ei TONZON 1831° 10° IE3 B51 El k 16 RECEPT WEER Gnocchi in gepofte paprika worstsaus met tomatensalade A 20° 9° 24 Kitchen Vandaag Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Paar dagen droog en warmer verduurzamen? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio ai, Neerslagkans 10% <3>- Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% <3^ Zirikzee 8 8 8 8 9 10 10 10 9 10 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Vrijdag weer plaza WEER IN EUROPA kan goedkoper, leuker en met minder gedoe. Kijk Green Make Over SBS6 zondag 16:25 uur TONZON.nl woensdag 22 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Gnocchi - 500 g kruimige aard appels - 1 ei - 100 g bloem 00+ - grof zeezout Saus - olijfolie - 1 rode ui, 3 tenen knof look - 500 g venkelworst, - 4 rode paprika's - 200 ml room - 2 takjes dragon - 1 stuk Parmezaanse kaas Tomatensalade 4 trostomaten, 2 rode uien 2 el olijfolie, 1 takje dragon, peper en zout Extra: aardappelpers - Doe de aardappels in een grote pan met koud water, breng aan de kook en kook in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en verwijder de schil met je hand. - Knijp de aardappels door een aard appelpers. Scheid het ei en voeg de eidooier samen met bloem en zout toe aan de aardappel, kneed er een deeg van met de hand. - Neem een stuk van het deeg, rol er een dunne worst van en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rol de stukjes over een gnocchiplankje of een vork zodat er ribbels ontstaan. Strooi wat bloem over de gnocchi en laat ze even rusten. - Pof de paprika's op je gasfornuis in de vlam of onder de grill totdat ze zwart geblakerd zijn. Laat iets afkoelen in een plastic zak (dat maakt het pellen straks makkelijker). - Verhit een scheutje olie in een pan. Snipper 1 ui en de knoflook, en fruit in de pan. Snijd de worst in stukjes, doe in de pan bij de ui en knoflook en bak aan alle kanten bruin. - Snijd 4 tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen, ris de blaad jes dragon van de steel. Meng de tomaten, ui, olijfolie en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam Rotterdam on° Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:35 21:36 Maan: A 00:23 08:23 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 26 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:26 -189 23:46 -200 Terneuzen 11:50 -199 Hansweert 00:02 -230 12:18 -211 Roompot buiten 11:15 -137 23:39 -151 Yerseke 00:19 -172 12:36 -155 Krammersluizen West 00:25 -155 12:39 -138 Hoogwater Vlissingen 04:59 235 17:21 212 Terneuzen 05:16 260 17:40 237 Hansweert 05:50 272 18:15 249 Roompot buiten 04:55 176 17:18 154 Yerseke 06:46 198 19:02 179 Krammersluizen West 07:16 178 19:27 158 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Een hogedrukgebied wordt vanavond boven België verwacht. Doordat de luchtdruk ook boven Nederland stijgt, verdwijnen de wolken in de loop van de ochtend van het westen uit. Vanmiddag schijnt in het hele land de zon geregeld. Met een matige noordwestenwind en hooguit 14 graden langs de stranden en 18 verder landinwaarts is het wel fris. Morgen en vrijdag wordt het in de middag warmer. Vlak aan zee is het nog wel fris door de aanlandige wind, maar in de oostelijke provincies ligt het kwik rond 20 of 21 graden. Het aandeel van de zon in het weerbeeld is morgen nog groot. Op vrijdag gaat de zon vaker schuil achter de bewolking, vooral in het zuidoosten is kans op een bui. DAGRECORD I Hoogst 32,4*C in 1922 Laagst 0,4°C in 1955 GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8*0 RIGA OSKOU RSCHAU AT PARUST M ÜR1 BOEDAPEST BOEKAREST BELGRADO SOFIA ISTANBOEL TIRANA BARCELONA ROME LISSABON MALLORCA TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48