'A
ei
ei
A
20 RECEPT WEER
Salade van
doperwten,
linzen en munt
20°
10°
El
El
Wr
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Zonnig en warm
weekend
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
9
9
9
8
10
10
10
10
8
10
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
weer
WEER IN EUROPA
Groener leven?
vrijdag 31 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 2 personen
Bereiding: 25 minuten
- stokbrood
- zout en peper
- olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
- 100 g belugalinzen of
depuislinzen
- 200 g verse doperwten
(gedopt)
- 1 sjalot
- 150 g cherrytomaten
- 1-2 el witte balsamico-
azijn
- 200 g zachte geitenkaas
(smalle rol met korst)
- 1 el vloeibare honing
- 100 g jonge spinazie-
blaadjes
- 4 takjes munt
Extra nodig: bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180° C.
Breng een pan met water aan de kook.
- Scheur het brood in stukken, bestrooi
met zout en peper. Sprenkel er olijfolie
over. Pel en snijd 1 teen knoflook, voeg
toe en hussel. Bak in 6-8 minuten
goudbruin en krokant in de oven.
- Breng een pan water aan de kook,
breng op smaak met zout, blancheer
de doperwten in 1 minuut beetgaar.
Spoel af met koud water.
- Kook de linzen volgens de gebruiks
aanwijzing op de verpakking. Giet af.
- Pel en snipper de sjalot. Halveer de
tomaatjes.
- Snijd de geitenkaas in plakjes van
anderhalve centimeter dik. Leg ze op
een met bakpapier beklede bakplaat.
Sprenkel er wat honing en maal er wat
peper over. Gratineer circa 3 tot 5
minuten in de oven.
- Maak ondertussen de spinazie-
blaadjes aan met een scheutje olie,
witte balsamico, zout en peper.
- Meng de doperwten, linzen, sjalot,
tomaatjes en schep om met een
goede scheut olijfolie en witte
balsamico. Snijd de munt, houd wat
blaadjes achter voor garnering en
meng de rest door de linzensalade.
- Verdeel de spinazie over twee borden.
Schep de linzensalade erop. Leg de
croutons en gegratineerde geitenkaas
op de salade en bestrooi het gerecht
met gescheurde muntblaadjes.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 10%
4> Neerslagkans 20% -<3>- Neerslagkans 40% Sf Neerslagkans 40%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:26 21:49
Maan: A 04:28 18:11
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 03 juni
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
07:06
07:30
07:50
07:04
08:20
08:15
cm
-183
-194
-207
-143
-164
-152
00:45 168
00:55
01:15
01:16
121
126
118
uur
19:19
19:46
20:12
19:17
20:45
20:40
13:15
13:29
14:00
13:15
02:15
02:06
cm
-167
-178
-193
-124
-148
-134
200
225
242
152
146
135
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De dag start bewolkt, maar geleidelijk
breekt de zon door. Het blijft droog
en vanmiddag wordt het 20 tot 23
graden. Er waait een matige tot vrij
krachtige zuidwestenwind. Morgen
wordt het een zonnige dag. Er trekken
wel wolkensluiers over, maar over
het algemeen heeft de zon daar
weinig moeite mee. Het blijft droog.
De temperatuur loopt snel op en
's middags is het zo'n 22 graden in
het noordwesten en 26 graden in
het zuidoosten van het land. De wind
waait uit het westen of zuidwesten
en is overwegend matig. Zondag
loopt de temperatuur nog verder op
en wordt het in vrijwel heel het land
zomers warm. Dieper landinwaarts
kan het lokaal tropisch worden met
ruim 30 graden.
DAGRECORD I Hoogst 29,413 in 1903 Laagst 1,3°C in 1986
GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8°C
WENE
BOEDAPEST
BORDEAUX
MADRID
BOEKAREST
IgradoH
SOFIA
TIRANA
MALLORCA
iAl niCDC
kijk elke zondag om 16:25
naar Green Make Over op
SBS6 om op een leuke én
goedkopere manier je huis
te verduurzamen.