'A ei ei A 20 RECEPT WEER Salade van doperwten, linzen en munt 20° 10° El El Wr 24'Kitchen Vandaag Morgen Dinsdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Zonnig en warm weekend WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 9 9 9 8 10 10 10 10 8 10 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer WEER IN EUROPA Groener leven? vrijdag 31 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 2 personen Bereiding: 25 minuten - stokbrood - zout en peper - olijfolie extra vergine - 1 teentje knoflook - 100 g belugalinzen of depuislinzen - 200 g verse doperwten (gedopt) - 1 sjalot - 150 g cherrytomaten - 1-2 el witte balsamico- azijn - 200 g zachte geitenkaas (smalle rol met korst) - 1 el vloeibare honing - 100 g jonge spinazie- blaadjes - 4 takjes munt Extra nodig: bakpapier - Verwarm de oven voor op 180° C. Breng een pan met water aan de kook. - Scheur het brood in stukken, bestrooi met zout en peper. Sprenkel er olijfolie over. Pel en snijd 1 teen knoflook, voeg toe en hussel. Bak in 6-8 minuten goudbruin en krokant in de oven. - Breng een pan water aan de kook, breng op smaak met zout, blancheer de doperwten in 1 minuut beetgaar. Spoel af met koud water. - Kook de linzen volgens de gebruiks aanwijzing op de verpakking. Giet af. - Pel en snipper de sjalot. Halveer de tomaatjes. - Snijd de geitenkaas in plakjes van anderhalve centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat honing en maal er wat peper over. Gratineer circa 3 tot 5 minuten in de oven. - Maak ondertussen de spinazie- blaadjes aan met een scheutje olie, witte balsamico, zout en peper. - Meng de doperwten, linzen, sjalot, tomaatjes en schep om met een goede scheut olijfolie en witte balsamico. Snijd de munt, houd wat blaadjes achter voor garnering en meng de rest door de linzensalade. - Verdeel de spinazie over twee borden. Schep de linzensalade erop. Leg de croutons en gegratineerde geitenkaas op de salade en bestrooi het gerecht met gescheurde muntblaadjes. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% 4> Neerslagkans 20% -<3>- Neerslagkans 40% Sf Neerslagkans 40% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:26 21:49 Maan: A 04:28 18:11 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 03 juni 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 07:06 07:30 07:50 07:04 08:20 08:15 cm -183 -194 -207 -143 -164 -152 00:45 168 00:55 01:15 01:16 121 126 118 uur 19:19 19:46 20:12 19:17 20:45 20:40 13:15 13:29 14:00 13:15 02:15 02:06 cm -167 -178 -193 -124 -148 -134 200 225 242 152 146 135 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza De dag start bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. Het blijft droog en vanmiddag wordt het 20 tot 23 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen wordt het een zonnige dag. Er trekken wel wolkensluiers over, maar over het algemeen heeft de zon daar weinig moeite mee. Het blijft droog. De temperatuur loopt snel op en 's middags is het zo'n 22 graden in het noordwesten en 26 graden in het zuidoosten van het land. De wind waait uit het westen of zuidwesten en is overwegend matig. Zondag loopt de temperatuur nog verder op en wordt het in vrijwel heel het land zomers warm. Dieper landinwaarts kan het lokaal tropisch worden met ruim 30 graden. DAGRECORD I Hoogst 29,413 in 1903 Laagst 1,3°C in 1986 GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8°C WENE BOEDAPEST BORDEAUX MADRID BOEKAREST IgradoH SOFIA TIRANA MALLORCA iAl niCDC kijk elke zondag om 16:25 naar Green Make Over op SBS6 om op een leuke én goedkopere manier je huis te verduurzamen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56