a
a
a
a
20 RECEPT WEER
9°^
5°
10°
5°
10)°
5°
12°
5°
E!
El
El
El
k
k
k
k
€79
24 Kitchen
Frisse courgette-
tuinbonenlasagne
met ricotta en munt
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Vandaag
Morgen
Dinsdag
Zon/maan
Neerslag
S
Waterstanden
Weeradvies
Vooral noorden
buien
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
i
6
3
9
8
2
6
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zondag
Maandag
weer
plaza
WEER IN EUROPA
■iA
vrijdag 3 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4-6 personen
Bereiding: 25 minuten en
20 minuten wachttijd
2 courgettes, olijfolie, (grof
zee)zout en peper, 40 g
roomboter, 40 g bloem, 2-3
teentjes knoflook, 250 ml
water, 250 ml room, 300 g
tuinbonen (vers of diep
vries), 2 citroenen, bosje
munt, 5 takjes verse tijm,
500 g verse lasagnevellen
500 g ricotta
Optioneel: 1 bos bosuien,
250 ml groentebouillon,
300 g doperwten (vers of
diepvries), 75 g Parme
zaanse kaas, 75 g rucola
Extra nodig: grillpan, rasp,
lasagneschaal
v- - fët
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de grillpan.
- Snijd de courgettes in lange dunne
plakken, wrijf ze in met olie, bestrooi
met zout en gril in de hete grillpan.
- Laat in een braadpan de boter
smelten. Pel en snijd de knoflook grof.
Snijd het witte deel van de bosuien in
ringetjes en voeg ze met de knoflook
bij de boter. Fruit, zonder te laten
kleuren. Bewaar het bosui-groen voor
garnering.
- Voeg de bloem toe in de pan en laat
de roux al omscheppend op laag vuur
garen (de roux is eerst korrelig en is
gaar wanneer hij weer een beetje gaat
'lopen').
- Voeg al roerend de bouillon en de
room erbij en laat binden tot een dikke
saus. Roer de tuinbonen en doperwten
erdoor. Verdun eventueel met een
extra scheut room of bouillon.
Rasp de schil van de citroen boven de
pan. Snijd de munt en tijm en voeg die
toe. Breng op smaak met zout en
peper.
Schep een laag saus in de ovenschaal,
leg hierop lasagnevellen en besmeer
deze met ricotta. Rasp er Parmezaan
se kaas over. Verdeel er nog een laag
saus en courgetteplakken over.
Herhaal alles nogmaals. Eindig met
courgette, ricotta en Parmezaanse
kaas. Bak de lasagne circa 20 minuten
in de oven.
Maak de rucola aan met citroensap,
olijfolie, zout en peper.
Snijd de bosui in schuine dunne ringen.
Haal de lasagne uit de oven, snijd in
stukken. Leg er bosui op en rasp er
citroenschil over. Serveer met de
rucola.
Neerslagkans 50% <5> Neerslagkans 30% £5^ Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 60% j3
Neerslagkans 50
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 06:05 21:07
Maan: A 06:05 19:18
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 05 mei
1 mm
Vandaag
2 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
09:26
-198
21:35
-182
Terneuzen
09:55
-209
22:05
-193
Hansweert
10:18
-223
22:32
-208
Roompot buiten
09:19
-150
21:26
-131
Yerseke
10:42
-172
23:05
-156
Krammersluizen West
10:35
-157
22:56
-139
Hoogwater
Vlissingen
03:06
197
15:22
224
Terneuzen
03:26
222
15:45
249
Hansweert
03:57
239
16:18
266
Roompot buiten
03:05
140
15:25
166
Yerseke
04:45
169
17:02
194
Krammersluizen West
04:40
153
17:15
174
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start fris met in het
noordoosten kans op vorst aan
de grond. Overdag is het overal
wisselend bewolkt en in de loop van
de dag vallen vooral in de noordelijke
helft buien. Er waait een matige tot
vrij krachtige noordwestenwind en
de temperatuur loopt op naar 9 tot
11 graden. Vanavond en vannacht
neemt de buiigheid wat af. Het blijft
wisselend bewolkten in opklaringen
kan het lokaal licht vriezen. Overdag
hebben we opnieuw een afwisseling
van zon en stapelwolken. Verspreid
over het land vallen buien, in Zuid
Limburg ook met kans op een vlok
natte sneeuw. Ook zondag staan
buien op het programma, tussendoor
is er wel wat zon. Ook in het weekend
wordt het maximaal 10 graden.
DAGRECORD Hoogst 25,5'C in 1990 I Laagst-2,3°C in 1967
GEMIDDELD Minimum 6,9C Maximum 16,8C
LUXEMBURG
PARIJS MONCHEN
LISSABON
CAN ARISCHE
EILANDEN
,00? V ;Tl
<3 éüqpA
VOORDEEL VRIJDAG
3 dagen Nabij Giethoorn
Hotel-Restaurant De Eese-Giethoorn
Welkomstdrankje
2 x overnachting inclusief ontbijt
1 x 2-gangen diner
Gratis entree tot de sauna
Informatiepakketje
Gratis WiFi en parkeren
Vanaf 1juni verblijfje voor €89
Aankomsttfm 18-07-2019
P.R
FLETCHER
HOTELS
WWW.FLETCHER.NL/VRIJDAG
0347 - 750 490