A
a
a
a
a
a
Gf
13°
8°
12°
7°
7°
E!
El
El
El
k
k
k
k
TONZON HEEFT IETS
TEGEN VOCHTIGE
tUIPRUIMTI
20 RECEPT WEER
24 Kitchen
Pad thai met
garnalen en
Thaise basilicum
Vandaag
17°
8°
Morgen
Vandaag
Zondag
Maandag
15°
Dinsdag
17°
6°
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Koningsdag koel
en nat
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
3
5
6
8
10
6
8
WEER IN EUROPA
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
Morgen
Zondag
Maandag
vrijdag 26 april 2019
PC
voor 2 personen
Bereiding: 25 minuten
Vulling
200 gr gepelde rauwe
garnalen, 200 gr rijst
noedels, arachideolie,
2 teentjes knoflook,
4 bosuien, 2 eieren,
3-4 el geroosterde pinda's,
100 g taugé, bos Thaise
basilicum, 1 limoen
Saus
2 el tamarindepasta, 2 el
vissaus, 4 el bruine suiker,
1 limoen
Optioneel: Ongepelde
garnalen, rode chilipeper,
gedroogde garnalen.
Extra nodig: wok
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
- Snijd de gepelde rauwe garnalen door
de lengte.
- Wel de rijstnoedels 4 minuten in
gekookt zout water. Giet af en spoel af
onder koud stromend water. Voeg een
scheutje olie toe zodat de noedels niet
aan elkaar plakken.
- Zet alles klaar voor je gaat roerbakken:
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de
bosuien in ringetjes. Hak de pinda's.
Dep de garnalen droog.
- Verhit een scheut olie in de wok en
roerbak de knoflook en bosuien totdat
ze een beetje kleuren. Voeg de
garnalen circa 3 minuten toe. Schep
alles uit de wok en houd apart.
- Verhit nog een scheutje olie in de wok.
Roerbak het ei erin en tot het gestold
is. Voeg de gehakte pinda's toe.
- Voeg de tamarindepasta, vissaus,
bruine suiker en sap van 1 limoen
samen in een kom en kluts tot een
geheel.
- Voeg de noedels, garnalen en saus toe
in de wok en schep om.
- Scheur de blaadjes van de Thaise
basilicum en voeg de helft samen met
de taugé toe in de wok en roerbak nog
30 seconden.
- Schep de pad thai op de borden. Snijd
de chilipeper fijn en garneer met de
overige Thaise basilicum, gedroogde
garnalen en een partje limoen.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 30% £57 Neerslagkans 50%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
02:36
02:56
03:20
02:44
03:46
cm
-171
-180
-192
-137
-161
uur
14:56
15:16
15:35
15:14
16:10
cm
-143
-151
-163
-113
-135
Krammersluizen West 03:46 -146 16:04 -119
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
08:40
172
20:58
139
Terneuzen
08:57
195
21:19
163
Hansweert
09:28
212
21:48
180
Roompot buiten
08:49
130
21:05
99
Yerseke
10:06
159
22:25
130
Krammersluizen West
10:06
145
22:16
119
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 50
Neerslagkans 30
DAGRECORD I Hoogst 25,6*0 in 2007 Laagst -3,3°C in 1971
GEMIDDELD Minimum 5,4*0 I Maximum 16,2*0
Diana Woei
W@Weerplaza
In het noordoosten van het land is
het vandaag eerst grijs en nat. Van
het westen uit klaart het al snel op en
komt de zon tevoorschijn. In Zeeland
is een bui mogelijk, verder blijft het
droog. Met vanmiddag 17 graden is
het minder warm dan de afgelopen
dagen. Koningsnacht verloopt met
een beetje geluk droog, wel koelt
het af naar 8 graden. In de late
nacht nadert een storing vanuit het
zuidwesten. Zaterdagochtend trekt
de storing met wolken en regen naar
het noordoosten van het land. De zon
is op Koningsdag soms te zien, maar
er ontstaan ook enkele buien. Met in
de middag slechts 13 graden is het
aan de koele kant. Op zondag blijft het
fris en veranderlijk.
Zon: A 06:19 20:55
Maan: A 03:18 11:34
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 27 april
1 mm
Vandaag
5 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
10
5
0
-5
-10
-15
I HAGEN
ZURICH