a a a a a a 16 RECEPT WEER Italiaanse visstoof met cannellinibonen 16° 6° JSmL 17° 6° 9° 19° 10° 20° 10° E! El El El k k k k 24'Kitchen Vandaag Morgen Vrijdag 17° Zaterdag Zondag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Dalende luchtdruk WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 16 WEERSVERWACHTING NEDERLAND 8 8 9 5 9 8 WEER IN EUROPA lAAAP I T T T 7771 TONZON.NL/VLOERISOLATIE Zaterdag MAAK VLOERVERWARMING EFFECTIEVER Vandaag Morgen Vrijdag woensdag 15 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 2 witte uien - 3 teentjes knoflook - olijfolie - 3 winterpenen - 3 stengels bleekselderij - halve bos salie - 1 bos bladpeterselie - 200 ml witte wijn - 1 blik tomatenblokjes - 1 l groentebouillon - 2 blikken cannellinibonen - 600 g schelvisfilet - zout Extra nodig: - braadpan - koekenpan - zeef - Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm een goede scheut olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en ui totdat ze glazig zijn. - Schil de winterpenen en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Doe in de pan en fruit circa 3 minuten mee. - Snijd de salie en de steeltjes van de bladpeterselie fijn en doe in de pan. - Voeg de wijn, bliktomaten en groente bouillon toe in de pan en laat ongeveer 5 minuten inkoken. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. - Strooi een snufje zout over de huid van de vis. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schelvisfilet circa 6 minuten op de huid totdat deze knapperig is. - Leg de vis met de huid naar boven in de stoof en laat deze nog ongeveer 2 minuten meegaren in de stoof. Pluk ondertussen de peterselieblaadjes. Garneer de stoof met de blaadjes bladpeterselie en een scheutje olijfolie. Serveer in een diep bord. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:16 07:36 08:00 07:25 08:10 Krammersluizen West 08:16 cm -190 -202 -217 -148 -174 -159 uur 19:40 20:08 20:30 19:58 20:50 20:55 cm -168 -181 -196 -124 -149 -136 Rotterdam Rotterdam Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Hoogwater Vlissingen 00:37 162 13:15 203 Terneuzen 00:58 185 13:29 227 Hansweert 01:26 202 14:01 245 Roompot buiten 00:47 114 13:15 154 Yerseke 02:10 141 14:46 182 Krammersluizen West 01:54 128 14:45 166 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% PARIJS MÜNCHEN IRDEAUX -GRADO SOFIA LISSABON Zon: A 05:45 21:26 Maan: A 17:00 04:47 Volgende maanfase: Volle maan - 18 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 28,9*0 in 1992 I Laagst -0,4°C in 1909 GEMIDDELD Minimum 7,90 I Maximum 18,40 Michiel Severin @Weerplaza Afgelopen maandag was de luchtdruk recordhoog met waarden van meer dan 1040 hPa. Inmiddels is de luchtdruk aan het dalen. Toch is de druk met 1030 hPa deze woensdag nog hoog genoeg om wolken amper een kans te geven. Het blijft dus droog en de zon schijnt flink. De wind komt uit noord tot noordoost en waait matig, 3 of 4 Bft. Het wordt 15 tot 18 graden. Donderdag en vrijdag zet de daling van de luchtdruk door. De wind draait naar oost en blaast bewolking naar Nederland. In de loop van donderdag wordt het daardoor bewolkt en misschien valt er ook al een bui. Vrijdag volgen er meer wolken en buien en ook in het weekend is het wisselvallig. Het wordt dan 18 tot 22 graden. TUNIS Bespaar slim en effectief energie met TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens. Werkt 3x beter dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmtestraling door uitstraling minder vocht in huis CANARISCHE EILANDEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48