a a 4> ef Panzanella met basilicumolie en burrata 10° 13° 8° 12° 7° 6° IE3 153 351 153 k k k k VEEL HOGER DAN VERWACHT! 12 RECEPT WEER Vandaag 17° 4 Morgen TT 9° Vandaag Zaterdag Zondag Maandag 15° Waterstanden Morgen Zon/maan Minder warm en een bui Neerslag S Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze 24'Kitchen WEER in de regio 18° 10° WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza i 8 3 4 4 9 6 5 9 6 WEER IN EUROPA Hoogste tijd voor TONZON. TONZON.NL Vandaag Zaterdag Zondag donderdag 25 april 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: Chef Hugo voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 250 g oudere ciabatta - olijfolie - grof zeezout en peper - 1 gele paprika - 1-2 tenen knoflook - 2 rode uien - 50 ml witte-wijnazijn - 60 g Parmezaanse kaas (stuk) - 8 rijpe tomaten - 4 el kappertjes - 1 bos basilicum - 180 g taggiasche olijven - 200 g burrata Extra nodig: - bakpapier - 2 bakplaten - staafmixer met kom - Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Zet 10 minuten in de oven. - Snijd de paprika in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in grove plakjes. Pel en snijd de rode uien in partjes. Meng de paprika, knoflook en rode ui met een scheut olijfolie, zout en peper op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 10 minuten in de oven. - Klop, in een grote kom, een dressing van de azijn en circa 100 ml olijfolie (vervang evt. de helft van de olijfolie door de olie van de taggiasche olijven). Breng op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas boven de kom en roer door de dressing. - Snijd de tomaten in stukken en schep met de kappertjes door de dressing. Doe driekwart van de basilicum met 150 ml olijfolie, zout en peper in de kom van de staafmixer. Pureer tot een olie. Optioneel voor een langer groenblijvende olie: blancheer de basilicumblaadjes 10 seconden in kokend water. Doe direct over in een kom met ijswater. Laat uitlekken op keukenpapier. Pureer vervolgens met de olijfolie, zout en peper. Meng de geroosterde groenten, het brood en de olijven met de tomaten in de kom. Schep op de borden. Leg de burrata erop. Bestrooi met de overige basilicumblaadjes, peper en grof zeezout. Druppel de basilicumolie er overheen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% £47 Neerslagkans 30% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 01:46 02:15 02:38 01:45 02:59 cm -186 -195 -208 -142 -168 uur 14:06 14:30 14:56 14:04 15:26 cm -165 -174 -186 -126 -149 Krammersluizen West 03:04 -150 15:20 -132 Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 07:45 201 20:09 169 Terneuzen 08:05 224 20:29 192 Hansweert 08:39 240 20:59 208 Roompot buiten 07:48 150 20:15 120 Yerseke 09:22 180 21:42 151 Krammersluizen West 09:20 160 21:36 135 Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Diana Woei W@Weerplaza Er komt een einde aan de warme periode. Vandaag is het in het (noord)oosten van het land met een middagtemperatuur van 20 of 21 graden nog vrij aangenaam. In het westen wordt het maximaal 17 graden. De zon schijnt eerst geregeld. In de loop van de dag gaat ze vaker schuil achter de wolken en neemt vanuit het zuiden de kans op buien toe. De zuidenwind waait matig tot vrij krachtig. Morgen staat er minder wind vanuit het zuidwesten. Met in de middag 15 graden op de Wadden tot 17 verder landinwaarts is het minder warm. De zon komt nu en dan tevoorschijn. Verspreid over de dag is een bui mogelijk. Op Koningsdag wordt het 's middags met moeite 14 graden en valt er soms regen. DAGRECORDI Hoogst 27,7*0 in 2007 Laagst-3,5°C in 1906 GEMIDDELD Minimum 5,40 I Maximum 16,20 Zon: A 06:21 20:53 Maan: A 02:33 10:36 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 27 april 2 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 -15- 17° 10° EMBURG MÜNCHEN EDEAUX-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56