Scheldekraan keert terug in Vlissingen Kids jammen in De Spot 9 BOVEN ZEE SPECIALITEITEN De naam Boven Zee hoeft geen verklaring. Uit elk raam van het Vlissingse restaurant kijk je op zee. donderdag 9 mei 2019 Vlissingen Het luxe etablissement Boven Zee ligt niet al leen boven het strand en de zee, maar ook boven Panta Rhei, het bekendste strandpaviljoen van Vlissingen op het Nollestrand aan het eind van de boulevard. Tot be gin dit jaar was Boven Zee nog Boka Bizarro Beach, maar met het vertrek van mede-eigenaar Roger Mastbooms besloot Willem-Jan Buijs het over een andere boeg te gooien. Buijs is ook eigenaar van Panta Rhei, de strandtent voor 'een hapje en een drankje in ongedwongen eetcafé-stijl'. Dat geeft hem de gele genheid het aanbod van de twee gelegenheden op elkaar af te stem men, juist door ze van elkaar te la ten verschillen. Boven Zee wil niet elitair zijn, maar profileert zich toch wat meer als chic restaurant op stand. Meer dan het voormalige restaurant richt Boven Zee zich op de vruchten van de zee. Mosselen, oesters, kreeft en in Zeeland ge kweekte kingfish zijn de parels van de kaart en laten zien dat Boven Zee lekkernijen uit de zee koestert. Luxe en puur Roomser dan de paus is Buijs niet. Boven Zee richt zich 'op luxe, pure producten van de Zeeuwse na tuur'. Maar niet ten koste van alles, de prijs voorop. ,,We blijven zoveel mogelijk in de buurt voor de in grediënten van onze menu's. Een vis als paling staat ook op het menu. En de kreeft is nog afkom stig uit Canada. Mocht de Ooster- scheldekreeft niet te betalen zijn, dan blijft dat ook in het seizoen zo. De Canadese kreeften zijn hier wel vers uit het aquarium te halen. Alles wat je in zee kunt vangen, krijg je hier vers op je bord." Met bijzondere schalen 'fruits de mer', een keur aan visspeciali- teiten uit zee, wil Boven Zee zich echt onderscheiden. Maar ook vlees en groenten komen zoveel mogelijk uit de buurt. ,,De sfeer in het restaurant is natuurlijk net wat anders dan beneden. Het menu is luxer en uitgebreider, de tafels ge- Alles wat je in zee kunt vangen, krijg je hier vers op je bord dekt met mooi servies." De restauranthouder benadrukt dat Boven Zee zich wel richt op een 'wat luxer segment, maar af kerig is van gepriegel en gepruts'. ,,We koken met kwalitatief hoog staande producten en serveren een eerlijk, goed bord eten. Altijd lactose- en glutenvrij. Een kan wa ter en een mandje brood serveren we standaard zonder dat je die op de rekening terugvindt." Reclame Boven Zee is net voor Pasen open gegaan, maar Buijs en zijn team hebben nog niet veel ruchtbaar heid gegeven aan het bestaan van het nieuwe restaurant. ,,We heb ben een site, maar hebben nog niet echt uitgedragen dat we er zijn. De reclamecampagne begint nu zo'n beetje. Voor moederdag doen we wel wat leuke dingen." Met de opening van Boven Zee is Buijs weer wat vaker aan de Nol- ledijk te vinden. Maar de dage lijkse leiding van het nieuwe res taurant laat hij over aan dochter Roxy de Feijter. Samen met chef kok Josee Wiskerke en een inge speeld keuken- en bedienings team zorgen die er voor dat gasten geheel tot rust komen en alleen maar van het uitzicht en het geser veerde hoeven te genieten. Buijs: ,,Dat ze daarin slagen, bewijzen de reacties die ik krijg en vooral op sociale media zie passeren. Dege nen die al eens geweest zijn, vin den Boven Zee een aanwinst voor Vlissingen." De Scheldekraan staat volgende week weer in volle glorie bij Het Dok in het Vlissingse Scheldekwar- tier. De fundering op de nieuwe plek voor de Machinefabriek is uitgehard, zodat de aannemer maandag kan beginnen met de voorbereidingen voor de opbouw. Het onderstel wordt dinsdag op zijn plaats gezet, zodat een dag later de giek op het on derstel kan worden gehesen. In to taal komen er drie hijskranen en zes vrachtwagens aan te pas om de kraan een nieuwe vaste plek in zijn natuurlijke omgeving te geven. Belangstellenden kunnen de 'ver- huizing' van de kraan volgen vanaf een tribune op de Peperdijk, aan de overkant van Het Dok. De Jan Weugkade is tijdens de verplaatsing van onderstel en giek verboden ter rein vanwege de veiligheid. De ge meente begrijpt dat veel Vlissingers en Scheldeliefhebbers van buiten de hij soperaties willen volgen. Dinsdag 14 en woensdag 15 mei zorgt de ge meente voor koffie en thee voor tri buneklanten. 'Kraankijkers' krijgen om 10.30 en om 15.00 uur een bakkie troost op de tribune. Het mag vanwege de veiligheid niet te hard waaien; anders wordt het werk een week later uitgevoerd. Op de gemeentelijke website is eind van de week te zien of het doorgaat. MIDDELBURG Alsof gitaarles van goede muzikanten al niet bijzon der is, mochten Eddy's Kids giste ren ook nog eens jammen in pop podium De Spot in Middelburg én spelen met oude instrumenten en apparatuur van popgroep Bl0f. De scholieren die meedoen aan de gitaarworkshops van Kunste ducatie Walcheren sloten voor een middag aan bij PopAanZee Kickstart en kregen onder meer uitleg van bassist Brian van Es (roze blouse) van de Middel burgse band PEER. PopAanZee Kickstart richt zich op iets oudere kinderen en op meer verschillende instrumenten van Eddy's Kids. Beide projecten hopen elkaar te versterken door deze kennismaking. Op 3 juli stappen de leerlingen van de Mid delburgse scholen Franciscus- school, Palmenhof, Wilgenhof en het Talent die meedoen aan Eddy's Kids het podium op in De Spot om te laten zien wat ze ge leerd hebben. De presentatie is vrij te bezoeken. GO Nieuw strandrestaurant op stand René Hoonhorst - Eigenaar Willem-Jan Buijs Informatie: bovenzee.com René Hoonhorst Vlissingen FOTO RUBEN OREEL Gastvrouw-bedrijfsleidster Roxy de Feijter, eigenaar Willem-Jan Buijs en chef-kok Josee Wiskerke (vlnr) geven leiding aan het nieuwe restaurant Boven Zee. foto dirk-jan gjeltema

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 37