bi
17
a
P
25°
9°
JSmL
24°
21°
12°
Dumplings
gevuld met
garnalen
B51
1E3
VEEL HOGER DAN
VERWACHT!
16 RECEPT WEER
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Maandag
7°
Woensdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Stralend
paasweekend
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
Dinsdag
25
25°
8°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Maandag
weer
iplaza
co
co
co
10
10
10
6
6
8
WEER IN EUROPA
Hoogste tijd voor TONZON.
TONZON.NL
Morgen
Dinsdag
woensdag 24 april 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 2-3 personen
Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten
100 g varkensgehakt,
350 g rauwe tijgergarnalen,
teen knoflook,
1 limoen, 2 cm gember,
1-2 tl suiker, 2 tl sesamolie,
1 el shaoxing rijstwijn,
bosje bieslook, y rode
peper, 14 wontonvelletjes,
neutrale olie
Om te dippen:
Gembersojasaus
2 cm gember, 4 el lichte
sojasaus
Pittige zoutzure sojasaus
4 el lichte sojasaus,
scheutje rijstazijn, bosje
bieslook, rode peper
Extra nodig: fijne rasp, koekenpan met
deksel
- Doe het gehakt in een kom. Pel en hak
de garnalen fijn.
- Pel en rasp de knoflook boven de kom.
Was en rasp de groene schil van de
limoen boven de kom. Schil en rasp de
gember. Voeg de suiker, sesamolie en
rijstwijn erbij. Snijd de bieslook en rode
peper fijn (verwijder eventueel de
zaadlijsten) en meng alles goed door
elkaar.
- Bestrijk de randjes van de wonton
vellen met een beetje water en schep
er een theelepel vulling op. Vouw het
deeg om de vulling heen. Druk goed
dicht.
- Verhit een scheutje olie in een
koekenpan en bak de dumplings
goudbruin. Maak ondertussen de
dipsauzen: rasp voor de gember-
dipsaus de gember boven een
kommetje en meng met de sojasaus.
- Meng in een kommetje de sojasaus
met de rijstazijn. Snijd de bieslook fijn.
Snijd de chilipeper in dunne ringetjes
(verwijder voor een milde dipsaus de
zaadlijsten) en roer door de sojasaus.
- Blus de dumplings af met een scheut
water en doe de deksel op de pan.
Stoom in 2-4 minuten gaar.
- Serveer de dumplings op een schaal
met sojasaus om te dippen en/of één
of twee van de andere sojasauzen.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:50
11:17
cm
-237
-250
10:26 -170
uur
23:05
23:33
11:45
22:45
12:02
12:05
cm
-210
-224
-261
-146
-187
-169
Rotterdam
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
04:12
247
16:35
261
Terneuzen
04:31
272
16:55
285
Hansweert
05:06
276
17:30
290
Roompot buiten
04:06
182
16:27
197
Yerseke
06:05
195
18:30
208
Krammersluizen West
06:40
176
19:03
193
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
DAGRECORD Hoogst 26,6'C in 1968 Laagst -3,6°C in 1918
GEMIDDELD Minimum 3,6C Maximum 13,5C
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Zonaanbidders zitten dit
paasweekend goed. Dankzij een
krachtig hogedrukgebied boven
Scandinavië wordt het in ons land
stralend weer. De matige oosten
tot noordoostenwind voert warme
en droge lucht aan waardoor er
nauwelijks bewolking zal zijn en de
temperatuur in de middag hoog kan
oplopen. Ter vergelijking, normaal
voor eind april zijn maxima rond 16
graden, maar dit weekend kan het
's middags bij veel zon 20 tot 25
graden worden. Het is dus ideaal
weer om buiten te zijn. Bedenk wel
dat de zon inmiddels behoorlijk
krachtig aan het worden is. Ga je lang
en uitgebreid van de zon genieten dan
is een goede zonnecrème belangrijk.
Een gevoelige, onbeschermde huid
kan snel verbranden.
Zon: A 06:31 20:45
Maan: A 22:05 07:29
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 27 april
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
CO
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
19°
8"
.LUXEMBURG KHA/*a
■~~^ÜNCH^N :ijyENEN
ÜR1CH BOEDAPE!
IRDEAUX