Luxe kapsalon
a
a
a
a
TONZON
18°
11°
E!
El
El
El
k
k
k
20 RECEPT WEER
20°
8°
Morgen
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vandaag
Vrijdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Oosten nog warm
verduurzamen?
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
tT' 'j v4
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een (frituur)pan tot
150 °C. Verwarm de oven voor op
275 °C (of de hoogste stand van jouw
oven) met de grill aan. Schil en snijd de
aardappelen in frieten en spoel ze af
onder de kraan om overtollig zetmeel
te verwijderen. Dep de friet droog met
keukenpapier.
- Frituur de friet in 5 minuten gaar. Laat
ze uitlekken en terugkoelen op
keukenpapier. Om het terugkoelen te
versnellen kun je de friet eventueel
een paar minuten in de vriezer doen.
- Snijd ondertussen de kippendijen in
reepjes. Meng deze met de
shoarmakruiden in een kom.
WEER in de regio
0; Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Neerslagkans 10%
6
8
8
9
10
9
8
I0
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
weer
iplaza)
WEER IN EUROPA
kan goedkoper, leuker
en met minder gedoe.
Kijk Green Make Over
SBS6 zondag 16:25 uur
TONZON.nl
maandag 20 mei 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 1 l zonnebloemolie
1 kg agriabonken of
vastkokende bonken
600 g kipdijfilet
2 el shoarmakruiden
500 g ijsbergsla
3 tomaten
1 komkommer
8 plakken jong belegen
kaas
1 rode ui
1 bos bladpeterselie
knoflooksaus
sambal
zout
Extra nodig
Frituurpan
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
- Verhit een scheutje olie in een
koekenpan en bak de kippendijfilet
gaar en goudbruin in circa 10 minuten.
Zet apart.
- Verhit de frituur tot 200 °C. Frituur de
frietjes in circa 3 minuten krokant en
laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng op smaak met zout.
Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaten en
komkommer in blokjes en rode ui in
dunne ringen.
Leg een laag friet in een bakje,
daaroverheen een laag
kipdijfiletreepjes en daaroverheen
2 plakjes kaas. Bak deze circa 1 minuut
in de oven onder de grill totdat de
kaas gesmolten is.
Garneer met ijsbergsla, tomaat,
komkommer, rode ui, knoflooksaus en
sambal.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 30%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 60%
Zon: A 05:38 21:33
Maan: A 23:23 06:55
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 26 mei
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
11:06
11:35
10:49
00:04
00:06
04:35
04:52
05:27
04:28
06:26
07:01
cm
-217
-228
-157
-165
-149
245
269
275
183
196
180
uur
23:28
23:53
12:03
23:06
12:21
12:15
17:00
17:18
17:56
16:51
18:50
19:21
cm
-211
-222
-238
-152
-170
-153
239
264
271
179
194
179
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start op veel plaatsen met
lage bewolking, nevel of lokaal mist.
In de loop van de ochtend verbetert
het zicht snel, maar vooral in de
kustprovincies kan lage bewolking
lang hardnekkig blijven. Aan zee
en onder lage bewolking wordt het
maximaal 15 graden, in de zon kan het
landinwaarts 22 graden worden. In
het binnenland ontstaan wel buien,
met daarbij kans op onweer en veel
regen in korte tijd. Morgen trekt veel
hoge bewolking over ons land. In het
westen komt de zon nog wel door de
hoge bewolking heen, in het oosten
schijnt maar een waterig zonnetje.
Langs de oostgrens valt nog een
enkele regenbui. Bij een matige
noordwestenwind wordt het 14 tot 18
graden.
DAGRECORD Hoogst 29,0*0 in 1910 Laagst -0,1°C in 1965
GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4°C
KOP
ÜNCHEN
BARCELO