ei ei a a 7 J TONZON 12 RECEPT WEER Fondue van camembert met vijgensalade 9° 113° 10° 12° El El k 24'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag 18° Zondag Maandag 15° Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Een paar warme meidagen verduurzamen? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 9 8 8 10 9 10 9 9 9 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag weer iplaza WEER IN EUROPA i kan goedkoper, leuker en met minder gedoe. Kijk Green Make Over SBS6 zondag 16:25 uur TONZON.nl donderdag 23 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet. voor 2 personen Bereiding: 30 minuten - 3-4 (volkoren) pita's - olijfolie - zout - 1 camembert in doosje - 2 takjes rozemarijn Salade - 75 g gepelde walnoten - 1 kleine sjalot - 2 el wittewijnazijn - 2 el walnootolie - 2 el olijfolie, zout, peper - 1 klein kropje radicchio of 2 kropjes roodlof/witlof - 4-6 stevige verse vijgen - 2 el vloeibare honing - 75 g waterkers Extra nodig: bakplaat, bakpapier - Verwarm de oven voor op 200° C. - Rooster de walnoten in een droge koekenpan of in de oven. - Pel de sjalot en snipper fijn. Klop een dressing van de azijn, sjalot, walnoot- olie en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart. - Snijd de pita's in punten. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olijfolie en zout. - Neem de camembert uit het doosje, verwijder het plastic en doe de kaas terug in het doosje (leg eventueel een stukje bakpapier in het doosje voor je de kaas teruglegt). Maak inkepingen in de korst en steek hier plukjes roze marijn in. - Zet de camembert op de bakplaat bij de pita's en bak het geheel circa 10 minuten, tot de pita krokant en de kaas gesmolten is. - Snijd ondertussen het kontje van de radicchio en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de grote bladeren in stukken en laat de kleine blaadjes heel. Snijd de vijgen in kwarten. Bak ze in een scheutje olijfolie in de koekenpan. Bestrooi met zout en peper. Schenk er de honing op en laat karamelliseren. Maak de waterkers en radicchio aan met de dressing en verdeel over een schaal. Haal de vijgen uit de pan en leg op de salade. Breek en strooi de wal noten erover. Zet de camembert in het doosje op een plank en leg de pita's erbij. Serveer direct met de salade. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% <4>- Neerslagkans 30% 0*" Neerslagkans 50% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:34 21:37 Maan: A 01:14 09:19 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 26 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:15 00:39 05:41 05:59 06:32 05:36 07:26 07:46 -210 -222 220 245 259 164 190 169 uur 11:59 12:28 12:53 11:55 13:19 13:15 18:05 18:21 18:55 18:04 19:40 19:24 cm -173 -182 -195 -126 -147 -129 193 218 232 139 167 148 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Vorig jaar was mei met 21 warme dagen de warmste van de afgelopen 300jaar. Dit jaar vormt mei een grote tegenstelling. Tot nu toe is het op veel dagen in mei vrij koel geweest. Vandaag en morgen krijgen we eindelijk weer een paar warme dagen met een middagtemperatuur van 19 tot 23 graden. Bij geregeld zon en droge omstandigheden is het niet voor iedereen even fraai. Zo hebben hooikoortspatiënten vooral vandaag en morgen meer last van klachten zoals niezen en jeukende ogen. Komend weekend gaat de temperatuur naar beneden, het wordt maximaal 19 graden. Zaterdag blijft het nog meest droog. Zondag verloopt veelal bewolkt en in de loop van de dag wordt de kans op regen groter. DAGRECORD Hoogst 32,TC in 1922 Laagst 0,0°C in 1905 GEMIDDELD Minimum 8,6C Maximum 18,8C MUNCHEN NICE BARCELONA LISSABON MALLOR SOFIA ISTANBOEL TIRANA L/ 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56