bi 17 a P 25° 9° JSmL 24° 21° 12° Dumplings gevuld met garnalen B51 1E3 VEEL HOGER DAN VERWACHT! 16 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag Morgen Maandag 7° Woensdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Stralend paasweekend Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ Dinsdag 25 25° 8° WEERSVERWACHTING NEDERLAND Maandag weer iplaza co co co 10 10 10 6 6 8 WEER IN EUROPA Hoogste tijd voor TONZON. TONZON.NL Morgen Dinsdag woensdag 24 april 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 2-3 personen Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 100 g varkensgehakt, 350 g rauwe tijgergarnalen, teen knoflook, 1 limoen, 2 cm gember, 1-2 tl suiker, 2 tl sesamolie, 1 el shaoxing rijstwijn, bosje bieslook, y rode peper, 14 wontonvelletjes, neutrale olie Om te dippen: Gembersojasaus 2 cm gember, 4 el lichte sojasaus Pittige zoutzure sojasaus 4 el lichte sojasaus, scheutje rijstazijn, bosje bieslook, rode peper Extra nodig: fijne rasp, koekenpan met deksel - Doe het gehakt in een kom. Pel en hak de garnalen fijn. - Pel en rasp de knoflook boven de kom. Was en rasp de groene schil van de limoen boven de kom. Schil en rasp de gember. Voeg de suiker, sesamolie en rijstwijn erbij. Snijd de bieslook en rode peper fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten) en meng alles goed door elkaar. - Bestrijk de randjes van de wonton vellen met een beetje water en schep er een theelepel vulling op. Vouw het deeg om de vulling heen. Druk goed dicht. - Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de dumplings goudbruin. Maak ondertussen de dipsauzen: rasp voor de gember- dipsaus de gember boven een kommetje en meng met de sojasaus. - Meng in een kommetje de sojasaus met de rijstazijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes (verwijder voor een milde dipsaus de zaadlijsten) en roer door de sojasaus. - Blus de dumplings af met een scheut water en doe de deksel op de pan. Stoom in 2-4 minuten gaar. - Serveer de dumplings op een schaal met sojasaus om te dippen en/of één of twee van de andere sojasauzen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:50 11:17 cm -237 -250 10:26 -170 uur 23:05 23:33 11:45 22:45 12:02 12:05 cm -210 -224 -261 -146 -187 -169 Rotterdam Antwerpen Hoogwater Vlissingen 04:12 247 16:35 261 Terneuzen 04:31 272 16:55 285 Hansweert 05:06 276 17:30 290 Roompot buiten 04:06 182 16:27 197 Yerseke 06:05 195 18:30 208 Krammersluizen West 06:40 176 19:03 193 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10 Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Breda Eindhoven Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven DAGRECORD Hoogst 26,6'C in 1968 Laagst -3,6°C in 1918 GEMIDDELD Minimum 3,6C Maximum 13,5C Raymond Klaassen @Weerplaza Zonaanbidders zitten dit paasweekend goed. Dankzij een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië wordt het in ons land stralend weer. De matige oosten tot noordoostenwind voert warme en droge lucht aan waardoor er nauwelijks bewolking zal zijn en de temperatuur in de middag hoog kan oplopen. Ter vergelijking, normaal voor eind april zijn maxima rond 16 graden, maar dit weekend kan het 's middags bij veel zon 20 tot 25 graden worden. Het is dus ideaal weer om buiten te zijn. Bedenk wel dat de zon inmiddels behoorlijk krachtig aan het worden is. Ga je lang en uitgebreid van de zon genieten dan is een goede zonnecrème belangrijk. Een gevoelige, onbeschermde huid kan snel verbranden. Zon: A 06:31 20:45 Maan: A 22:05 07:29 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 27 april 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG CO GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 19° 8" .LUXEMBURG KHA/*a ■~~^ÜNCH^N :ijyENEN ÜR1CH BOEDAPE! IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48