12 ZEELAND
Dat de
serveerster van
Brasserie
d'Anvers in Goes
niet weet wat een
Bolleke is, is een
van de weinige
minpunten.
ETEN BRASSERIE DANVERS, GOES
Antwerpen, de naam alleen al,
brengt ons Oost-Zeeuws-Vla
mingen in vervoering. De kathe
draal, museum MAS, de Meir,
café Beveren en - uiteraard - een
Bolleke. Wij grensgevallen zien Antwerpen
een beetje als hoofdstad van onze provincie.
Sorry Middelburg. Aan 't Stad kleeft helaas
een probleem zo groot, dat het de liefde
enigszins bekoelt: file. En omdat we daar
vanavond geen zin hebben, koersen we naar
Goes. Naar Brasserie d'Anvers. Een vleugje
Antwerpen op de Bevelanden.
Reserveren is niet nodig, krijgen we via de
telefoon te horen. Maar omdat mijn tafelge
noot een hardnekkige glutenintolerantie
heeft, doen we het toch maar. Dat een bel
letje vooraf niet hoeft, snappen we direct bij
binnenkomst in het prachtige zestiende-
eeuwse pand. Hier is plaats voor gans Ant
werpen. We krijgen een plaatsje middenin
de zaak en kunnen zo alles goed opnemen.
De referenties aan de Scheldestad zijn talrijk,
met bordjes aan de muur van diverse bieren.
De sierlijke houten trap en donkere lambri
sering geven het pand die typisch Vlaamse
gezelligheid van een bruin café.
Als aperitief bestellen we uiteraard een Bol-
leke, koosnaampje voor De Koninck. Het ver
haal gaat, dat als je in Antwerpen bent en
géén Bolleke drinkt, je er eigenlijk niet ge
weest bent. Dat de serveerster niet weet dat
we een De Koninck bedoelen, noteren we
daarom als klein minpunt in een zaak die
d'Anvers heet. Het zal een van de weinige
blijken. Mijn tartaar van gerookte ribeye is
voortreffelijk. Het vlees is goed op smaak en
heeft dat heerlijk rokerige. Subtiel, niet over-
heersend. De mosterd van miso geeft een
speelse, Oosterse touch, de crème van een
denlever houdt het bordje desondanks klas
siek. Doe er nog wat zoete pompoen en
aardse truffel bij en alle smaken zijn er. Een
gouden gerecht, voor slechts 13,50 euro. In
Zeeuws-Vlaanderen, met al zijn Belgische
gasten die toch wel betalen, lap je hier mak
kelijk een tientje meer voor.
Lente
De overkant van de tafel doet zich inmiddels
te goed aan een bordje 'beste van de lente'.
Frisse gazpacho van kreeft en tomaat, met
daarin een mooi gesneden tartaartje van
zeebaars. Door fijne kneepjes limoen denk je
inderdaad aan tulpenbollen en een lentezon.
Lekker hoor. Hij krijgt er krakend glutenvrij
brood bij, een unicum in Zeeland. Vaak krijg
je een cracker waarmee je een ruit kunt in
gooien. Daar is iedereen intolerant voor.
HET MENU
WAAR
REKENING
Beestenmarkt
GOES
Mtasm1
vrijdag 3 mei 2019
GO
Tartaar van gerookte ribeye.
Asperges. foto's johan van der heijden
M Chef Jeroen van
Waarde bestiert de
keuken van Brasserie
d'Anvers.
De trap beheerst
het interieur van de
brasserie in Goes.
Een vleugje Antwerpen in
Bob Maes
Je voelt je thuis.
Het menu van
Brasserie d'An
vers is uitgebreid,
maar overzichte
lijk.
Als voorgerecht
kun je kiezen voor
zalm en biet (12,50
euro), scampi en
buikspek (13,50) of
met tempura ge-
bakken groenten
(11,50). Daarna is
er Vlaams stoof
vlees (17,50), ribs
zonder bot (19,50)
of een visburger
(17,50). De des
serts gaan van
dame blanche
(9,50) tot cheese
cake (11 euro).
Brasserie d'Anvers
Magdalenastraat 7
eriastraat
larkt
1 tartaar van gerookt ribeye
13,50
1 best of lente
14,50
1 asperges
21,50
1 zeebaarsfilet
23,50
2 crème brulée
13,00
1 Bolleke De Koninck
3,00
2 cola
4,60
1 koffie
2,50
1 thee
2,50
Totaal:
98,60