a
a
a
a
a
a
Tagliatelle in
makkelijke
roomsaus met
prosciutto
16°
9°
20°
10°
20°
10°
11°
E!
El
El
El
k
k
k
k
12 RECEPT WEER
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Maandag
16°
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Meer bewolking
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
17
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
8
9
6
9
8
9
WEER IN EUROPA
lAAAP
I r t r 7771
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
MAAK
VLOERVERWARMING
EFFECTIEVER
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
donderdag 16 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 600 g gedopte tuin
bonen (evt. diepvries)
- 400 g tagliatelle
(gedroogd of koelvers)
- zout en peper
- 85 g roomboter
- 200 ml slagroom
- 100 g pecorino (stuk) en
een beetje extra voor het
bestrooien
- nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes bonenkruid of
(citroen)tijm
- 1 citroen
- 150 g prosciutto
- Haal de tuinbonen uit hun schilletje
(dubbeldoppen).
- Breng een pan met ruim water aan de
kook. Voeg flink wat zout toe en
blancheer de tuinbonen in 1-2 minuten
nét gaar. Schep uit de pan en bewaar
het kookwater voor de pasta.
- Laat voor de saus 70 gram van de
boter smelten. Voeg de room erbij en
verwarm. Rasp de kaas boven de pan.
Breng op smaak met nootmuskaat,
zout en peper.
- Pel de knoflook en snipper deze. Verhit
de overige boter in een koekenpan en
fruit hierin het bonenkruid met de
knoflook.
- Boen de citroen en rasp 2-3 thee
lepels van de schil boven de pan. Voeg
de tuinbonen toe. Pers de helft van de
citroen erboven uit. Breng op smaak
met zout en peper. Scheur driekwart
van de prosciutto in stukjes en meng
die door de roomsaus.
- Kook ondertussen de tagliatelle
volgens de aanwijzingen op de ver
pakking.
- Houd wat van het kookwater apart.
Giet de pasta af en meng deze met de
roomsaus.
- Verdeel de tagliatelle met saus over de
borden en schep de tuinbonen erop.
- Leg er een plakje ham op, rasp er
pecorino over en bestrooi met peper.
Garneer met bonenkruid.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
08:12
08:40
09:05
08:08
09:16
cm
-207
-220
-234
-156
-180
uur
20:35
21:00
21:25
20:45
21:46
cm
-183
-197
-212
-131
-156
Krammersluizen West 09:16 -167 21:50 -143
Rotterdam
Rotterdam
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
nntwei pen
Hoogwater
Vlissingen
01:35
185
14:06
223
Terneuzen
01:55
209
14:22
248
Hansweert
02:25
225
14:57
264
Roompot buiten
01:39
131
14:04
168
Yerseke
03:16
158
15:48
195
Krammersluizen West
02:54
140
16:05
176
Neerslagkans 20%
-«<4> Neerslagkans 30%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 60%
PARIJS
Zon: A 05:43 21:27
Maan: A 18:21 05:08
Volgende maanfase:
Volle maan - 18 mei
0mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD I Hoogst 29,60 in 20001 Laagst -0,7°C in 1941
GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4*0
Vandaag start met zon, maar vanuit
het oosten neemt in de loop van de
dag de bewolking toe en uiteindelijk
valt er lichte regen of motregen in
vooral de noordoostelijke helft van het
land. Voor de regen uit wordt het 13
tot 17 graden. Vanavond en vannacht
is het bewolkt met soms een spat
regen. Het kwik daalt naar ongeveer
8 graden. Morgen houdt bewolking
de overhand, soms komt ook even
de zon tevoorschijn. Droog blijft het
niet, maar de temperatuur weet wel
op te lopen naar zo'n 16 graden. In het
weekend gaat de temperatuur verder
omhoog. Zaterdag op veel plaatsen
20 graden, zondag lokaal tegen 25
graden. De kans op een regen- of
onweersbui blijft wel bestaan.
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Bespaar slim en effectief energie met
TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens.
Werkt 3x beter dan nieuwbouw:
hogere isolatiewaarde
minder warmtestraling door uitstraling
minder vocht in huis
15°
9°