a a a a IE3 B51 1E3 B51 k k k k 16 RECEPT WEER Sticky tempé en wokgroenten 24'Kitchen Vandaag Morgen Donderdag Vandaag Morgen kJ Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Morgen Zonnig weerbeeld WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten X r*; Bereidingswijze WEER in de regio n15 8 8 8 9 9 5 6 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Donderdag Vrijdag weer iplaza WEER IN EUROPA MAAK VLOERVERWARMING TONZON.NL/VLOERISOLATIE dinsdag 14 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 400 g pandanrijst - 2 cm gember Tempé - 400 g tempé - neutrale olie - 1 rode peper - 2 tenen knoflook - 2 cm gember - 4 el bruine basterdsuiker - 4 el sojasaus - 6 el ketjap Komkommersalade - 1 komkommer - 5 el witte balsamicoazijn - 1 el bruine basterdsuiker - halve rode peper Wokgroenten - 400 g peultjes - neutrale olie - 1 teen knoflook - Snijd de gember in plakjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met de plakjes gember en een snufje zout. - Verhit een laag olie in een hapjespan. Snijd de tempé in dunne plakken en bak aan beide kanten bruin. Haal de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. - Snijd 1 rode peper en 2 tenen knoflook grof. Schil en snipper de gember. Fruit dit in dezelfde hapjespan (waar de olie nog in zit). Voeg daarna 4 el suiker toe, laat even staan tot de suiker smelt en blus af met de sojasaus en ketjap. Voeg een scheut water toe, breng aan de kook en laat inkoken. - Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel, snijd in schuine dunne plakjes. Snipper een halve peper en meng met de kom kommer, azijn en 1 eetlepel suiker. - Voeg de tempé bij de marinade in de pan en glaceer aan beide kanten. - Pel 1 teen knoflook en snijd in plakjes. Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak daarin kort de peultjes en knof look. - Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tempé, peultjes en komkommer. - Verwarm de pan waar de sticky saus van de tempé in zit en doe er een scheutje water bij. Giet een klein beetje van de saus over de tempé. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 20% -*0- Neerslagkans 50% Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:46 21:24 Maan: A 15:40 04:25 Volgende maanfase: Volle maan - 18 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 05:56 -179 18:36 -154 Terneuzen 06:16 -189 19:05 -164 Hansweert 06:45 -203 19:20 -179 Roompot buiten 05:44 -141 18:58 -116 Yerseke 07:00 -168 19:44 -141 Krammersluizen West 06:55 -152 19:45 -127 Hoogwater Vlissingen 12:06 183 Terneuzen 12:25 206 Hansweert 00:16 186 12:55 224 Roompot buiten 12:15 139 Yerseke 00:50 130 13:36 167 Krammersluizen West 00:38 119 13:25 154 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza De dag start fris, maar al snel stijgt de temperatuur met behulp van de zon die vandaag uitbundig schijnt. Het blijft overal droog en vanmiddag wordt het zo'n 14 graden in het noorden en 16 of 17 graden dieper landinwaarts. De wind waait uit noordelijke richtingen en is matig. Morgen is het opnieuw vrij zonnig en het kan het op veel plaatsen een graadje warmer worden als de wind uit het noordoosten gaat waaien. Soms is er een wolkenveldje, maar het blijft droog. Vanaf donderdag wordt de aangevoerde lucht vochtiger en komt er ook meer bewolking in het weerbeeld. Vrijdag en in het weekend kan er een bui vallen, maar is het ook zacht met lokaal 20 graden. De wind blijft noordoost. DAGRECORD I Hoogst 29,713 in 1943 Laagst -0,4°C in 1902 GEMIDDELD Minimum 7,9°C Maximum 18,4°C GLASGOW Bespaar slim en effectief energie met TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens. Werkt 3x beter dan nieuwbouw: hogere isolatiewaarde minder warmtestraling door uitstraling minder vocht in huis

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48