FUN SPUL 'Mooi, die felle kleurcombinatie 'Koksklompen zijn zó passé' 'Je snijdt het kopje er makkelijk af' 'Voor zakenreis én skivakantie' 'Mixen en pureren terwijlje kookt' ,,Op dit duikershorloge krijg ik al tien jaar toffe reacties. Ik vind legergroen en feloranje een mooie match. Daarom heb ik de cover van mijn nieuwe patisserie-boek in een felle kleurstelling laten maken: neo-oranje en felblauw. Het heet Copy Pastry en gaat bijvoorbeeld over vullingen die je zowel in taart, cake als koek kunt doen. Als in copy-paste." ,,Ik heb al drie keer dezelfde schoenen gekocht. Ze zitten lekker en zien er mooi uit. Ik draag ze altijd en overal, behalve in bed. Ook in de keuken, ja. Iedereen loopt bij ons in jeans en op sneakers; koks broeken en -klompen zijn zó passé. Mijn generatie draagt alleen koks jasjes en sloofjes met logo. De werkoutfit moet een beetje een hippe uitstraling hebben." De favoriete hebbedingen van patissier Jurgen Koens (42). Hij is mede-eigenaar van de Eindhovense Pastryclub en Pastryschool040 en adviseur patisserie van horecabedrijven en groothandels. In de weken voor Pasen is hij 'knetterdruk'. Horloge Superdry SYG 130 N Sneakers Nubikk Eierschaalknipper AliExpress ,,Een fantastisch apparaat! Het lijkt op een schaar waarmee je het kontje van de sigaar knipt, maar dan in groter formaat. Ik ben een zachtgekookt-ei-eter. Je zet de roestvrijstalen schaar op het ei, knijpt erin en snijdt zo het kopje eraf. Broodsoldaatje erin dippen en smullen maar bij het paasontbijt. Natuurlijk kan ik het kopje er ook met een mes afhakken, maar dit is wel zo makkelijk." Rugzak Dakine Wonder ,,Ik hou van reizen. Deze rugzak neem ik mee als ik ga skiën en mountainbiken, maar ook op werk- reis. Ik geef bijvoorbeeld patisse rie-trainingen voor de Chocolate Academy en die zit wereldwijd. Mijn laptop zit erin en altijd een potloodpen met een blok transpa rant tekenpapier van Schoellers- hammer. Daarop werk ik mijn ideeën uit. Ik ben, zoals veel mannen, visueel ingesteld." Keukenmachine Thermomix Vorwerk TM31 ,,Een keukenhulp die verwarmt tijdens het koken. Hij is bekend geworden doordat hij werd ge bruikt in het Spaanse restaurant El Bulli van Ferran Adria. Model 31 heb ik al vijftien jaar, de versie daarna is veel minder. Je kunt ermee kneden, mixen en pureren terwijl je kookt. Ik gebruik hem voor alles, ook voor soep." ZATERDAG 20 APRIL 2019

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 115