a
a
a
a
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Sticky tempé en
wokgroenten
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vandaag
Morgen
kJ
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Morgen Zonnig weerbeeld
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
X
r*;
Bereidingswijze
WEER in de regio
n15
8
8
8
9
9
5
6
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Donderdag
Vrijdag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
MAAK
VLOERVERWARMING
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
dinsdag 14 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 400 g pandanrijst
- 2 cm gember
Tempé
- 400 g tempé
- neutrale olie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 6 el ketjap
Komkommersalade
- 1 komkommer
- 5 el witte balsamicoazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- halve rode peper
Wokgroenten
- 400 g peultjes
- neutrale olie
- 1 teen knoflook
- Snijd de gember in plakjes. Kook de
rijst volgens de aanwijzing op de
verpakking met de plakjes gember en
een snufje zout.
- Verhit een laag olie in een hapjespan.
Snijd de tempé in dunne plakken en
bak aan beide kanten bruin. Haal de
tempé uit de pan en laat uitlekken op
keukenpapier.
- Snijd 1 rode peper en 2 tenen knoflook
grof. Schil en snipper de gember. Fruit
dit in dezelfde hapjespan (waar de olie
nog in zit). Voeg daarna 4 el suiker toe,
laat even staan tot de suiker smelt en
blus af met de sojasaus en ketjap.
Voeg een scheut water toe, breng aan
de kook en laat inkoken.
- Snijd ondertussen de komkommer in
de lengte door en verwijder de
zaadlijsten met een lepel, snijd in
schuine dunne plakjes. Snipper een
halve peper en meng met de kom
kommer, azijn en 1 eetlepel suiker.
- Voeg de tempé bij de marinade in de
pan en glaceer aan beide kanten.
- Pel 1 teen knoflook en snijd in plakjes.
Verhit olie in een wok op hoog vuur en
bak daarin kort de peultjes en knof
look.
- Verdeel de rijst over de borden en
serveer met de tempé, peultjes en
komkommer.
- Verwarm de pan waar de sticky saus
van de tempé in zit en doe er een
scheutje water bij. Giet een klein
beetje van de saus over de tempé.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 20% -*0- Neerslagkans 50%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:46 21:24
Maan: A 15:40 04:25
Volgende maanfase:
Volle maan - 18 mei
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
05:56
-179
18:36
-154
Terneuzen
06:16
-189
19:05
-164
Hansweert
06:45
-203
19:20
-179
Roompot buiten
05:44
-141
18:58
-116
Yerseke
07:00
-168
19:44
-141
Krammersluizen West
06:55
-152
19:45
-127
Hoogwater
Vlissingen
12:06
183
Terneuzen
12:25
206
Hansweert
00:16
186
12:55
224
Roompot buiten
12:15
139
Yerseke
00:50
130
13:36
167
Krammersluizen West
00:38
119
13:25
154
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
De dag start fris, maar al snel stijgt
de temperatuur met behulp van de
zon die vandaag uitbundig schijnt.
Het blijft overal droog en vanmiddag
wordt het zo'n 14 graden in het
noorden en 16 of 17 graden dieper
landinwaarts. De wind waait uit
noordelijke richtingen en is matig.
Morgen is het opnieuw vrij zonnig
en het kan het op veel plaatsen een
graadje warmer worden als de wind
uit het noordoosten gaat waaien.
Soms is er een wolkenveldje, maar het
blijft droog. Vanaf donderdag wordt
de aangevoerde lucht vochtiger en
komt er ook meer bewolking in het
weerbeeld. Vrijdag en in het weekend
kan er een bui vallen, maar is het ook
zacht met lokaal 20 graden. De wind
blijft noordoost.
DAGRECORD I Hoogst 29,713 in 1943 Laagst -0,4°C in 1902
GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4°C
GLASGOW
Bespaar slim en effectief energie met
TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens.
Werkt 3x beter dan nieuwbouw:
hogere isolatiewaarde
minder warmtestraling door uitstraling
minder vocht in huis