0 p Turkse pizza 24° 9° 21° 12° B5I B51 1E3 153 VEEL HOGER DAN VERWACHT! RECEPT WEER 35 24 Kitchen Vandaag 25° 9° Morgen Dinsdag Woensdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Stralend paasweekend Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio viL/ 25 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Maandag jjÊL weer plaza) co co co co 10 10 10 6 6 8 WEER IN EUROPA Hoogste tijd voor TONZON. TONZON.NL Morgen Dinsdag zaterdag 20 april 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30-90 minuten en 60 minuten oventijd - 4 wraptortilla's - 150 g lamsgehakt of rundergehakt - 1 el tomatenpuree - 1 gepelde tomaat - 1 tl paprikapoeder - 1 rode ui, bosje munt - 1 bos bladpeterselie - 1 rode peper, 50 ml water Optioneel: kip döner - 160 g kiprollade in dikke plakken, 2-3 tl döner- kruiden, 8 plakken kaas Topping: - 100 g ijsbergsla, 2 tomaten, 1 rode ui, 1 komkommer, knoflook saus, pepersaus Extra nodig: keukenmachine, rolstok of deegroller, bakpapier - Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine met de tomatenpuree, gepelde tomaat en paprikapoeder. Pel en snipper de ui en voeg erbij. Snijd de munt, peterselie en peper fijn en voeg toe. Maal en voeg 50 ml water toe. - Verwarm de oven voor op 275°C. Leg wraps op de met bakpapier beklede bakplaat en smeer het gehaktmengsel erover. Optioneel kip döner: - Snijd de kiprollade in repen en bak ze in een scheut olie mooi bruin. Voeg de dönerkruiden toe. - Snijd de ijsbergsla in ragfijne reepjes. Snijd de tomaten in vieren en dan in repen. Pel en snijd de rode ui in fijne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Bak de pizza's 4 minuten in de hete oven. Beleg als je de dönervariant maakt de pizza met kipdöner en 2 plakken kaas en plaats nog 1-2 minuten in de oven (zodat de pizza nog zacht is en je hem nog kunt oprollen). Bak de klassieke variant ook nog 1-2 minuten voor je hem gaat beleggen. Beleg de pizza's met sla, tomaat, rode ui, komkommer en saus. Rol op in een stuk aluminiumfolie. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten ■m* Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:50 11:17 cm -237 -250 10:26 -170 uur 23:05 23:33 11:45 22:45 12:02 12:05 cm -210 -224 -261 -146 -187 -169 Rotterdam -*(4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 20% Breda Eindhoven ni iivvci ijci Hoogwater Vlissingen 04:12 247 16:35 261 Terneuzen 04:31 272 16:55 285 Hansweert 05:06 276 17:30 290 Roompot buiten 04:06 182 16:27 197 Yerseke 06:05 195 18:30 208 Krammersluizen West 06:40 176 19:03 193 Neerslagkans 20% Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven DAGRECORD I Hoogst 26,6'C in 1968 I Laagst -3,6°C in 1918 GEMIDDELD Minimum 3,6*0 I Maximum 13,50 Raymond Klaassen @Weerplaza Zonaanbidders zitten dit paasweekend goed. Dankzij een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië wordt het in ons land stralend weer. De matige oosten tot noordoostenwind voert warme en droge lucht aan waardoor er nauwelijks bewolking zal zijn en de temperatuur in de middag hoog kan oplopen. Ter vergelijking, normaal voor eind april zijn maxima rond 16 graden, maar dit weekend kan het 's middags bij veel zon 20 tot 25 graden worden. Het is dus ideaal weer om buiten te zijn. Bedenk wel dat de zon inmiddels behoorlijk krachtig aan het worden is. Ga je lang en uitgebreid van de zon genieten dan is een goede zonnecrème belangrijk. Een gevoelige, onbeschermde huid kan snel verbranden. Zon: A 06:31 T 20:45 Maan: A 22:05 07:29 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 27 april Omm Vandaag Omm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" 19° 8" .LUXEMBURG 1 MÜNCHEN IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 35