A 05:25 T 21:50 Maan: A 04:48 19:24 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 03 juni 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 30,00 in 1947 Laagst 0,0°C in 1936 GEMIDDELD Minimum 10,1*0 I Maximum 20,1°C Diana Woei ^F@Weerplaza De eerste dagen van juni lijken op hoogzomer, dat is even wennen na een vrij koele meimaand. Met veel zon en weinig wind stijgt de temperatuur vanmiddag naar 23 graden in Den Helder tot 27 in Limburg. Vanavond is het prima weer om buiten op een terras de dag af te sluiten. Pas na middernacht koelt het af tot omstreeks 15 graden. Morgen wordt met een matige zuidenwind zeer warme lucht over ons land geblazen. Met in de middag 28 tot lokaal 31 graden beleven we de eerste tropische dag van het jaar. Ook langs het strand is het erg warm doordat de wind uit het zuiden komt. De tropische warmte is na het weekend alweer verdwenen, doordat de wind vanaf maandag aanlandig is. 20- 10- -10- -15" KOPENHAGEI ISTANBOEI kijk elke zondag om 16:25 naar Green Make Over op SBS6 om op een leuke én goedkopere manier je huis te verduurzamen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27