a a a a a a Tagliatelle in makkelijke roomsaus met prosciutto 16° 9° 20° 10° 20° 10° 11° E! El El El k k k k 12 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Maandag 16° Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Meer bewolking WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 17 WEERSVERWACHTING NEDERLAND 8 9 6 9 8 9 WEER IN EUROPA lAAAP I r t r 7771 TONZON.NL/VLOERISOLATIE MAAK VLOERVERWARMING EFFECTIEVER Vandaag Morgen Zaterdag Zondag donderdag 16 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 600 g gedopte tuin bonen (evt. diepvries) - 400 g tagliatelle (gedroogd of koelvers) - zout en peper - 85 g roomboter - 200 ml slagroom - 100 g pecorino (stuk) en een beetje extra voor het bestrooien - nootmuskaat - 1 teentje knoflook - 2 takjes bonenkruid of (citroen)tijm - 1 citroen - 150 g prosciutto - Haal de tuinbonen uit hun schilletje (dubbeldoppen). - Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en blancheer de tuinbonen in 1-2 minuten nét gaar. Schep uit de pan en bewaar het kookwater voor de pasta. - Laat voor de saus 70 gram van de boter smelten. Voeg de room erbij en verwarm. Rasp de kaas boven de pan. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. - Pel de knoflook en snipper deze. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin het bonenkruid met de knoflook. - Boen de citroen en rasp 2-3 thee lepels van de schil boven de pan. Voeg de tuinbonen toe. Pers de helft van de citroen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Scheur driekwart van de prosciutto in stukjes en meng die door de roomsaus. - Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de ver pakking. - Houd wat van het kookwater apart. Giet de pasta af en meng deze met de roomsaus. - Verdeel de tagliatelle met saus over de borden en schep de tuinbonen erop. - Leg er een plakje ham op, rasp er pecorino over en bestrooi met peper. Garneer met bonenkruid. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 08:12 08:40 09:05 08:08 09:16 cm -207 -220 -234 -156 -180 uur 20:35 21:00 21:25 20:45 21:46 cm -183 -197 -212 -131 -156 Krammersluizen West 09:16 -167 21:50 -143 Rotterdam Rotterdam Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen nntwei pen Hoogwater Vlissingen 01:35 185 14:06 223 Terneuzen 01:55 209 14:22 248 Hansweert 02:25 225 14:57 264 Roompot buiten 01:39 131 14:04 168 Yerseke 03:16 158 15:48 195 Krammersluizen West 02:54 140 16:05 176 Neerslagkans 20% -«<4> Neerslagkans 30% Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% Neerslagkans 60% PARIJS Zon: A 05:43 21:27 Maan: A 18:21 05:08 Volgende maanfase: Volle maan - 18 mei 0mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD I Hoogst 29,60 in 20001 Laagst -0,7°C in 1941 GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4*0 Vandaag start met zon, maar vanuit het oosten neemt in de loop van de dag de bewolking toe en uiteindelijk valt er lichte regen of motregen in vooral de noordoostelijke helft van het land. Voor de regen uit wordt het 13 tot 17 graden. Vanavond en vannacht is het bewolkt met soms een spat regen. Het kwik daalt naar ongeveer 8 graden. Morgen houdt bewolking de overhand, soms komt ook even de zon tevoorschijn. Droog blijft het niet, maar de temperatuur weet wel op te lopen naar zo'n 16 graden. In het weekend gaat de temperatuur verder omhoog. Zaterdag op veel plaatsen 20 graden, zondag lokaal tegen 25 graden. De kans op een regen- of onweersbui blijft wel bestaan. Wilfred Janssen W@Weerplaza Bespaar slim en effectief energie met TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens. Werkt 3x beter dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmtestraling door uitstraling minder vocht in huis 15° 9°

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56