ei
TONZON
1831°
10°
IE3
B51
El
k
16 RECEPT WEER
Gnocchi in
gepofte paprika
worstsaus met
tomatensalade
A
20°
9°
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Paar dagen droog
en warmer
verduurzamen?
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
ai, Neerslagkans 10% <3>- Neerslagkans 10% Neerslagkans 30%
<3^ Zirikzee
8
8
8
8
9
10
10
10
9
10
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Vrijdag
weer
plaza
WEER IN EUROPA
kan goedkoper, leuker
en met minder gedoe.
Kijk Green Make Over
SBS6 zondag 16:25 uur
TONZON.nl
woensdag 22 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Gnocchi
- 500 g kruimige aard
appels
- 1 ei
- 100 g bloem 00+
- grof zeezout
Saus
- olijfolie
- 1 rode ui, 3 tenen knof
look
- 500 g venkelworst,
- 4 rode paprika's
- 200 ml room
- 2 takjes dragon
- 1 stuk Parmezaanse kaas
Tomatensalade
4 trostomaten, 2 rode uien
2 el olijfolie, 1 takje dragon,
peper en zout
Extra: aardappelpers
- Doe de aardappels in een grote pan
met koud water, breng aan de kook en
kook in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
Laat de aardappels iets afkoelen en
verwijder de schil met je hand.
- Knijp de aardappels door een aard
appelpers. Scheid het ei en voeg de
eidooier samen met bloem en zout toe
aan de aardappel, kneed er een deeg
van met de hand.
- Neem een stuk van het deeg, rol er
een dunne worst van en snijd in
stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rol
de stukjes over een gnocchiplankje of
een vork zodat er ribbels ontstaan.
Strooi wat bloem over de gnocchi en
laat ze even rusten.
- Pof de paprika's op je gasfornuis in de
vlam of onder de grill totdat ze zwart
geblakerd zijn. Laat iets afkoelen in
een plastic zak (dat maakt het pellen
straks makkelijker).
- Verhit een scheutje olie in een pan.
Snipper 1 ui en de knoflook, en fruit in
de pan. Snijd de worst in stukjes, doe
in de pan bij de ui en knoflook en bak
aan alle kanten bruin.
- Snijd 4 tomaten in partjes en de rode
ui in dunne halve ringen, ris de blaad
jes dragon van de steel. Meng de
tomaten, ui, olijfolie en dragon. Breng
op smaak met peper en zout.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Rotterdam
Rotterdam
on°
Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:35 21:36
Maan: A 00:23 08:23
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 26 mei
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:26
-189
23:46
-200
Terneuzen
11:50
-199
Hansweert
00:02
-230
12:18
-211
Roompot buiten
11:15
-137
23:39
-151
Yerseke
00:19
-172
12:36
-155
Krammersluizen West
00:25
-155
12:39
-138
Hoogwater
Vlissingen
04:59
235
17:21
212
Terneuzen
05:16
260
17:40
237
Hansweert
05:50
272
18:15
249
Roompot buiten
04:55
176
17:18
154
Yerseke
06:46
198
19:02
179
Krammersluizen West
07:16
178
19:27
158
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Een hogedrukgebied wordt vanavond
boven België verwacht. Doordat
de luchtdruk ook boven Nederland
stijgt, verdwijnen de wolken in de loop
van de ochtend van het westen uit.
Vanmiddag schijnt in het hele land
de zon geregeld. Met een matige
noordwestenwind en hooguit 14
graden langs de stranden en 18
verder landinwaarts is het wel fris.
Morgen en vrijdag wordt het in de
middag warmer. Vlak aan zee is het
nog wel fris door de aanlandige wind,
maar in de oostelijke provincies ligt
het kwik rond 20 of 21 graden. Het
aandeel van de zon in het weerbeeld
is morgen nog groot. Op vrijdag
gaat de zon vaker schuil achter de
bewolking, vooral in het zuidoosten is
kans op een bui.
DAGRECORD I Hoogst 32,4*C in 1922 Laagst 0,4°C in 1955
GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8*0
RIGA
OSKOU
RSCHAU
AT
PARUST M
ÜR1
BOEDAPEST
BOEKAREST
BELGRADO
SOFIA ISTANBOEL
TIRANA
BARCELONA ROME
LISSABON
MALLORCA
TUNIS