0
p
Turkse pizza
24°
9°
21°
12°
B5I
B51
1E3
153
VEEL HOGER DAN
VERWACHT!
RECEPT WEER 35
24 Kitchen
Vandaag
25°
9°
Morgen
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Stralend
paasweekend
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
viL/
25
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Maandag
jjÊL
weer
plaza)
co
co
co
co
10
10
10
6
6
8
WEER IN EUROPA
Hoogste tijd voor TONZON.
TONZON.NL
Morgen
Dinsdag
zaterdag 20 april 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30-90 minuten
en 60 minuten oventijd
- 4 wraptortilla's
- 150 g lamsgehakt of
rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepelde tomaat
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode ui, bosje munt
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode peper, 50 ml water
Optioneel: kip döner
- 160 g kiprollade in dikke
plakken, 2-3 tl döner-
kruiden, 8 plakken kaas
Topping:
- 100 g ijsbergsla, 2
tomaten, 1 rode ui, 1
komkommer, knoflook
saus, pepersaus
Extra nodig: keukenmachine, rolstok of
deegroller, bakpapier
- Doe het gehakt in de kom van de
keukenmachine met de tomatenpuree,
gepelde tomaat en paprikapoeder. Pel
en snipper de ui en voeg erbij. Snijd de
munt, peterselie en peper fijn en voeg
toe. Maal en voeg 50 ml water toe.
- Verwarm de oven voor op 275°C. Leg
wraps op de met bakpapier beklede
bakplaat en smeer het gehaktmengsel
erover.
Optioneel kip döner:
- Snijd de kiprollade in repen en bak ze
in een scheut olie mooi bruin. Voeg de
dönerkruiden toe.
- Snijd de ijsbergsla in ragfijne reepjes.
Snijd de tomaten in vieren en dan in
repen. Pel en snijd de rode ui in fijne
reepjes en de komkommer in dunne
plakjes.
Bak de pizza's 4 minuten in de hete
oven. Beleg als je de dönervariant
maakt de pizza met kipdöner en 2
plakken kaas en plaats nog 1-2
minuten in de oven (zodat de pizza
nog zacht is en je hem nog kunt
oprollen). Bak de klassieke variant ook
nog 1-2 minuten voor je hem gaat
beleggen.
Beleg de pizza's met sla, tomaat, rode
ui, komkommer en saus. Rol op in een
stuk aluminiumfolie.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
■m*
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:50
11:17
cm
-237
-250
10:26 -170
uur
23:05
23:33
11:45
22:45
12:02
12:05
cm
-210
-224
-261
-146
-187
-169
Rotterdam
-*(4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 20%
Breda
Eindhoven
ni iivvci ijci
Hoogwater
Vlissingen
04:12
247
16:35
261
Terneuzen
04:31
272
16:55
285
Hansweert
05:06
276
17:30
290
Roompot buiten
04:06
182
16:27
197
Yerseke
06:05
195
18:30
208
Krammersluizen West
06:40
176
19:03
193
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
DAGRECORD I Hoogst 26,6'C in 1968 I Laagst -3,6°C in 1918
GEMIDDELD Minimum 3,6*0 I Maximum 13,50
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Zonaanbidders zitten dit
paasweekend goed. Dankzij een
krachtig hogedrukgebied boven
Scandinavië wordt het in ons land
stralend weer. De matige oosten
tot noordoostenwind voert warme
en droge lucht aan waardoor er
nauwelijks bewolking zal zijn en de
temperatuur in de middag hoog kan
oplopen. Ter vergelijking, normaal
voor eind april zijn maxima rond 16
graden, maar dit weekend kan het
's middags bij veel zon 20 tot 25
graden worden. Het is dus ideaal
weer om buiten te zijn. Bedenk wel
dat de zon inmiddels behoorlijk
krachtig aan het worden is. Ga je lang
en uitgebreid van de zon genieten dan
is een goede zonnecrème belangrijk.
Een gevoelige, onbeschermde huid
kan snel verbranden.
Zon: A 06:31 T 20:45
Maan: A 22:05 07:29
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 27 april
Omm
Vandaag
Omm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
19°
8"
.LUXEMBURG
1 MÜNCHEN
IRDEAUX