a a a a 20 RECEPT WEER 9°^ 5° 10° 5° 10)° 5° 12° 5° E! El El El k k k k €79 24 Kitchen Frisse courgette- tuinbonenlasagne met ricotta en munt Vandaag Morgen Zondag Maandag Vandaag Morgen Dinsdag Zon/maan Neerslag S Waterstanden Weeradvies Vooral noorden buien WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio i 6 3 9 8 2 6 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag weer plaza WEER IN EUROPA ■iA vrijdag 3 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4-6 personen Bereiding: 25 minuten en 20 minuten wachttijd 2 courgettes, olijfolie, (grof zee)zout en peper, 40 g roomboter, 40 g bloem, 2-3 teentjes knoflook, 250 ml water, 250 ml room, 300 g tuinbonen (vers of diep vries), 2 citroenen, bosje munt, 5 takjes verse tijm, 500 g verse lasagnevellen 500 g ricotta Optioneel: 1 bos bosuien, 250 ml groentebouillon, 300 g doperwten (vers of diepvries), 75 g Parme zaanse kaas, 75 g rucola Extra nodig: grillpan, rasp, lasagneschaal v- - fët Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de grillpan. - Snijd de courgettes in lange dunne plakken, wrijf ze in met olie, bestrooi met zout en gril in de hete grillpan. - Laat in een braadpan de boter smelten. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd het witte deel van de bosuien in ringetjes en voeg ze met de knoflook bij de boter. Fruit, zonder te laten kleuren. Bewaar het bosui-groen voor garnering. - Voeg de bloem toe in de pan en laat de roux al omscheppend op laag vuur garen (de roux is eerst korrelig en is gaar wanneer hij weer een beetje gaat 'lopen'). - Voeg al roerend de bouillon en de room erbij en laat binden tot een dikke saus. Roer de tuinbonen en doperwten erdoor. Verdun eventueel met een extra scheut room of bouillon. Rasp de schil van de citroen boven de pan. Snijd de munt en tijm en voeg die toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag saus in de ovenschaal, leg hierop lasagnevellen en besmeer deze met ricotta. Rasp er Parmezaan se kaas over. Verdeel er nog een laag saus en courgetteplakken over. Herhaal alles nogmaals. Eindig met courgette, ricotta en Parmezaanse kaas. Bak de lasagne circa 20 minuten in de oven. Maak de rucola aan met citroensap, olijfolie, zout en peper. Snijd de bosui in schuine dunne ringen. Haal de lasagne uit de oven, snijd in stukken. Leg er bosui op en rasp er citroenschil over. Serveer met de rucola. Neerslagkans 50% <5> Neerslagkans 30% £5^ Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 60% j3 Neerslagkans 50 Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:05 21:07 Maan: A 06:05 19:18 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 05 mei 1 mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:26 -198 21:35 -182 Terneuzen 09:55 -209 22:05 -193 Hansweert 10:18 -223 22:32 -208 Roompot buiten 09:19 -150 21:26 -131 Yerseke 10:42 -172 23:05 -156 Krammersluizen West 10:35 -157 22:56 -139 Hoogwater Vlissingen 03:06 197 15:22 224 Terneuzen 03:26 222 15:45 249 Hansweert 03:57 239 16:18 266 Roompot buiten 03:05 140 15:25 166 Yerseke 04:45 169 17:02 194 Krammersluizen West 04:40 153 17:15 174 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start fris met in het noordoosten kans op vorst aan de grond. Overdag is het overal wisselend bewolkt en in de loop van de dag vallen vooral in de noordelijke helft buien. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en de temperatuur loopt op naar 9 tot 11 graden. Vanavond en vannacht neemt de buiigheid wat af. Het blijft wisselend bewolkten in opklaringen kan het lokaal licht vriezen. Overdag hebben we opnieuw een afwisseling van zon en stapelwolken. Verspreid over het land vallen buien, in Zuid Limburg ook met kans op een vlok natte sneeuw. Ook zondag staan buien op het programma, tussendoor is er wel wat zon. Ook in het weekend wordt het maximaal 10 graden. DAGRECORD Hoogst 25,5'C in 1990 I Laagst-2,3°C in 1967 GEMIDDELD Minimum 6,9C Maximum 16,8C LUXEMBURG PARIJS MONCHEN LISSABON CAN ARISCHE EILANDEN ,00? V ;Tl <3 éüqpA VOORDEEL VRIJDAG 3 dagen Nabij Giethoorn Hotel-Restaurant De Eese-Giethoorn Welkomstdrankje 2 x overnachting inclusief ontbijt 1 x 2-gangen diner Gratis entree tot de sauna Informatiepakketje Gratis WiFi en parkeren Vanaf 1juni verblijfje voor €89 Aankomsttfm 18-07-2019 P.R FLETCHER HOTELS WWW.FLETCHER.NL/VRIJDAG 0347 - 750 490

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56