a
12°
7°
10°
5°
1T
IE3
B51
1E3
B51
k
L?J
k
k
k
VEEL HOGER DAN
VERWACHT!
16 RECEPT WEER
5°
Vietnamese
steak tartare met
verse kroepoek
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Morgen
Vanmiddag zon
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
24'Kitchen
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
8
6
6
5
8
8
8
9
8
5
Hoogste tijd voor TONZON.
TONZON.NL
18°
Morgen
woensdag 1 mei 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 600 g ossenhaas
(evt. fijngesneden door
slager)
- 1-2 sjalotten
- 1-3 kleine Thaise chili's
- 2 el sesamzaad
- 1 bos munt
- 1 bos Thaise basilicum
- 40 ml vissaus
- 1 el dijonmosterd
- zeezoutvlokken en peper
- 2 limoenen
- 4 eieren
Kroepoek
- 1 liter frituurolie
- 8 stukken ongebakken
kroepoek
Extra nodig: Steekring
- Leg het vlees 15 minuten in de
diepvries.
- Verwarm de frituurolie tot 180°C.
- Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snijd
de helft van de pepers fijn (verwijder
voor een milde versie eerst de
zaadlijsten).
- Rooster het sesamzaad in een droge
koekenpan lichtbruin.
- Pluk en snijd de muntblaadjes en de
Thaise basilicumblaadjes fijn.
- Snijd de ossenhaas eerst in plakjes,
vervolgens in reepjes en dan in heel
fijne blokjes. Doe het vlees in een kom
en voeg de helft van de sjalot, helft van
gesneden peper en kruiden erbij.
Meng en breng op smaak met vissaus,
mosterd, gemalen zwarte peper en
zeezout. Proef en breng evt. hoger op
smaak met sjalot, mosterd en een
scheut limoensap.
- Frituur de kroepoek een paar
seconden. Haal uit de pan wanneer de
kroepoek stukken komen bovendrijven.
- Plaats de steekring op een bord en
schep met een lepel het vlees erin.
Druk lichtjes aan en verwijder de ring.
- Maak een kuiltje in het midden. Breek
een ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en
doe de dooier in het kuiltje op het
vlees. Leg er zoetzure radijzen en uien
omheen. Bestrooi met sesamzaad en
decoreer het gerecht met reepjes chili
en wat kruidenblaadjes. Strooi
voorzichtig wat zout op de eidooier.
- Leg de kroepoek ernaast en serveer.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<2> Neerslagkans 10% Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50% <5
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 40%
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start grijs met vooral in
de zuidelijke helft in de eerste uren
kans op mist. In de loop van de dag
breekt vrijwel overal de zon door.
Vanmiddag is er een afwisseling van
zon en vriendelijke stapelwolken.
Het blijft droog en het wordt 13 tot
18 graden. Daarbij waait een meest
matige noordwestenwind, kracht 3.
Vanaf donderdag krijgen we met een
lagedrukgebied te maken. Met een
noord tot noordwestelijke stroming
wordt koudere en onstabiele lucht
aangevoerd. Er vallen van tijd tot tijd
buien en ook de temperaturen gaan
gevoelig omlaag. Donderdag is het
nog een graad of 14, vrijdag en in het
weekend is het met maxima van zo'n
10 graden te koud voor de tijd van het
jaar.
DAGRECORD I Hoogst 28,513 in 20051 Laagst -2,7°C in 1962
GEMIDDELD Minimum 6,9°C Maximum 16,8°C
Zon: A 06:09 21:04
Maan: A 05:29 17:00
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 05 mei
- 0 mm 2 mm
S
Vandaag
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:05
08:36
08:56
08:15
09:20
09:15
01:55
02:15
02:40
02:04
03:18
03:06
cm
-176
-185
-197
-141
-160
-147
152
175
191
109
135
125
uur
20:26
20:46
21:15
20:24
21:48
21:45
14:16
14:38
15:05
14:19
15:42
15:40
cm
-158
-169
-184
-118
-146
-128
186
211
228
141
168
154
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
6° rn
Rotterdam
Antwerpen
Breda
.LUXEMI
BORDEAUX