a a a a P 14° 9° 14° 6° 14° 3° E! El El El k k k k 20 RECEPT WEER Zalm met aardappel, venkel en aioli 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Zondag Maandag Dinsdag Waterstanden Morgen t Zon/maan Vanmiddag meer zon Neerslag S Weeradvies ■3HSJEIEES WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag weer iplaza 8 8 9 9 8 8 6 5 WEER IN EUROPA /ZZ'j VOORDEEL VRIJDAG jL JOSÉ Morgen Zondag Maandag vrijdag 10 mei 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 35 minuten - 800 g aardappels - zout en peper - halve bos bospeen - halve tl anijszaad - 3-4 tenen knoflook - 2 eidooiers - 1-2 citroenen - zonnebloemolie - 2 venkelknollen - 1 el witte balsamicoazijn - olijfolie - 4 zalmfilets met huid Extra nodig: - vijzel - rasp (eventueel) - dunschiller - mandoline (eventueel) of kaasschaaf De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout, in circa 20 minuten. - Schil de wortels met een dunschiller en snijd het loof op 2-3 cm af. Halveer eventueel grotere wortels in de lengte. Blancheer de wortels beetgaar in kokend gezouten water. - Rooster het anijszaad enkele minuten in een droge koekenpan. Kneus het zaad in een vijzel. - Pel de knoflook en wrijf met de vijzel fijn of rasp op een fijne rasp. Doe in een kom. Voeg de eidooiers en zout en peper toe. Knijp een halve citroen uit boven de kom. Begin te kloppen en voeg eerst druppelsgewijs, later in een dun straaltje 500-600 ml zonnebloem olie toe, tot je een dikke aioli hebt. - Giet de wortels af, doe ze terug in de pan en zet terug op het vuur. Voeg een scheut olijfolie, zout, peper en het anijszaad toe. Zodra het begint te sputteren, draai je het vuur uit. Hussel de pan om de wortels te glaceren. - Schaaf of snijd de venkelknollen fijn op een mandoline, met een dunschiller of een kaasschaaf. Bewaar het loof. Maak de gesneden venkel aan met de witte balsamico, een scheut olijfolie, een kneepje citroensap, zout en peper. - Giet de aardappels af en laat ze uitdampen. - Snijd de huid van de zalmfilets in met een scherp mes en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm rosé in een scheut olijfolie in een hete koekenpan. Bak de zalm eerst op de huidkant en draai niet te snel om, pas als de huid bruin is. Snijd partjes citroen. - Serveer de zalm met de venkel, wortels en aardappels. Lepel de aioli erop. Bestrooi met fijngesneden venkelloof. Serveer er parten citroen bij. <3K Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 01:30 01:56 02:25 01:20 02:40 cm -197 -208 -219 -150 -173 uur 13:56 14:20 14:46 13:45 15:06 cm -184 -195 -208 -138 -159 Krammersluizen West 02:46 -152 15:06 -142 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 07:19 221 19:46 190 Terneuzen 07:38 246 20:06 214 Hansweert 08:07 256 20:37 225 Roompot buiten 07:17 168 19:45 137 Yerseke 09:02 188 21:28 162 Krammersluizen West 08:27 163 20:58 141 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10 DAGRECORD Hoogst 28,9*0 in 1976 I Laagst -1,5°C in 1920 GEMIDDELD Minimum 6,90 Maximum 16,80 Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start bewolkt. Vooral in het zuiden en oosten van het land kan uit dikkere bewolking ook wat regen of een bui vallen. Vanmiddag breekt vanuit het noordwesten de zon steeds vaker door. In het zuiden gaat dit wat moeizamer omdat er stapelwolken blijven ontstaan, een enkel exemplaar groeit ook uit tot een regenbui. Het wordt 12 tot 15 graden en de westenwind is zwak tot matig. Morgen zorgt een wegtrekkend lagedrukgebied voor bewolking en regen in de zuidoostelijke helft van het land. In het noorden is het zo goed als droog met ook wat zon. Het wordt 12 tot 14 graden. Zondag blijft het overal zo goed als droog. Er is meer zon, maar aan de temperatuur verandert weinig. Zon: A 05:53 21:18 Maan: A 10:25 02:09 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 12 mei 2 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 3 dagen Onbezorgd genieten in 't Gooi Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier Ontvangst met koffie of thee 2 x overnachting inclusief ontbijt 1x3-gangendiner Informatiepakketje Gratis WiFi en parkeren 1 ^v^jy l Vanaf1juliverblijfjevoor€99p.p.^L pp J Aankomst t/m 31-07-2019 TF7 y nl.' FLETCHER HOTELS WWW.FLETCH ER. N L/VRIJ DAG 0347 - 750 490 12° 3° BRUSSEL- „LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN ZÜRICH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56