12 ZEELAND Dat de serveerster van Brasserie d'Anvers in Goes niet weet wat een Bolleke is, is een van de weinige minpunten. ETEN BRASSERIE DANVERS, GOES Antwerpen, de naam alleen al, brengt ons Oost-Zeeuws-Vla mingen in vervoering. De kathe draal, museum MAS, de Meir, café Beveren en - uiteraard - een Bolleke. Wij grensgevallen zien Antwerpen een beetje als hoofdstad van onze provincie. Sorry Middelburg. Aan 't Stad kleeft helaas een probleem zo groot, dat het de liefde enigszins bekoelt: file. En omdat we daar vanavond geen zin hebben, koersen we naar Goes. Naar Brasserie d'Anvers. Een vleugje Antwerpen op de Bevelanden. Reserveren is niet nodig, krijgen we via de telefoon te horen. Maar omdat mijn tafelge noot een hardnekkige glutenintolerantie heeft, doen we het toch maar. Dat een bel letje vooraf niet hoeft, snappen we direct bij binnenkomst in het prachtige zestiende- eeuwse pand. Hier is plaats voor gans Ant werpen. We krijgen een plaatsje middenin de zaak en kunnen zo alles goed opnemen. De referenties aan de Scheldestad zijn talrijk, met bordjes aan de muur van diverse bieren. De sierlijke houten trap en donkere lambri sering geven het pand die typisch Vlaamse gezelligheid van een bruin café. Als aperitief bestellen we uiteraard een Bol- leke, koosnaampje voor De Koninck. Het ver haal gaat, dat als je in Antwerpen bent en géén Bolleke drinkt, je er eigenlijk niet ge weest bent. Dat de serveerster niet weet dat we een De Koninck bedoelen, noteren we daarom als klein minpunt in een zaak die d'Anvers heet. Het zal een van de weinige blijken. Mijn tartaar van gerookte ribeye is voortreffelijk. Het vlees is goed op smaak en heeft dat heerlijk rokerige. Subtiel, niet over- heersend. De mosterd van miso geeft een speelse, Oosterse touch, de crème van een denlever houdt het bordje desondanks klas siek. Doe er nog wat zoete pompoen en aardse truffel bij en alle smaken zijn er. Een gouden gerecht, voor slechts 13,50 euro. In Zeeuws-Vlaanderen, met al zijn Belgische gasten die toch wel betalen, lap je hier mak kelijk een tientje meer voor. Lente De overkant van de tafel doet zich inmiddels te goed aan een bordje 'beste van de lente'. Frisse gazpacho van kreeft en tomaat, met daarin een mooi gesneden tartaartje van zeebaars. Door fijne kneepjes limoen denk je inderdaad aan tulpenbollen en een lentezon. Lekker hoor. Hij krijgt er krakend glutenvrij brood bij, een unicum in Zeeland. Vaak krijg je een cracker waarmee je een ruit kunt in gooien. Daar is iedereen intolerant voor. HET MENU WAAR REKENING Beestenmarkt GOES Mtasm1 vrijdag 3 mei 2019 GO Tartaar van gerookte ribeye. Asperges. foto's johan van der heijden M Chef Jeroen van Waarde bestiert de keuken van Brasserie d'Anvers. De trap beheerst het interieur van de brasserie in Goes. Een vleugje Antwerpen in Bob Maes Je voelt je thuis. Het menu van Brasserie d'An vers is uitgebreid, maar overzichte lijk. Als voorgerecht kun je kiezen voor zalm en biet (12,50 euro), scampi en buikspek (13,50) of met tempura ge- bakken groenten (11,50). Daarna is er Vlaams stoof vlees (17,50), ribs zonder bot (19,50) of een visburger (17,50). De des serts gaan van dame blanche (9,50) tot cheese cake (11 euro). Brasserie d'Anvers Magdalenastraat 7 eriastraat larkt 1 tartaar van gerookt ribeye 13,50 1 best of lente 14,50 1 asperges 21,50 1 zeebaarsfilet 23,50 2 crème brulée 13,00 1 Bolleke De Koninck 3,00 2 cola 4,60 1 koffie 2,50 1 thee 2,50 Totaal: 98,60

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48