ei
ei
a
a
7
J
TONZON
12 RECEPT WEER
Fondue van
camembert met
vijgensalade
9°
113°
10°
12°
El
El
k
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
18°
Zondag
Maandag
15°
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Een paar warme
meidagen
verduurzamen?
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
9
8
8
10
9
10
9
9
9
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
i
kan goedkoper, leuker
en met minder gedoe.
Kijk Green Make Over
SBS6 zondag 16:25 uur
TONZON.nl
donderdag 23 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet.
voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten
- 3-4 (volkoren) pita's
- olijfolie
- zout
- 1 camembert in doosje
- 2 takjes rozemarijn
Salade
- 75 g gepelde walnoten
- 1 kleine sjalot
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el walnootolie
- 2 el olijfolie, zout, peper
- 1 klein kropje radicchio of
2 kropjes roodlof/witlof
- 4-6 stevige verse vijgen
- 2 el vloeibare honing
- 75 g waterkers
Extra nodig:
bakplaat, bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Rooster de walnoten in een droge
koekenpan of in de oven.
- Pel de sjalot en snipper fijn. Klop een
dressing van de azijn, sjalot, walnoot-
olie en olijfolie. Breng op smaak met
zout en peper. Zet apart.
- Snijd de pita's in punten. Meng op een
met bakpapier beklede bakplaat met
een scheut olijfolie en zout.
- Neem de camembert uit het doosje,
verwijder het plastic en doe de kaas
terug in het doosje (leg eventueel een
stukje bakpapier in het doosje voor je
de kaas teruglegt). Maak inkepingen in
de korst en steek hier plukjes roze
marijn in.
- Zet de camembert op de bakplaat bij
de pita's en bak het geheel circa 10
minuten, tot de pita krokant en de kaas
gesmolten is.
- Snijd ondertussen het kontje van de
radicchio en verwijder de buitenste
bladeren. Snijd de grote bladeren in
stukken en laat de kleine blaadjes
heel.
Snijd de vijgen in kwarten. Bak ze in
een scheutje olijfolie in de koekenpan.
Bestrooi met zout en peper. Schenk er
de honing op en laat karamelliseren.
Maak de waterkers en radicchio aan
met de dressing en verdeel over een
schaal. Haal de vijgen uit de pan en leg
op de salade. Breek en strooi de wal
noten erover.
Zet de camembert in het doosje op
een plank en leg de pita's erbij.
Serveer direct met de salade.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% <4>- Neerslagkans 30% 0*" Neerslagkans 50%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:34 21:37
Maan: A 01:14 09:19
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 26 mei
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
00:15
00:39
05:41
05:59
06:32
05:36
07:26
07:46
-210
-222
220
245
259
164
190
169
uur
11:59
12:28
12:53
11:55
13:19
13:15
18:05
18:21
18:55
18:04
19:40
19:24
cm
-173
-182
-195
-126
-147
-129
193
218
232
139
167
148
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Vorig jaar was mei met 21 warme
dagen de warmste van de afgelopen
300jaar. Dit jaar vormt mei een
grote tegenstelling. Tot nu toe is
het op veel dagen in mei vrij koel
geweest. Vandaag en morgen krijgen
we eindelijk weer een paar warme
dagen met een middagtemperatuur
van 19 tot 23 graden. Bij geregeld
zon en droge omstandigheden is
het niet voor iedereen even fraai. Zo
hebben hooikoortspatiënten vooral
vandaag en morgen meer last van
klachten zoals niezen en jeukende
ogen. Komend weekend gaat de
temperatuur naar beneden, het
wordt maximaal 19 graden. Zaterdag
blijft het nog meest droog. Zondag
verloopt veelal bewolkt en in de loop
van de dag wordt de kans op regen
groter.
DAGRECORD Hoogst 32,TC in 1922 Laagst 0,0°C in 1905
GEMIDDELD Minimum 8,6C Maximum 18,8C
MUNCHEN
NICE
BARCELONA
LISSABON
MALLOR
SOFIA ISTANBOEL
TIRANA
L/
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15