A a a a a a Gf 13° 8° 12° 7° 7° E! El El El k k k k TONZON HEEFT IETS TEGEN VOCHTIGE tUIPRUIMTI 20 RECEPT WEER 24 Kitchen Pad thai met garnalen en Thaise basilicum Vandaag 17° 8° Morgen Vandaag Zondag Maandag 15° Dinsdag 17° 6° Waterstanden Morgen Zon/maan Koningsdag koel en nat Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 3 5 6 8 10 6 8 WEER IN EUROPA TONZON.NL/VLOERISOLATIE Morgen Zondag Maandag vrijdag 26 april 2019 PC voor 2 personen Bereiding: 25 minuten Vulling 200 gr gepelde rauwe garnalen, 200 gr rijst noedels, arachideolie, 2 teentjes knoflook, 4 bosuien, 2 eieren, 3-4 el geroosterde pinda's, 100 g taugé, bos Thaise basilicum, 1 limoen Saus 2 el tamarindepasta, 2 el vissaus, 4 el bruine suiker, 1 limoen Optioneel: Ongepelde garnalen, rode chilipeper, gedroogde garnalen. Extra nodig: wok De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Snijd de gepelde rauwe garnalen door de lengte. - Wel de rijstnoedels 4 minuten in gekookt zout water. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Voeg een scheutje olie toe zodat de noedels niet aan elkaar plakken. - Zet alles klaar voor je gaat roerbakken: Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuien in ringetjes. Hak de pinda's. Dep de garnalen droog. - Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de knoflook en bosuien totdat ze een beetje kleuren. Voeg de garnalen circa 3 minuten toe. Schep alles uit de wok en houd apart. - Verhit nog een scheutje olie in de wok. Roerbak het ei erin en tot het gestold is. Voeg de gehakte pinda's toe. - Voeg de tamarindepasta, vissaus, bruine suiker en sap van 1 limoen samen in een kom en kluts tot een geheel. - Voeg de noedels, garnalen en saus toe in de wok en schep om. - Scheur de blaadjes van de Thaise basilicum en voeg de helft samen met de taugé toe in de wok en roerbak nog 30 seconden. - Schep de pad thai op de borden. Snijd de chilipeper fijn en garneer met de overige Thaise basilicum, gedroogde garnalen en een partje limoen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 30% £57 Neerslagkans 50% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 02:36 02:56 03:20 02:44 03:46 cm -171 -180 -192 -137 -161 uur 14:56 15:16 15:35 15:14 16:10 cm -143 -151 -163 -113 -135 Krammersluizen West 03:46 -146 16:04 -119 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 08:40 172 20:58 139 Terneuzen 08:57 195 21:19 163 Hansweert 09:28 212 21:48 180 Roompot buiten 08:49 130 21:05 99 Yerseke 10:06 159 22:25 130 Krammersluizen West 10:06 145 22:16 119 Neerslagkans 70% Neerslagkans 50 Neerslagkans 30 DAGRECORD I Hoogst 25,6*0 in 2007 Laagst -3,3°C in 1971 GEMIDDELD Minimum 5,4*0 I Maximum 16,2*0 Diana Woei W@Weerplaza In het noordoosten van het land is het vandaag eerst grijs en nat. Van het westen uit klaart het al snel op en komt de zon tevoorschijn. In Zeeland is een bui mogelijk, verder blijft het droog. Met vanmiddag 17 graden is het minder warm dan de afgelopen dagen. Koningsnacht verloopt met een beetje geluk droog, wel koelt het af naar 8 graden. In de late nacht nadert een storing vanuit het zuidwesten. Zaterdagochtend trekt de storing met wolken en regen naar het noordoosten van het land. De zon is op Koningsdag soms te zien, maar er ontstaan ook enkele buien. Met in de middag slechts 13 graden is het aan de koele kant. Op zondag blijft het fris en veranderlijk. Zon: A 06:19 20:55 Maan: A 03:18 11:34 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 27 april 1 mm Vandaag 5 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 10 5 0 -5 -10 -15 I HAGEN ZURICH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56