Luxe kapsalon a a a a TONZON 18° 11° E! El El El k k k 20 RECEPT WEER 20° 8° Morgen 24'Kitchen Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vandaag Vrijdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Oosten nog warm verduurzamen? WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten tT' 'j v4 Bereidingswijze - Verhit de olie in een (frituur)pan tot 150 °C. Verwarm de oven voor op 275 °C (of de hoogste stand van jouw oven) met de grill aan. Schil en snijd de aardappelen in frieten en spoel ze af onder de kraan om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep de friet droog met keukenpapier. - Frituur de friet in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken en terugkoelen op keukenpapier. Om het terugkoelen te versnellen kun je de friet eventueel een paar minuten in de vriezer doen. - Snijd ondertussen de kippendijen in reepjes. Meng deze met de shoarmakruiden in een kom. WEER in de regio 0; Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% 6 8 8 9 10 9 8 I0 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag weer iplaza) WEER IN EUROPA kan goedkoper, leuker en met minder gedoe. Kijk Green Make Over SBS6 zondag 16:25 uur TONZON.nl maandag 20 mei 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 1 l zonnebloemolie 1 kg agriabonken of vastkokende bonken 600 g kipdijfilet 2 el shoarmakruiden 500 g ijsbergsla 3 tomaten 1 komkommer 8 plakken jong belegen kaas 1 rode ui 1 bos bladpeterselie knoflooksaus sambal zout Extra nodig Frituurpan De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijfilet gaar en goudbruin in circa 10 minuten. Zet apart. - Verhit de frituur tot 200 °C. Frituur de frietjes in circa 3 minuten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout. Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaten en komkommer in blokjes en rode ui in dunne ringen. Leg een laag friet in een bakje, daaroverheen een laag kipdijfiletreepjes en daaroverheen 2 plakjes kaas. Bak deze circa 1 minuut in de oven onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Garneer met ijsbergsla, tomaat, komkommer, rode ui, knoflooksaus en sambal. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 30% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 60% Zon: A 05:38 21:33 Maan: A 23:23 06:55 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 26 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 11:06 11:35 10:49 00:04 00:06 04:35 04:52 05:27 04:28 06:26 07:01 cm -217 -228 -157 -165 -149 245 269 275 183 196 180 uur 23:28 23:53 12:03 23:06 12:21 12:15 17:00 17:18 17:56 16:51 18:50 19:21 cm -211 -222 -238 -152 -170 -153 239 264 271 179 194 179 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start op veel plaatsen met lage bewolking, nevel of lokaal mist. In de loop van de ochtend verbetert het zicht snel, maar vooral in de kustprovincies kan lage bewolking lang hardnekkig blijven. Aan zee en onder lage bewolking wordt het maximaal 15 graden, in de zon kan het landinwaarts 22 graden worden. In het binnenland ontstaan wel buien, met daarbij kans op onweer en veel regen in korte tijd. Morgen trekt veel hoge bewolking over ons land. In het westen komt de zon nog wel door de hoge bewolking heen, in het oosten schijnt maar een waterig zonnetje. Langs de oostgrens valt nog een enkele regenbui. Bij een matige noordwestenwind wordt het 14 tot 18 graden. DAGRECORD Hoogst 29,0*0 in 1910 Laagst -0,1°C in 1965 GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4°C KOP ÜNCHEN BARCELO

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48