a 12° 7° 10° 5° 1T IE3 B51 1E3 B51 k L?J k k k VEEL HOGER DAN VERWACHT! 16 RECEPT WEER 5° Vietnamese steak tartare met verse kroepoek Vandaag Morgen Vandaag Vrijdag Zaterdag Zondag Morgen Vanmiddag zon Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? 24'Kitchen Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Vrijdag Zaterdag weer iplaza WEER IN EUROPA 8 6 6 5 8 8 8 9 8 5 Hoogste tijd voor TONZON. TONZON.NL 18° Morgen woensdag 1 mei 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 600 g ossenhaas (evt. fijngesneden door slager) - 1-2 sjalotten - 1-3 kleine Thaise chili's - 2 el sesamzaad - 1 bos munt - 1 bos Thaise basilicum - 40 ml vissaus - 1 el dijonmosterd - zeezoutvlokken en peper - 2 limoenen - 4 eieren Kroepoek - 1 liter frituurolie - 8 stukken ongebakken kroepoek Extra nodig: Steekring - Leg het vlees 15 minuten in de diepvries. - Verwarm de frituurolie tot 180°C. - Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snijd de helft van de pepers fijn (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten). - Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin. - Pluk en snijd de muntblaadjes en de Thaise basilicumblaadjes fijn. - Snijd de ossenhaas eerst in plakjes, vervolgens in reepjes en dan in heel fijne blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg de helft van de sjalot, helft van gesneden peper en kruiden erbij. Meng en breng op smaak met vissaus, mosterd, gemalen zwarte peper en zeezout. Proef en breng evt. hoger op smaak met sjalot, mosterd en een scheut limoensap. - Frituur de kroepoek een paar seconden. Haal uit de pan wanneer de kroepoek stukken komen bovendrijven. - Plaats de steekring op een bord en schep met een lepel het vlees erin. Druk lichtjes aan en verwijder de ring. - Maak een kuiltje in het midden. Breek een ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en doe de dooier in het kuiltje op het vlees. Leg er zoetzure radijzen en uien omheen. Bestrooi met sesamzaad en decoreer het gerecht met reepjes chili en wat kruidenblaadjes. Strooi voorzichtig wat zout op de eidooier. - Leg de kroepoek ernaast en serveer. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <2> Neerslagkans 10% Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% <5 Neerslagkans 50% Neerslagkans 40% Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start grijs met vooral in de zuidelijke helft in de eerste uren kans op mist. In de loop van de dag breekt vrijwel overal de zon door. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en vriendelijke stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 13 tot 18 graden. Daarbij waait een meest matige noordwestenwind, kracht 3. Vanaf donderdag krijgen we met een lagedrukgebied te maken. Met een noord tot noordwestelijke stroming wordt koudere en onstabiele lucht aangevoerd. Er vallen van tijd tot tijd buien en ook de temperaturen gaan gevoelig omlaag. Donderdag is het nog een graad of 14, vrijdag en in het weekend is het met maxima van zo'n 10 graden te koud voor de tijd van het jaar. DAGRECORD I Hoogst 28,513 in 20051 Laagst -2,7°C in 1962 GEMIDDELD Minimum 6,9°C Maximum 16,8°C Zon: A 06:09 21:04 Maan: A 05:29 17:00 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 05 mei - 0 mm 2 mm S Vandaag Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 08:05 08:36 08:56 08:15 09:20 09:15 01:55 02:15 02:40 02:04 03:18 03:06 cm -176 -185 -197 -141 -160 -147 152 175 191 109 135 125 uur 20:26 20:46 21:15 20:24 21:48 21:45 14:16 14:38 15:05 14:19 15:42 15:40 cm -158 -169 -184 -118 -146 -128 186 211 228 141 168 154 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven 6° rn Rotterdam Antwerpen Breda .LUXEMI BORDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48